»

ATi Catalyst 6.9

ATI - Vsi lastniki ATi-jevih grafičnih kartic so včeraj dobili nove gonilnike, ki bi bili veliko bolj privlačni brez decimalne pike. Catalyst-i 6.9 prinašajo podporo za Crossfire na matičnih ploščah z Intel-ovim veznim čipom P965, ki imajo dve 16x reži PCI-E, žal pa je delovanje omejeno zgolj na Direct3D aplikacije, OpenGL igre bo v teksture še vedno oblačila le ena kartica. Gonilniki naj bi prinesli tudi nekaj performančnih izboljšav -- med drugim bo na karticah X1300, X1600 in X1800 3DMark06 tekel do 23,7% hitreje ob vklopljenem glajenju robov, Doom3 pa naj bi v določenih situacijah pridobil tudi do 9,3 odstotka dodatnih sličic na sekundo. Vsi, željni posodobitev, obiščite ATi-jevo domačo stran, kjer boste našli Catalyst-e 6.9 za vse okuse okenskih operacijskih sistemov.

14 komentarjev

Firefox 1.5 Beta1 izšel!

Warp2Search - Končno imamo prvo beta javno verzijo Firefox 1.5. Na Warp2Search tako najdete novico o prvih slikah, ki pa se nahajajo na strani Phoronix.

Na Warp2Search najdete tudi novico, ki je bila objavljena manj kot 10 minut po prvi, omenjeni zgoraj, v njej pa se nahajajo povezave do namestitvenih datotek prvih beta verzij. V času pisanja novice je FTP strežnik, ki se očitno šibi pod pritiskom, deloval precej počasi.

V zadnji novici od dveh na Warp2Search priporočajo tudi uporabo beta verzije kot glavni brskalnik, tako da boste lahko pomagali pri dolgotrajnem procesu razhroščevanja.

Če bi mapa z OS X ter Windows namestitvenimi datotekami delovala, bi bilo tole najbrž spisano v Firefox 1.5 Beta brskalniku

64 komentarjev

GeForce 6500 pripravljen na vstop v low-end bitko

Warp2Search - Veliko sicer ni znanega, na Warp2Search so namreč opozorili na predogled te grafične kartice, objavlen na HKEPC, ter priložili prevod, narejen s pomočjo Babelfish. Polomljeni prevod govori o prvotni 6200, ki so jo nadgradili v 6600LE, iz 6200 TurboCahce pa naj bi naredili 6500. Nova grafična kartica naj bi bila namenjena za boj z ATIjevo novo rešitvijo za nižji cenovni razred, X550.



Še članek na HKEPC.

13 komentarjev

Phantom z Windows XP tudi uradno

Warp2Search - Novic in napovedi o novi igričarski konzoli Phantom, ki jo izdelujeta Infinium Labs in Venturcom, je bilo že mnogo, tokrat pa samo besedica o operacijskem sistemu. Windows XP so sicer že od vsega začetka napovedovali kot operacijski sistem, ki bo tekel na konzoli, a vendarle je bilo to neuradno. No, danes so tudi uradno razkrili pogodbo, ki pravi, da bodo Phantoma poganjali Windows XP Embedded, ki so v osnovi zgrajeni na istem jedru kot XP Professional. Več o tem.

4 komentarji

Catalyst 3.9 izšli

vir: ATI
ATI - Kot je navada že zadnjih nekaj mesecev so tudi tokrat z novim mesecem prišli tudi novi ATi-jevi gonilniki za grafične kartice. Ker ste verjetno vsi slišali za mrtve monitorje in pregrete grafične kartice, ki naj bi jih povzročali Canibalysti™ 3.8, vam je jasno, da so bili tokratni gonilniki še posebej težko pričakovani.

Iz razumljivih razlogov je, kljub pomanjkanju konkretnih dokazov, veliko ljudi vseeno raje preskočilo/odinštaliralo Catalyste 3.8 in bilo tako primoranih potrpeti kak hrošč več kot bi bilo sicer potrebno. Glede mrtvih monitorjev je res težko komentirati, a dejstvo obstaja, da je bilo zelo malo konkretnih primerov/dokazov in zelo veliko govoričenja/ugibanja. Verjetno je bila kriva ne ravno najboljša oprema, ki ni bila sposobna prenesti tistega, kar bi praviloma morala. Po...

32 komentarjev

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio

AnandTech - Zadnjih nekaj dni so krožile govorice, da niti najboljša nVidiina grafična kartica, torej GeForce FX 5900 Ultra, ne more zadovoljivo hitro poganjati Half-Life-a 2, danes pa je po izteku NDA-ja vse skupaj postalo uradno.

Kot že dolgo časa opozarja naš forumaš Senitel, ga je nVidia pri izdelavi NV3x arhitekture nekje zelo močno polomila. Že kontraverzni 3D Mark 2003 je pokazal, da FX-i niso sposobni zadovoljivo poganjati senčilnikov pik (Pixel Shaders) po DX9 standardu PS2.0. Takrat se je nVidia branila, da Futuremark-ovci ne znajo spisati realnega grafičnega pogona, ki bi ga lahko uporabljala kaka igra in s tem nekako uspela spodbijati rezultate.

Začasno ji je tako uspelo prepričati kupce, ki so zavoljo DX9 podpore kupovali GF FX 5200/Ultra in GF FX 5600/Ultra namesto ustreznih Radeonov ali GF4 Ti 4200. Tega bo sedaj verjetno konec, saj je testni program, ki uporablja grafični pogon najbolj pričakovane in skoraj končane igre Half-Life 2, pokazal iste, če ne še hujše rezultate.

...

83 komentarjev

Phantom predstavljen

več strani - Kot smo v novicah že poročali, Infinium Labs pripravljajo igričarsko konzolo, ki bi morala biti predstavljena že sredi julija, a so se uradno predstavitev odločili preložiti za en mesec -- na danes, ko smo njeno razkritje tudi dočakali. Konzola bo tekla na operacijskem sistemu Windows XP, izmed strojne opreme pa velja omeniti 256 MB pomnilnika, okroglih sto gigabajtov trdega diska, nVidiino grafično kartico in podporo 7.1 zvočniškemu sistemu. Cena se bo gibala okrog 400 dolarjev, dobavljivost pa je ocenjena na konec leta ali kakšen mesec prej. Klik, uradna stran.

7 komentarjev