»

Microsoft razvil oskubljen kinect - SoundWave

Microsoft - Medtem ko je Disney Research razvil sistem za naprednejše prepoznavanje dotikov, so bili raziskovalci aktivni tudi v Redmondu, kjer so pripravili okleščeno verzijo Kinecta, ki jo podpira pravzaprav vsak računalnik z zvočniki in mikrofonom. Klasični Kinect za sledenje kretnjam uporablja kamero (torej svetlobo), novi sistem SoundWave pa zvok, torej deluje kot nekakšen mini radar ali sonar. Takoj tudi opazimo glavno prednost - za delovanje ne potrebujemo nobene dodatne opreme.

Sistem izkorišča Dopplerjev efekt. Z vgrajenimi zvočniki oddaja neslišen zvok frekvence 18-22 kHz (otroci ga običajno sicer lahko slišijo). Če ta zvok trči v gibajoč predmet v okolici, se odbije z nekoliko spremenjeno frekvenco - podobno se z radarjem meri hitrost v prometu. Odbiti zvok se...

11 komentarjev

DVD recenzija

Slo-Tech - Slaine si je ogledal film "Rat Race" ter ga za Slo-Tech tudi opisal ter komentiral. Ta prismuknjena komedija se je vtisnila v spomin marsikateremu gleduhu zabavnih, ne(s)miselnih filmov. Predlagam, da si ga za sporstitev tudi sami ogledate, ter nato objavite svoj komentar. Tukaj.

0 komentarjev

Philipsovi "tanki" zvočniki

OCAddiction - Zelo ličen sistem štirih satelitov in globokotonca, ki se lahko pohvali z zelo lepim dizajnom, tankostjo satelitov, kovinsko barvo ter priloženim daljinskim upravljalcem. Ima tudi neki novi sistem ojačanja basov, imenovan wOOx, ki pa, kot pravi opisovalec, ni na nikakršen način beden, saj je izjemno kvaliteten in ni le poskus natega kupcev. Če se bo dalo te zvočnike dobiti tudi pri nas, si jih bom kupil, saj so res lični. Aja, še opozorilo: Nikar ne izgubite daljinca, saj brez njega ne boste mogli več upravljati zvočnikov. To je minus. Baje so dokaj poceni. To je plus.

4 komentarji

Corsairjeva pošast

HardOCP - Podjetje Corsair je že kar dolgo časa prisotno med računalniško srenjo, saj ga številni poznajo po izjemno kvalitetnem pomnilniku. Čeprav podjetju pomnilniški posel zadnje čase kar dobro gre, so se vodilni odločili, da se bodo podali tudi v vode računalniških sistemov. V preteklem času smo videli že kar nekaj takih poizkusov, vendar pa jih je kar nekaj propadlo, ker niso uspeli zagotoviti dovolj dobre kvalitete in podpore. Corsair obljublja, da bodo naredili vse, kar bodo zmogli, da bodo zagotovili zares dobre sisteme za zelo zahtevne uporabnike....

1 komentar

Nismo še mrtvi! ;)

Slo-Tech - Kot vidite, bomo tudi brez lunija, bedečega nad našimi vedno-zelo-prelenimi glavami, preživeli. Težje, a vseeno. Tako si lahko danes, po okoli dvomesečnem oddihu od testiranja kakršnekoli robe, preberete test Altec Lansingovih zvočnikov, ki sem ga spisal sam. Gre za sistem s štirimi sateliti inu enim globokotoncem, ki ponuja nekaj tipičnih Altec Lansingovih rešitev. Zvočniki sami so res močni, saj ima vsak satelit posebej moč zglednih 35W. Paleto dopolni tudi globokotonec z vgrajenim ojačevalcem, ki doda izjemno bas podlago. Pa kaj berete novico? Podatki so v testu!

3 komentarji

Logitechovi zvočniki

AnandTech - Uff... Pomankanje časa je zadnje čase moj zelo hud problem. Sergio je v Ljubljani, Luni na delu... za ostale pa niti ne vem kje so. No, kljub temu se bom potrudil in vam priskrbel nekaj novic.

Začnimo kar pri Logitechovih zvočnikih. Na strani, ki je pred kratkim preživela napad, za tiste, ki ne veste, je to AnandTech, so si ogledali Logitechov zvočniški sistem SoundMan Xtrusio DSR-100. Komplet je sestavljen iz štirih satelitov in enega nizkotonca, tako kot je to že standard za boljše računalniške zvočnike. Prva stvar, ki mi je padla v oči, je bila sinusna zvočna moč, ki znaša kar 100W (4×12W + 1×50W), druga pa je aluminijasto ohišje nizkotonca. No ja, o lastnostih in dobrih ter slabih rečeh bi še lahko pisal, a si test kar sami oglejte, če ne zaradi drugega, pa zaradi slikic.

0 komentarjev