»

Navijanje samega sebe

Slo-Tech - Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, pripravil test pijač za poživljanje organizma. Gre za neresen prispevek, precej podoben Hudemu testu pijač, ki smo ga davnega leta 2002 objavili na Slo-Techu. Za lovoriko najbolj poživljajoče pijače so se borili Red Bull, kava, čaj, Coca-Cola in Mountain Dew, testiranje je bilo izvedeno s pomočjo flash igrice za merjenje reakcijskega časa, zmagovalec pa je bil ... Vas zanima? Kar sami preberite članek.


Rezultati preizkusa so povsem objektivni, saj Intel ne proizvaja energijskih pijač

30 komentarjev

Spet nekaj za igričarje

Slo-Tech - Za začetek naj povem, da je Dreamcatcherjeva igra Painkiller, katero sem omenjal že danes zjutraj, uradno izšla. V forumu smo ji namenili posebno temo.

Striček Tom je za vse, ki so naveličani igranja single player iger in se želijo pomeriti s svojimi prijatelji iz oči v oči (no, skoraj) spisal članek, ki govori o gostovanju lanpartyja. V njem je podal veliko nasvetov in opisal svoje izkušnje z organizacijo takšnih dogodkov. V prvem delu je obdelal predvsem izbiro pravilne lokacije, napovedano je tudi nadaljevanje. Klikot!

Vse igralce igre brezplačne igre Wolfenstein: Enemy Territory je danes razveselil izid nove različice moda ET Pro. Avtorji igre Splash Damage so sicer...

4 komentarji

Grafična prihodnost je ... integrirana?

Tom's Hardware - Dandanašnji že zelo težko najdemo integrirano grafično kartico, saj se le-te zelo malo uporabljajo. Eden izmed vzrokov je gotovo to, da se za grafiko uporablja pomnilnik na matični plošči, ki že tako potrebuje procesor. Ravno zaradi tega so sposobnosti teh grafičnih procesorjev omejene.

Prednosti vgrajenih grafičnih procesorjev so cena in enako dobro delovanje pri 2D grafiki, medtem ko se tehnologija težko spoprime z novejšimi 3D stvaritvami. Če pa bi vseeno radi videli, kako se obnesejo najboljše integrirane matične plošče, le odklikajte k Stričku Tomu.

19 komentarjev

Deset matičnih plošč na i875P

Najbolj opevano Intel-ovo čipovje do sedaj

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Intel je pred kratkim splavil Pentium 4 procesorje z 800 MHz-FSB. Pokazala se je potreba po čipovju zanje in izdali so še i875P-čipovje. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv test o tem novem čipovju in si pobližje ogledali deset matičnih plošč s tem vezjem. Osnovne plošče, ki so si jih ogledali, so bile delo večine znanih podjetij, kot so Asus, Abit, Gigabyte, itd. Če nameravate kupiti katero izmed njih, vam priporočamo branje prvega dela tega članka.

2 komentarja

Test p4 2.4 GHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so stestirali pred kratkem izdanega Pentiuma4 2400 MHz. Procesor so pognali skozi veliko testov ter ga, kot se za tako stran spodobi, tudi navili. Uspelo jim ga je overklokati na 2.8G Hz, kar je kar precej, glede na to, da so voltažo dvignili na 1,6 V in da je bil procesor samo zračno hlajen.
Procesor so primerjali z Athlon XP 1.73 GHz (2100+) in ugotovili so, da v nekaterih, predvsem starejših, aplikacijah še vedno zmaga AthlonXP, medtem ko novejši programi in igre vedno hitreje tečejo tudi na Pentiumu4. Se bo morda vaga prevagala spet na Intelovo stran? Celoten test tukaj.

4 komentarji