»

Še en oreh za konec

Slashdot - Glede na to, da se počasi bliža čas, ko bo po sosednjih hišah začel hoditi Božiček (ker drži Murphy, najbolj pridnih, torej bralcev Slo-techa seveda ne bo obiskal), vam dajem zgolj en oreh za razmišljanje.

Oziroma, če sem bolj natančen, oreh so vam postavili na Slashdotu. Predpostavili so hipotetično situacijo (česar sicer niso razbrali vsi, ki so besedilo prebrali), kjer se odpravite sredi puščave, brez elektrike, s sabo pa lahko vzamete ali prenosnik ali njegovo predimenzionirano verzijo z LCD zaslonom. Na vas je, da se odločite, kaj vam bo krajšalo dolge ure.

Če želite zgolj podati svoje mnenje ali pa se nasmejati nekaterim komentarjem, poglejte sem.

Glede na to, da se sprašujejo o modularnosti, dostavna služba tja vseeno prinaša najnovejšo strojno opremo.

1 komentar

Razkrita skrivnost svile

Slashdot - Od branju sledeče novice me je spreletelo začudenje, kako znanost iz določene mešanice proteinov ni znala narediti takšne svile, kot zna to narava. Uporaba preteklika je pravilna, saj temu ni več tako.

Kot namreč poročajo na Slashdotu, so znanstveni z univerze Tufts odkrili način, kako v laboratorijskih razmerah pripraviti vlakna dovolj trdna in predvsem dolga svilna vlakna. Ključ do uspeha je tako preprost parameter, kot je količina vode.

Če se sprašujete, kakšno povezavo pa sploh ima svila z moderno računalniško tehnologijo, boste odgovor našli na tej povezavi. Če vam zmanjkuje časa, da bi zadnji sestavek prebrali, pa vam lahko povem, da gre za izboljšave v tehnologijo procesorjev. Še en klik.

10 komentarjev

Space Shuttli se bodo vrnili

New Scientist - Po januarski nesreči Columbie, v kateri je tragično izgubilo življenje sedem astronavtov in ki je za nedoločen čas prekinila izvajanje ameriškega vesoljskega programa, v NASI spet načtrujejo nove polete Space Shuttlov. Obsežna preiskava o nesreči se bliža koncu, tako da se znanstveniki spet pospešeno pripravljajo na nove lete. Kot pravijo tiskovni predstavniki, NASA optimistično upa, da ji bo naslednje vesoljsko plovilo uspelo poslati med zvezde naslednjo pomlad, natančneje med 11. marcem in 6. aprilom. Več o tem.

9 komentarjev

"Na PAT spominjajoča tehnologija" nič več?

X-Bit Labs - Intel čedalje bolj viha nos nad poplavo "na PAT spominjajočih tehnologij," ki jih vključujejo različni proizvajalci v svoje plošče z i865 naborom. Ako ste morebiti preživeli počitnice v kakšnem zakotju, naj omenim, da ima Springdale vgrajene, a onemogočene določene mehanizme, ki pohitirjo dostop do pomnilnika, visokoleteče poimenovane PAT. Čemu, porečete. Iz preprostega razloga, da bi se bolje prodajal njegov močnejši bratec Canterwood. In kaj potem storijo zli proizvajalci matičnih plošč? Packi nemarni ubogemu Intelu prekrižajo načrte s tem, ko PAT hinavsko vklopijo tudi v Pomladnih dolih. Resda pod drugim imenom, saj se sme PAT uporabljati le v povezavi z i875, jalova uteha, mar ne? Skrajni čas torej, da bošček udari po mizi in naredi konec tej travestiji. Po poročanju X-Bit Labs je z novo revizijo i865P in PE storil prav to. Na srečo pa tudi skozi te nevihtne oblake pronica žarek sončne svetlobe. Šlo naj bi namreč za modifikacijo zasnove same, zato up na obraten postopek ni...

3 komentarji