» »

HTML in SQL pomoč

HTML in SQL pomoč

«
1
2

SloBiscuit ::

Živjo,

torej večino stvari že imam narejenih. Kar hočem narediti je napisati kodo, ki mi dovoli da vzamem tabelo "izdelki" iz SQL in jo prikaže v index.html
Npr. ko odprem index.html mi prikaže tole

Ime izdelka | Cena izdelka
Milka 22EUR
Čaj 10EUR


Hvala
Datoteke si lahko prenesete tukaj.
Notri mam celo zmešnjavo in upam, da se boste znašli.
neznanec555

[D]emon ::

Vrni se 20 korakov nazaj, ter se nauci osnov SQL-a.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

hojnikb ::

zakaj ne delaš raje z kakim frontendom, ki heavy lifting naredi namesto tebe.. ?
#brezpodpisa

SloBiscuit ::

Ehehe sm še bl na osnovah v šoli glede tega, tko da nepoznam drugih programov za delat tega kar potrebujem... Namreč "deadline" je zdej zlo kmau pa bi res rabu pomoč :)
neznanec555

black ice ::

To je par vrstic kode v PHP, rezultate potem izpišeš v HTML, še prej pa moraš sestaviti ustrezen SQL query.

def0r ::

Katere osnove tocno ste imeli v soli?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

mgermo ::

HTML za izris tabele
PHP za povezavo na bazo
SQL za Select stavke

[D]emon ::

mgermo je izjavil:

HTML za izris tabele
PHP za povezavo na bazo
SQL za Select stavke


Cestitam. Odkril si toplo vodo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

SloBiscuit ::

def0r je izjavil:

Katere osnove tocno ste imeli v soli?

Pri SQL: smo imeli nekaj z "query", postavitev baze, povezava z bazo
HTML: bol kot manj samo kako se npr. daje slike notr linke ipd...
PHP: pa tole http://gradiva.txt.si/index.php/

Nismo mel nč preveč zahtevnega....
neznanec555

[D]emon ::

nekaj s "query" ... hja, malce bolj bi moral poslusat. ;)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

def0r ::

Saj tudi ni zahtevna naloga. Ce bos se enkrat prebral gradivo in naloge pogledal bos zlahka skupaj spravil nalogo, samega znanja vam je dal dovolj da naredite. Poleg tega imas se na volje google na katerem si lahko se malce "zakompliciras" ampak bo fun.
Seveda ce imas sploh interes za to... ker iz prvega pogleda ne zgleda ravno.

SloBiscuit ::

ja def966, nism jest eden tistih ki mi kapira ta PHP pa SQL pa HTML ehehe
Men to ne gre, čez prvo polovico sm glih za glih čez pršu, pač da nism dubu cveka, zdej je pa še mal bol zakompliciran.
Kar se pa tiče kar hočem jaz narediti, sem pa že Googlu in sm najdu ene 3-4 rešitve in sicer kaj in kako moram to narediti, ampak sem poskušal in mi vseeno ni uspelo.
No vseeno hvala vsem za vašo pomoč :)
neznanec555

def0r ::

Raje pokazi bolj kje se ti ustavi pa se ti od tam pomaga. To kar ti hoces pa je, da ti en resi celotno nalogo zate.

SloBiscuit ::

Ne ne jaz samo hočem, da mi iz SQL-a ( v katerem imam neke vpise, neko tabelo), lahko izpišem v index.html datoteki.
Imam namreč nek template že narejen in deluje, samo pa ne znam kako bi naredil poizvedbo na SQL.
Kar hočem je, da se tabela, ki je v SQL, pokaže v index.html ko ga odprem.
Torej iz
 SQL

SQL

v
 HTML

HTML

tam ko je rdeči kvadrat.
neznanec555

Kockica ::

Na priblizno...

V PHP-ju uporabiš:
mysql_connect() -> http://si1.php.net/function.mysql-conne...
mysql_select_db() -> http://www.php.net/manual/en/function.m...

Pol kličeš funkcijo mysql_query; npr -> $sprem=mysql_query("SELECT * FROM Izdelki");

Nato še izpišeš podatke

  while( ($vrstica=mysql_fetch_array($sprem)) != NULL)
  {
     echo "".$vrstica[0].", ".$vrstica[1]."";
	 echo "</br>";
  }


A sem mogoče edini, ki mi ne prikaže zgornjih dveh slik? :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kockica ()

SloBiscuit ::

A sem mogoče edini, ki mi ne prikaže zgornjih dveh slik? :(

Samo klikni nanju :)
Umm sem probal to narediti pa zgleda ker ne dela, da sem totaln idiot ker ne znam :|
neznanec555

Zgodovina sprememb…

def0r ::

V resnici je samo 1 slika. :)
http://imgur.com/0Pogxt7

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

SloBiscuit ::

neznanec555

def0r ::

Glede na screenshot samo povprasam ali moras narediti da se ti samo izpise ali moras s POST/GET vnesti v bazo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

SloBiscuit ::

Trenutno samo hočem da se mi izpišejo podatki.
Potem bi pa sam probal narediti tako, da bi dal nek gumb nad temi podatki, ki bi mi naložil "form" (torej to kar bi rabil da bi tudi vpisal v bazo)
neznanec555

vorantz ::

SloBiscuit je izjavil:

A sem mogoÄće edini, ki mi ne prikaĹže zgornjih dveh slik? :(

Samo klikni nanju :)
Umm sem probal to narediti pa zgleda ker ne dela, da sem totaln idiot ker ne znam :|


namesto herp derp ne dela raje zacni govorit kaj tocno si nrdil in kako ne dela
pokazi php kodo ki ti ne dela
si sploh zalaufal php kodo na racunalniku ki ma nek php streznik gor??

[D]emon ::

SloBiscuit je izjavil:

Men to ne gre, čez prvo polovico sm glih za glih čez pršu, pač da nism dubu cveka, zdej je pa še mal bol zakompliciran.


Da si na napacni smeri ti pa ni padlo na misel ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

SloBiscuit ::

[D]emon je izjavil:

SloBiscuit je izjavil:

Men to ne gre, Äćez prvo polovico sm glih za glih Äćez prĹĄu, paÄć da nism dubu cveka, zdej je pa ĹĄe mal bol zakompliciran.


Da si na napacni smeri ti pa ni padlo na misel ?


Litostroj... pa jest sm bl za hardware kukr pa software... :)

Tole sem sprobal:

* https://forums.digitalpoint.com/threads...
* http://www.daniweb.com/web-development/...
* http://www.phphelp.com/php_tutorial/dis...
* http://forums.devshed.com/php-developme...
* http://stackoverflow.com/questions/1194...

In ja sem, trenutno uporabljam "wamp", bi uporablu "xampp" samo mi pokaĹže bluescreen k ga prĹžgem.
neznanec555

[D]emon ::

Ce na litostroju sute kasiras ... cjooo :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

SloBiscuit ::

[D]emon je izjavil:

Ce na litostroju sute kasiras ... cjooo :))

ma sej nimam sutov nikjer razn pr temu predmetu k rabmo vedt html pa php, itak je pa dovol pr ostalih predmetih da poslušaš :D
neznanec555

[D]emon ::

Pri tem si, vec kot ocitno, premalo poslusal... :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

illion ::

Kokica te je usmeru v pravo smer, poskus narest pa potem vpraši če ne bo šlo..

SloBiscuit ::

Sej sprašujem zato ker ne znam, potlej tud ne bom znau narest tko da mi bo delal... :(
neznanec555

Rias Gremory ::

Aha, torej 4 ali 5 letnik je OP.
Smem vprašat kater profesor vam je razlagal SQL in PHP?
Zaradi varovanja Vašega duševnega zdravja,
Vas prosim, da mojih prispevkov ne jemljete (preveč) resno.

SloBiscuit ::

Rias Gremory je izjavil:

Aha, torej 4 ali 5 letnik je OP.
Smem vprašat kater profesor vam je razlagal SQL in PHP?

Nebi želel razpravljati o imenih profesrojev :p
je pa res da nas je okol 30 v razredu in od njih jih je mogoče ene 5-7, ki obvlada PHP in podobno :)
neznanec555

alexa-lol ::

WTF... tukaj ne gre za obvladanje zadev, to še osnove niso, osnova je relacijska algebra, to je še veliko bolj enostavno.

Tukaj imaš neko "testno" bazo: http://www.w3schools.com/sql/trysql.asp... ... tam na desni lahko klikaš po "kategorijah"

Zalaufaj ta query
SELECT [ProductName] AS Produkt, [Price] AS Cena
FROM [Products]


Če točno veš katerega ponudnika DB imaš lahko s querijem dodaš še string ' EUR' k cenam, npr. takole http://www.1keydata.com/sql/sql-concate...

alexa-lol ::

PS drugače tole narediš z uporabo RubyOnRails v 1 minuti, ker ti RoR že avtomatsko zgenerira vse za operacije CRUD ( Create, read, update and delete @ Wikipedia ).

