»

Asusovi majhni in poceni prenosniki prihajajo

vir: Hexus
DigiTimes - Po poročanju DigiTimesa naj bi Asustek sredi septembra začel z dobavo svojih poceni prenosnikov imenovanih Eee PC v Evropo, ZDA, na Kitajsko in na Tajvan. Gre za prenosnike majhnih dimenzij, najverjetneje s 7 oziroma 10 palčnimi ekrani. Kupcem bodo predvidoma na voljo štiri različice omenjenih prenosnikov, izmed katerih bo za najcenejšega potrebno odšteti 199, za najdražjega pa 369 ameriških dolarjev, med tem ko bo cena srednje opremljenih različic 239 oziroma 349 dolarjev, prav slednjih pa naj bi bilo največ na voljo.

Obenem naj bi Asustek sklenil pogodbe o prodaji omenjenih prenosnikov tudi z več izobraževalnimi ustanovami in zavarovalnicami. Kljub...

94 komentarjev

Računalnik, računalnik na mizi povej, katera najlepša v deželi je tej?

engadget - Programsko prepoznavanje z (nadzorne) kamere zajetih obrazov je lahko uporaben pripomoček organizatorjev nogometnih tekem (ni plemenskih pretepov, ker huligani ostanejo pred vrati), lastnikov igralnic (ni težav zaradi prezadolženih iskalcev sreče), in podobno.

Tokrat pa je v pripravi programska oprema, ki bo povedala, ali ste lepe (ž. sp.), natančneje, ocenila bo vaš obraz z oceno od 1 do 10. Program bo vaš obraz primerjal s knjižnico obrazov 200 osupljivo lepih žensk iz vsega sveta in vam povedal iskren odgovor na vprašanje, ali je vaš obraz lep.

Program je namenjen cost/benefit analizi lepotnih operacij, ex ante in ex post, se ve.

9 komentarjev

Abit bo prestavil polovico proizvodnih kapacitet v ECS

DigiTimes - Abit očitno opravlja čistko v podjetju, do konca leta nameravajo zamenjati upravni odbor, v načrtu pa imajo tudi odplačilo slabih $130 MIO posojil. Za dosego tega cilja bo treba zmanjšati proizvodne stroške, zato so se odločili, da bodo približno polovico proizvodnje (predvsem vstopne modele) preselili v podjetje Elitegroup Computer Systems, znano predvsem po svojih cenejših namiznih rešitvah. Naprednejše matične plošče, namenjene zahtevnim uporabnikom, se bodo še naprej izdelovale na dosedanji lokaciji, v kitajskem mestu Suzhou.

Novico, skupaj z obsežnim pregledom poslovnih rezultatov, je včeraj objavil DigiTimes, o njej pa nas je obvestil bozicek, za kar se mu tudi zahvaljujemo.

23 komentarjev

Nov AMD-jev logotip

Digit Life - AMD je danes začel s svojim novim AMD64 logo programom, ki bo pomagal potrošnikom prepoznati strojno in programsko opremo pripravljeno za AMD-jeve 64-bitne procesorje, ki bodo lahko poganjali 32 in 64-bitne aplikacije, tako da bodo na njem tekli tud "stari" 32-bitni programi z x86 instrukcijami. Opteron, namenjen strežnikom in delovnim postaja, ter Athlon 64, izdelan za osebne in prenosne računalnike, sta prva procesorja iz AMD64 serije. Logo!

7 komentarjev

Okna za AMD64

X-Bit Labs - Zanesljivi viri pravijo, da bo Microsoft izdal nov operacijski sistem, posebej prilagojen za AMDjeve 64-bitne procesorje. Opteron in Athlon 64 bosta svoja Okna dobila konec leta ali v začetku naslednjega. Beta različica naj bi luč ugledala že v tretji četrtini letošnjega leta. Predstavnik iz Redmonda, je potrdil, da bo Microsoft izdal tudi strežniško verzijo, zato je zelo verjetno, da se bo po izdaji novih Oken povečala prodaja Athlonov 64. Klik!

4 komentarji

Prenosnik s procesorjem Athlon 64

The inquirer - Prenosnike, za katere je podjetje AMD trdilo, da jih poganjajo njihovi Athlon K8 procesorji, smo videli na raznih konferencah in razstvavah že pred letom dni. Tokrat pa kaže, da je pred nami pravi model takšnega prenosnika, ki je že predstavljen na Arimini strani. Računalo z imenom AS520-K8 bo imelo 15 ali 16-palčni XGA zaslon ter zaenkrat še dokaj neznano ATijevo grafično čudo imenovano M9C. Arima pa bo prodajala tudi prenosnike osnovane na procesorjih Athlon XP in Pentium 4, ki bodo skoraj identični AS520-K8, razlikovali se bodo le v procesorju in grafiki. Novico si lahko preberete tukaj, podrobnosti o prenosniku pa na tem naslovu.

0 komentarjev

Dva vrhunska grafična čipa konec leta

DigiTimes - Največja rivala na grafičnem trgu -- ATi in nVidia -- bosta koncem letošnjega leta na tržišče poslala vsak svoj high-end grafični čip. Pri nVidii načrtujejo NV40, dočim pri ATi-ju pripravljajo poleg R(V)360 tudi R420, o katerem smo že poročali. NV40 naj bi bil narejen v tovarnah giganta, IBM-a, v 0,13-mikronski tehnologiji. Po poročanju DigiTimes naj bi na trg priplaval NV40 v tretjem četrtletju letošnjega leta, R420 pa bo luč sveta ugledal v zadnjem četrtletju. Klik!

1 komentar

Intervju s podpredsednikom podjetja LG

DigiTimes - Na strani Digitimes lahko zasledite ekskluzivni intervju s podpredsednikom za marketing Bruceom Berkoffom pri podjetju LG. Sam pogovor je razdeljen kar na štiri dele, zaradi njegovega obsega.

V prvem delu Bruce odgovarja na vprašanja glede LCD industrije in stanja Kitajske pri tem. Če si boste prebrali drugi del se intervju osredotoči na vprašanja o problemih same proivodnje, predvsem na položaj Tajvana in na njegova partnerstva s Korejo, od koder prihaja podjetje LG.Philips LCD. V predzadnjem delu se vprašanja dotaknejo novih zaslonskih in R&D tehnologij. V četrtem delu pa lahko izvemo več o problemih proizvodnje na Kitajskem, o samem podjetju LG.Philips LCD in o mislih za lepši jutri. Veselo na branje!

0 komentarjev

Sisova podpora nVidii

Akiba - Pri Akibi so naredili nekaj posnetkov iz priročnika ECSove matične plošče, ki temelji na SiSovem 370 čipovju. Zanimivo pa je to, da naj bi ta plošča (to čipovje) podpiralo samo nVidiine AGP 4× grafične kartice. To je vsekakor zelo slaba poteza SiSa, saj s tem to čipovje zgubi na prilagodljivosti drugih kartic, kot sta na primer Radeon in Kyro. Sliko priročnika najdete tukaj.

1 komentar