»

Spletno oglaševanje ponekod v EU že dohiteva TV oglaševanje

Slo-Tech - Po poročanju MediaPosta je spletno oglaševanje v nekaterih delih Evropske unije že dohitelo in naj bi v naslednjem letu tudi preseglo televizijskega. Poročilo WPP GroupM namreč navaja, da bo internet na Švedskem v letu 2008 prevzel 1. mesto oglaševalskega medija. Najnovejša napoved GroupM pa nadalje predvideva, da bodo temu sledile še Velika Britanija in nato ostale skandinavske države, najprej Danska. V VB naj bi naslednje leto za spletno oglaševanje porabili 24,8 odstotka, za TV predvidoma 26 odstotkov denarja. Vendar pa naj bi se že v letu 2009 razmerja spremenila v prid internetu.

Tako se uresničujejo napovedi medijskih analitikov in drugih strokovnjakov, ki so že pred leti opozarjali tradicionalne medijske hiše (televizijske, časopisne), da naj usmerijo vse moči v internetne produkte oz. storitve, saj bodo sicer ob velik delež oglaševalskega denarja. Namreč, "oglaševalski kolač" ostaja približno enako velik, le denar se porazporeja drugače.

14 komentarjev

Nov pristop k oglaševanju v igrah

Washingtonpost - Morda ste v zadnji igri iz serije Need for speed opazili oglase, ki pa so bili zgolj statični. Založa Electronic Arts v naslednjem delu omenjene igre napoveduje novost, in sicer dinamično oglaševanje, ki ga boste sprožili z vsakim zagonom igre. Za "stream" oglasov so pri EA zadolžili podjetje Massive Inc.

EA napoveduje dinamične oglase v vsaj štirih prihajajočih naslovih, med drugim tudi v futurističnem nadaljevanju igre Battlefield, Battlefield 2142, kjer bo oglaševalo podjetje IGA Worldwide Inc. Novost bodo uvedli v igre, namenjene tako za PC kot konzolo XBOX 360.

Delež oglasov v igrah v Združenih državah je lani predstavljal "le" 75 milijonov dolarjev, z uvedbo novega oglaševalskega prijema naj bi se prihodek do leta 2010 povečal na milijardo dolarjev.

Kaj bo to prineslo, nam, igralcem? Upajmo, da cenejše igre, ne pa gamerskega TOP SHOPA.

53 komentarjev

Mandrake rešen?

Slashdot - Francoski distributer Linuxa -- Mandrake, ki je nekaj časa bil krepko v rdečih številkah in je skoraj bankrotiral, se je očitno uspešno rešil pred stečajem. To je verjetno posledica tudi bolj radikalnih ukrepov, kot je na primer oglaševanje v obliki bližnjic med zaznamki in nekaj malih oglasnih sporočil med nameščanjem. Očitno ves trud ni bil zaman.

Kot so objavili na svoji spletni strani v finančnem poročilu, Mandrake od januarja 2003 posluje pozitivno in v tem ali naslednjem četrtletju pričakujejo prvi dobiček. Zaenkrat so zmanjšali izgubo za sedemkrat, stroške za petkrat in petkrat povečali bruto dobiček. Kako bo Mandraku uspevalo v prihodnje ne vemo, a bi bilo vsekakor žalostno videti, če bi ena izmed najbolj razširjenih distribucij izginila. Klik! za vse, ki si želite več informacij in Klik! za stran z nekaj številkami o Mandrakovem finančnem stanju.

2 komentarja

Mandrake Linux 9.2

Mandrake 9.2 Discovery

PC Linux Online - In začelo se je. Začelo se je obdobje Velikih treh, ki bodo v naslednjih tednih postavili na ogled svojo podobo operacijskega sistema Linux. Prvi so udarili Francozi, ki so članom svojega kluba že ponudili Mandrake Linux 9.2, s katerim praznujejo peto obletnico obstoja podjetja. Nova različica je usmerjena predvsem k izboljšavam obstoječih tehnologij, torej odpravlja napake prejšnje različice in prinaša nove različice programskih paketov. Novost je tudi nov paket Discovery, ki je namenjen začetnikom, in med namestitvijo sistema sam izbere programske pakete za namestitev. Prav tega so si ogledali na Open for Business.

34 komentarjev

Oglaševanje v Mandrake Linuxu 9.2

OSNews - Podjetje MandrakeSoft je poleg finančnih težav znano tudi po nekaterih nenavadnih poslovnih potezah. Tako so se odločili, da bodo v prihajajočem Mandrake Linuxu 9.2 ponudili možnost oglaševanja. Predstavite se lahko z ohranjevalnikom zaslona, s povezavo na vašo stran med zaznamki, z oglasom med namestitvijo ali s privzeto domačo stranjo v brskalnikih. Na voljo je več različnih paketov oglaševanja, cene pa se gibljejo med 7.000 USD in 24.000 USD. Če ste nad ponudbo zainteresirani, preberite podrobnejše informacije in navodila.

Še ena nenavadna poteza francoskega podjetja. Upam, da bo vsaj koristna.

5 komentarjev

Kakšno je vreme v deželi MandrakeSoft?

OSNews - Sonce pripeka, sence primanjkuje, čakamo, da kdo prinese mrzlo ... khm, sok, izkoristiti želimo vsako priložnost za namakanje v mrzli vodi in povsem jasno je, da nas v življenju zanima samo še eno, in sicer v kakšnem položaju se nahaja francosko podjetje MandrakeSoft. Izdelovalec priljubljene distribucije Linuxa se je pred meseci znašel v velikih finančnih težavah in ČrnoglediZvezdogledi™ so napovedovali celo propad ene najvidnejših družb, ki se ukvarja s prosto programsko opremo. Kmalu po omenjenih težavah je podjetje izdalo Mandrake Linux 9.1, ki je bil med uporabniki odlično sprejet, zdaj se v celoti posvečajo novi različici, ki jo lahko pričakujemo še letos. Po vrhu vsega pa se vročim dnem kaj hitro pripeti, da jih popestrijo nevihte, njihove zveste spremljevalke, strele, pa so nas pravkar pošteno zadele, saj smo izvedeli, da sta MandrakeSoft in HP sklenila zanimiv dogovor. Kmalu bodo vsi namizni računalniki podjetja HP naprodaj z naloženim francoskim operacijskim sistemom,...

8 komentarjev

MandrakeSoft: Stečajni postopek, drugič

The Register - MandrakeSoft je včeraj najavil, da so v ponedeljek na sodišče vložili vlogo za pričetek prisilne poravnave.

Novica sledi predvčerajšnjemu poročanju o domnevnih težavah podjetja, kot je bilo razvidno iz zasebnega sporočila direktorja podjetja, ki se je nekako znašlo v javnosti. Podjetje ima sedaj čas brez pritiska upnikov sanirati podjetje ter poslovanje vrniti na zavidljivo (beri: ustrezno) raven.

6 komentarjev