»

NASA je preuredila rezervoar za shuttle

Reuters - V torek je NASA uradno potrdila, da so izpopolnili zunanji rezervoar za shuttle, ki je povzročil nesrečo shuttla Colubia nad Texasom prvega februarja 2003. Vzrok nesreče Columbie je bil ob vzletu odpadli kos izolacijske pene. Pena velikosti ročnega kovčka je poškodovala shuttle in ta je ob vračanju v orbito "razpadel". Umrlo je vseh 7 astronavtov. Prvi spremenjeni rezervoar bodo iz Nasine "delavnice" blizu New Orleansa poslali v Kennedy Space Center (Florida) konec tedna.

Shuttle Discovery naj bi z novimi rezervoarji zapustil orbito Zemlje v maju ali v začetku junija s 7-člansko posadko, namenjen pa bo na mednarodno vesoljsko postajo. Po prekinitvi Nasinih poletov zaradi nesreče sta postajo oskrbovali ruski plovili Soyuz in Progress.

17 komentarjev

Bo X-box 2 tekel na 65 nanometrih?

The inquirer - Sedaj, ko je jasno, da je Microsoft za svojo prihajajočo konzolo izbral ATi za grafični del in IBM za procesor, so sedaj iz IBM-a potrdili, da bi naj bili procesorji, ki jih izdeluje IBM za Microsoft, zgrajeni v 65-nanometerski tehnologiji.

IBM, ki je že dolgo poznan kot eden izmed najboljših izdelovalcev procesorjev (nenazadnje imajo na vesti PowerPC 970), bi tako prav lahko za Redmondskega velikana in njegovo konzolo izdeloval 5GHz procesorje. Kako se bo X-Box 2 odnesel proti Playstation 3 (ki bo prav tako zgrajen z 65-nanometersko tehnologijo), bi naj videli leta 2005. Klik!

26 komentarjev

Malo heca

Jaz - Če odbrzite semkaj, si lahko na hecen način in brez kakršnega koli znanja omislite zanimive in različne gif podpise iz smeškov [:D]. Za pokušino pa si oglejte spodnjega ki sem ga na hitro izumil sam.

11 komentarjev

Uradno o Windowsih XP

Microsoft - Vas zanima, kakšen set komercialno naravnanih, neuporabnih pridevnikov polnih, neinformativnih sestavkov prevzetih stavkov je napisal Microsoft o svojem prihajajočem paradnem konju, Windowsih XP, slovensko Okna ZK (joke )? Oglejte si sami. Samo, za pokušino, prvi odstavek:
Okna ZK, zgrajena na izboljšani osnovi Oken dvajurja, uvajajo sveži novi izgled in razširijo izkušnje z osebnimi računalniki. Okna ZK (bivše kodno ime Žvižgač) bodo omogočila ljudem, da grejo nad pojem nepovezanih aplikacij, storitev in naprav, da bi izpopolnili računalniško izkušnjo, ki bo na novo zastavila odnos med ljudmi, programsko opremo ter internetom.
Ja... Recimo... Nabijanje v prazno .

7 komentarjev

Tim Sweeney o Pentumu 4

The Tech Report - Tim Sweeney, ki ga poznamo kot avtorja Unreal pogona, je malo pokomentiral Intelovega paradnega konja P4. Tim pravi, da gre za zelo dobro arhitekturo, ki pa se v današnjih programih še ne pokaže. Potrebno bo namreč vse programe še enkrat prevesti v prevajalnikih, ki bodo za P4 optimizirani. Trenutno pa še ni razpoložlivih orodij, ki bi bila tega sposobna. Tako bo potrebno še kar nekaj časa, da bodo programerske hiše (predvsem Microsoft s svojim Visual C++, ki je eno najbolj priljubljenih orodij programerjev v igračkarski industriji) izdala optimizirane prevajalnike. Klik...

0 komentarjev