Forum » Pomoč in nasveti » Domačo omrežje..
Domačo omrežje..
n3wb1e ::
LP!
Kupil sem 8 portni switch in zdaj me zanima kateri mrežni kabel naj uporabim da bom povezal 2 računalnika.. eden je oddaljen le 2 metra od switcha ... tadrug pa bo sel skoz zid in je oddaljen kr ene 7 m. Zanima me torej ce naj za tist racunalnik ki je oddaljen cca 7m uporabim UTP Crossover kabl???
Kaksna je sploh razlika med Crossover in "navadnim" utp kablom??
Mi lahko kdo na kratko to obrazlozi....
Najlepše hvala za odgovore!
Kupil sem 8 portni switch in zdaj me zanima kateri mrežni kabel naj uporabim da bom povezal 2 računalnika.. eden je oddaljen le 2 metra od switcha ... tadrug pa bo sel skoz zid in je oddaljen kr ene 7 m. Zanima me torej ce naj za tist racunalnik ki je oddaljen cca 7m uporabim UTP Crossover kabl???
Kaksna je sploh razlika med Crossover in "navadnim" utp kablom??
Mi lahko kdo na kratko to obrazlozi....
Najlepše hvala za odgovore!
Cowboy6 ::
bom kar nadaljeval, kr vidim da iskanje dela (že nekaj časa)...
zanima me, kako naj naredim, da bo strežnik na katerem laufam win 2000 server (hotel namestiti win 2003, pa neče kr mi ne zazna diska ki je SCSI-nč jasn ) noče dodelit internet povezave pa sem delal točno tako kakor piše v članku ki je na S-T, potem pa sem še vklopil DHCP ki je po dolgem času zafrkancije začel delat in tudi noče delat tako kakor hočem.
zanima me, kako naj naredim, da bo strežnik na katerem laufam win 2000 server (hotel namestiti win 2003, pa neče kr mi ne zazna diska ki je SCSI-nč jasn ) noče dodelit internet povezave pa sem delal točno tako kakor piše v članku ki je na S-T, potem pa sem še vklopil DHCP ki je po dolgem času zafrkancije začel delat in tudi noče delat tako kakor hočem.
Tukaj naj bi bil moj podpis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28216 (13945) | denisbegood |
» | mrežni kabelOddelek: Omrežja in internet | 2508 (2284) | korenje_ver2 |
» | Router+mreža+ADSLOddelek: Omrežja in internet | 3228 (2962) | |_CoBrA_| |
» | mreža doma?Oddelek: Strojna oprema | 1389 (1195) | l-note |
» | omrežje na 70mOddelek: Omrežja in internet | 2445 (1683) | mazy |