Forum » Izdelava spletišč » Podtke iz baze v Listbox
Podtke iz baze v Listbox
Groovy ::
Pozdravljeni,
zopet se mi je nekoliko zalomilo...
Rad bi imena in priimke uporabnikov v bazi kopiral v nek Listbox.
List box znam sestaviti, imena in priimke uporabnikov tudi znam izpisati iz baze, kako pa to združiti, pa ne
Help please.
Thnx
zopet se mi je nekoliko zalomilo...
Rad bi imena in priimke uporabnikov v bazi kopiral v nek Listbox.
List box znam sestaviti, imena in priimke uporabnikov tudi znam izpisati iz baze, kako pa to združiti, pa ne
Help please.
Thnx
I am the captain of my soul
Trubadur ::
<form name="form1" method="post" action=""> <select name="select"> <?php while($izpis = mysql_fetch_array($query)) { <option>echo $izpis['ime'];</option> } ?> </select> </form>
Berite Thomasa!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trubadur ()
Trubadur:
podobno sem že sam probaval, vendar mi vedno javlja napako pri vrstici //< option >echo $izpis['ime'];< /option >
(parse error, unexpected ' < ' in c:\www\vpis_xxxxxx.php)
Tako da predvidevam da < options > ne moreš uporabiti v PHP oz. ga lahko nekako drugače... ampak kak?
to mi naprimer dela, samo to izpiše vse v eno vrsto oz. eno opcijo.
< option >
< ? p h p
while($izpis = mysql_fetch_array($query))
{
echo $izpis['Ime_firme'];
}
?>
< /option >
Thnx
podobno sem že sam probaval, vendar mi vedno javlja napako pri vrstici //< option >echo $izpis['ime'];< /option >
(parse error, unexpected ' < ' in c:\www\vpis_xxxxxx.php)
Tako da predvidevam da < options > ne moreš uporabiti v PHP oz. ga lahko nekako drugače... ampak kak?
to mi naprimer dela, samo to izpiše vse v eno vrsto oz. eno opcijo.
< option >
< ? p h p
{
}
?>
< /option >
Thnx
I am the captain of my soul
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Groovy ()
< select name="Firma">
< ? php
{
?>
< option >
< ? php
$izpis1 = mysql_fetch_array($query1);
? >
< /option>
< ?php
}
? >
< /select>
Ok, zadevo sem amatersko rešil... grda koda, ampak dela
Zdaj me pa zanima, kako bi dodal še en Listbox "Podružnica", v katerem bi bral iz baze vse podružnice od izbrane firme iz PRVEGA Listboxa.
Like: Izberem v prvem box-u FIRMA_4 in se mi v drugem boxu avtomatsko generirajo vrednosti Podr_Fir4_1,Podr_Fir4_2,Podr_Fir4_3....
Thnx
< ? php
{
?>
< option >
< ? php
$izpis1 = mysql_fetch_array($query1);
? >
< /option>
< ?php
}
? >
< /select>
Ok, zadevo sem amatersko rešil... grda koda, ampak dela
Zdaj me pa zanima, kako bi dodal še en Listbox "Podružnica", v katerem bi bral iz baze vse podružnice od izbrane firme iz PRVEGA Listboxa.
Like: Izberem v prvem box-u FIRMA_4 in se mi v drugem boxu avtomatsko generirajo vrednosti Podr_Fir4_1,Podr_Fir4_2,Podr_Fir4_3....
Thnx
Trubadur ::
ah jst sm kmet
<form name="form1" method="post" action=""> <select name="select"> <?php while($izpis = mysql_fetch_array($query)) { echo "<option>$izpis['ime'];</option>"; } ?> </select> </form>
Berite Thomasa!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTML in SQL pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7616 (6494) | def0r |
» | Branje slik jpg iz MySQL z PHPOddelek: Izdelava spletišč | 2405 (2023) | a-ptuj1 |
» | Dinamični PHP dropdownOddelek: Izdelava spletišč | 1471 (1141) | emo panda |
» | [php] preverjanje online uporabnikovOddelek: Programiranje | 2069 (1725) | cobrica |
» | Checkboxes dropdown (show/hide)Oddelek: Izdelava spletišč | 1149 (929) | dinozaver7 |