Potem samo še narediš:
1 layout file
v controller daš "render layout: 'layout_1'"
daš skripte, css v assets pipeline
in potem še git add . , git commit - m "final version" in git push heroku master in maš zadevo na internetu

Vse skupaj 15 minut dela, vključno s tem da layout delaš 10 minut, ker npr. uporabiš tale grid http://960.gs/

def0r ::

Ne vem ce bo kaj bolje da se uci se ruby, ce mu se php ne gre :) Tale njegova naloga mislis da je za vec kakor za 5min dela v resnici, se posebej ker je sam pogooglal ze resitve:P

Jaz samo cakamo da odgovori kaj tocno je sam delal in kje mu napako javlja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

alexa-lol ::



1min 20s pa že pride do validacije...

Vse stvari za development se pa itak v 5 minutah inštalira. Potem maš še 5 min da na rediš račun na Heroku in si v igri.

max. 15 min da prideš do CRUD operacij iz nule. Potem se pa z layouti igraš in ostalimi 'finesami'.

Gandalfar ::

Alexa, dost ocitno dela domaco nalogo za solo, ruby debata tukaj ne pomaga.

SloBiscuit ::

Torej moje delo naloge je šlo v turbo mode zarad tega ker sem dons zvedel, da je blo treba dons oddat :|
Seveda na srečni od 30 ljudi v razredu je imelo samo 3 od teh narejeno in se je podalšal rok čez vikend.
Tuki so datoteke, ki jih imam. Sem zbrisal tiste, ki ne rabim... LINK [Dropbox.com]
Sam zažene se index.html, ostalo je pa za login razen SQL.php, form.php in index.php in .html.
Torej namesto forma sem sprobal vstaviti kode iz tistih linkov prej
<div id="banner"></div>
	<div id="page" class="container">
		<div id="content">
			<div class="title">
				<h2>Izdelki v trgovini</h2>
				<span class="byline">Dodajanje izdelkov</span> </div>
	<form action="SQL.php" method="post">
	Koda: <input type="text" name="koda"><br />
	Naziv: <input type="text" name="naziv"><br />
	Nabavna cena: <input type="text" name="cena_nab"><br />
	Prodajna cena: <input type="text" name="cena_prod"><br />
	Količina: <input type="text" name="kolicina"><br />
	<input type="submit" value="Dodaj" name="gumb">
	
	
				</div>

Če pa vpišem npr. tole:
<?php
            $connect = mysql_connect("localhost","root", "");
            if (!$connect) {
                die(mysql_error());
            }
            mysql_select_db("rsa_novak");
            $results = mysql_query("SELECT * FROM Izdelki");
            while($row = mysql_fetch_array($results)) {

                echo $row['Name'] . "</br>";


            ?>

Pa namesto tiste tabele izpiše samo
"; ?>
neznanec555

Zgodovina sprememb…

alexa-lol ::

Probaj s to kodo:
while($row = mysql_fetch_assoc($dave)){
    foreach($row as $cname => $cvalue){
        print "$cname: $cvalue\t";
    }
    print "\r\n";
}


http://stackoverflow.com/questions/7519...

SloBiscuit ::

alexa-lol je izjavil:

Probaj s to kodo:
while($row = mysql_fetch_assoc($dave)){
foreach($row as $cname => $cvalue){
print "$cname: $cvalue\t";
}
print "\r\n";
}


Bi mogu tukaj kej spremenit oz. kaj morm tle spremenit? pri tej kodi pač..
Če jo samo zamenjam namesto unga while k je biu prej not mi potlej vrne to v index.html:

$cvalue){ print "$cname: $cvalue\t"; } print "\r\n"; } ?>
neznanec555

keworkian ::

SloBiscuit je izjavil:

alexa-lol je izjavil:

Probaj s to kodo:
while($row = mysql_fetch_assoc($dave)){
foreach($row as $cname => $cvalue){
print "$cname: $cvalue\t";
}
print "\r\n";
}


Bi mogu tukaj kej spremenit oz. kaj morm tle spremenit? pri tej kodi pač..
Če jo samo zamenjam namesto unga while k je biu prej not mi potlej vrne to v index.html:

$cvalue){ print "$cname: $cvalue\t"; } print "\r\n"; } ?>


Kateri file pa ti dejansko gledaš v browserju?

Sem pa opazu da imaš v login_success.php header('location: index.html'), spremen v index.php
Obscenities in B-Flat

Zgodovina sprememb…

alexa-lol ::

'Name' te zajebava, ker ti nimaš v SQL bazi tega stolpca. Ti maš 'IDIzdelka', 'Koda', 'Naziv', etc.

Ti želiš izpis naziva in cene torej
echo $row['Naziv'] . ': ' . $row['Cena_prod'] . '<br>';


Povej če dela

kr?en ::

Naj mu ze en naredi komplet nalogo, ker zgleda je sam prevec nesposoben jo resit ...

Bv se neki drgat z raznimi snippeti kode tle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kr?en ()

alexa-lol ::

Js še vedno čakam odgovor če moja koda dela... čist tko intuitivno bi morala delati, ker prej je on napačno ime stolpca klical in potem ni čudno da mu ni delalo, koda ti pa ne dela že če nekje kako podpičje pozabiš.

SloBiscuit ::

Umm ja ne deluje... :|
Zdej sm itak čist zgublen...
neznanec555

alexa-lol ::

Menda ima phpmyadmin SQL konzolo tko da lahko tm sprobaš kaj ti kakšen query vrne.

black ice ::

Ima.

SloBiscuit ::

Zdej bom uporabu to kodo za brat iz SQL-a. Dons rabm oddat nalogo...

<?php
$con = mysql_connect('localhost', 'root', '');
if (!$con) {
    die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
echo 'Connected successfully';

$result = mysql_query("SELECT * FROM izdelki");

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>koda</th>
<th>naziv</th>
<th>cena_nab</th>
<th>cena_prod</th>
<th>kolicina</th>
</tr>";

while($row = mysql_fetch_array($result)) {
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['koda'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['naziv'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['cena_nab'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['cena_prod'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['kolicina'] . "</td>";
  echo "</tr>";
}

echo "</table>";

mysql_close($con);
?>

Ko hočem zagnat samo to mi napiše:
"Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\user\branje1.php on line 19

Kar je pa ta del kode:
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['koda'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['naziv'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['cena_nab'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['cena_prod'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['kolicina'] . "</td>";
  echo "</tr>";
}

Line 19 je prva vrstica zgoraj (torej while .....)
neznanec555

Zgodovina sprememb…

def0r ::

if($result == FALSE) echo "Query failed";


Lahko samo s tem preveris ce ti je query sploh uspel?
mysql_query()
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()

SloBiscuit ::

Ehehe mi je uspelo z tole kodo, samo še vedno mi ne uspe to spraviti v .html
<?php

$con = mysql_connect('localhost','root','')or die("Povezava ni uspela");
		mysql_select_db('rsa_novak',$con) or die ("Povezava ni uspela");

$result = mysql_query("SELECT * FROM izdelki");

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>koda</th>
<th>naziv</th>
<th>cena_nab</th>
<th>cena_prod</th>
<th>kolicina</th>
</tr>";

while($row = mysql_fetch_array($result)) {
  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['Koda'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Naziv'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Cena_nab'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Cena_prod'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['Kolicina'] . "</td>";
  echo "</tr>";
}

echo "</table>";

mysql_close($con);

?>
<html>
<body>
<form method="get" action="index.html">
					<button type="submit">Vrni se nazaj</button>
				</form>
</body>
</html>
neznanec555

Gandalfar ::

tole je PHP koda. Tega ne bos mogel poganjati, ce bo imelo .html koncnico. To se distribuira tako, da je stran.php ali kaj podobnega datoteka.

def0r ::

Se mi zdi da je prepozno ze Gandalfar, glede na to da je imel do danes rok za oddajo. Ceprav se mi zdi cudno da niso vsaj kaksnega primera naredil kako s formo delat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: def0r ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[PHP]Zajem podatkov iz baze

Oddelek: Programiranje
353634 (3271) cobrica
»

Dinamični PHP dropdown

Oddelek: Izdelava spletišč
151378 (1048) emo panda
»

mysql, insert, values, select

Oddelek: Programiranje
91567 (1394) slosi
»

MySQL Query Vprašanje

Oddelek: Izdelava spletišč
152862 (2627) overlord_tm
»

Procentualna tabela s fiksno glavo

Oddelek: Programiranje
71713 (1597) alen1

Več podobnih tem