»

Jabolčni strežnik

The Register - Apple je, po svojih besedah, "ponižno" oznanil svoj novi izdelek: Xserve. Stražnik™ se namesti v 1u rack-mount ohišja ter je v prvi vrsti namenjen izobraževalnim in raziskovalnim ustanovam. Goni enega ali dva G4 gigaherčna procesorja, 256 mebibajtov (hej, Slo-Tech gre relativno dokaj v korak z izrazoslovjem [:D] ) DDR pomnilnika ter je voljan gostiti do štiri trde diske. I, ti ne morejo biti priključeni na vodilo skazi, kar je že skoraj nuja za strežniške sisteme, ampak le 'ceneni' ata(-100) vmesnik. Klik!

Dodatek: Matthai (fante, ki je pomagal postavljati mrežo v Piranu) je poslal povezavo do zanimive strani, ki pove nekaj 'malega' o vodilu scsi. Branje priporočeno.

0 komentarjev

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev

WinXP twekanje

Tweak3D - Ker bodo kmalu izšli, je jasno, da hočete ljudje, izvedeti kaj boste z njimi pridobili. Še bolj uporabno pa je vedeti, kako jih lahko twekate. Prevoda besede tweak se pravkar ne morem spomniti, najbližje je pojem navijanja programske opreme. Pa da neham nakladat...
Tweak3d.net je pripravil šest strani dolg test/vodič po WinXP-jih. Fantje so se v stvar očitno res poglobili, ampak le v stvari, očitne preprostemu uporabniku. Torej ne pričakujete analize kernel-a, ampak čisto preprosto razlogo novih "uporabniku prijaznih" funkcij. Osebno jemljem vse okoli WinXP-jev z doberšno mero skepticizma. Ampak to sem pač jaz.

1 komentar

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar

Pomnilniške omejitve Winsov

The Register - Čeprav je ta tema bila predebatirana že nešteto krat, jo je ob trenutni nakupovalni mrzlici dobro ponovno odpreti. Pomnilniške omejitve Win9X sistemov, namreč. Kot so praktično ugotovili na The Registeru, so vsi Win9X sistemi (da, vključno z WinME) nesposobni delovanja z več, kot 512MB pomnilnika. Razlog za napako je v Vcache gonilniku, v točne razlage pa se raje ne bi spuščal, ker se ne štejem med strokovanjake na tem področju. Več lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Optimalizacija tiskalnika

Tweak3D - Tweak3D, stran ki se ukvarja bolj ali manj s tweakanjem komponent (ma nemoj) je pripravila še en članek. Tokrat o izboljšavah vašega tiskalnika... Overclockanju, bi lahko rekli . Našli boste malodane vse, od nasvetov, da morate redno čistiti in naravnavati glave, prek tega da morate celo UPORABLJATI dodatne nastavitve, do tega kako se optimalizira spool. Kar zanimivo branje.

1 komentar

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev