»

Daljinec ali kreditna kartica?

Mikhailtech - Ob testu sledečega daljinca bi se verjetno lahko vprašali vprašanje iz naslova. Če seveda ne bi poznali barv in bi razločili samo oblike. K sreči temu ni tako..

Nekaj takšnega mi je prišlo na pamet, ko sem gledal opis PSXAmpa na Mihkail Techu. Zadev(ic)a je velika oziroma majhna samo 90x55 mm in debela malo več kot 7 njih. Sicer je daljinec, kot ste lahko prebrali iz imena, namenjen Playstationu, samo po zagotovilih avtorja članka deluje prav tako dobro na standarnih IR sprejemnikih. Vas zanima, kaj so ugotovili, ko so napravo razstavili? Klik.

0 komentarjev

Yahoo!, Hotmail in ostali z vse manjšo zasebnostjo

MSNBC - Očitno zasebnost iz dneva v dan postaja številnim ljudem, ki izdelujejo softver, deseta briga, saj se zadnje čase pojavlja na tone raznih vohunskih programčkov z bolj ali manj dobrimi namerami. Eden izmed zadnjih se imenuje eBlaster podjetja SpectorSoft, ki zna nameščen na poljuben računalnik bojda kar precej učinkovito nadzorovati dostope uporabnikov do svoje e-pošte. Po navedbah razvijalca lahko vohunski programček eBlaster skrivoma pošilja pošto, ki jo pravkar pregleduje uporabniki na računalniku, kjer je nameščen prej omenjeni programček, "nadzorniku". Program zna prestrezati prihajajočo in odhajajočo pošto POP3, kot tudi tisto, do katere dostopamo preko spletne strani (Yahoo!, Hotmail, ....). Podjetje sicer navaja, da naj bi bil program eBlaster namenjen raznim direktorjem, ki nato nadzirajo, kaj počnejo zaposleni in bolezensko zaskrbljenim staršem, ki ne morejo in ne morejo spustiti svojega sina ali hčerkice izpod budnega očesa. Morda na prvi pogled izgleda, da je program...

0 komentarjev

Surlyjoevi dizajni

Spode's Abode - Vsi hardcore overclockerji zelo verjetno poznate Dr. Surlyjoa, ki bi definitivno moral dobiti kakšno priznanje za svoje "izume" v zvezi z zračnim in vodnim hlajenjem. Tipo je prvak v izumljanju raznih novih hladilnikov, ki jih sestavi sam doma iz vsem dosegljivih materialov. Njegove stvaritve bi težko označili kot lepe, toda zato so toliko bolj efektivne. Njegovi majhni vodni bloki tako brez težav konkurirajo precej večjim "kockam". Tudi njegova najnovejša stvaritev kaže na definitiven smisel za te stvari: kar oglejte si.

0 komentarjev

Daljinec za računalnik

Jaz - Hehe, da smo računalničarji lena sorta itak vedo vsi, toda zato še ni potrebno podpirati naše lenobe. Toda ravno to so naredili pri podjetju Just Cooler, ko so naredili daljinec za prižiganje, ugašanje in resetiranje računala. Tako lahko računalnik prižgete kar iz postelje (če imate radijsko tipkovnico in miško je kombinacija popolna) ali takoj, ko pridete v sobo. Sploh se vam ni treba pripogibati ali sklanjati čez ogromno šatuljo in iskati tisti ubogi reset gumbčič. Fenomenalno! No, več informacij o zadevici in test, pa lahko preberete na Dan's Data! Thnx, Lukančič.

3 komentarji

Novi Nvidiini Linux gonilniki

Evil 3D - Pred nekaj dnevi je Nvidia izdala dolgo pričakovano novo beta različico svojih gonilnikov za Linux operacijske sisteme. Na papirju so gonilniki vsekakor vredni nadgradnje, saj prinašajo TwinView podporo za MXe, dodatno SMP podporo, odpravljajo težave z VIA čipovji in tako naprej. Toda ali je res tako? V tem članku na Evil3D si lahko preberete, kako se gonilniki obnesejo v igrah. Na žalost moram povedati, da se obnesejo precej slabše, kot predhodnik, toda zato so boljši v 2D grafiki ter bolj stabilni. Očitno bo potrebno ustvariti določene kompromise...

0 komentarjev

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev