» »

2x 120mm ventilator na ohišju (katerega)?

2x 120mm ventilator na ohišju (katerega)?

G@MER ::

Enkrat do poletja si mislim nabavit plexi steklo, na njem pa še 2x 120mm ventilatorja (nekako v stilu Alien-W-ja):) !
Zanima me, katera ventilatorja naj vzamem? Razmišljal sem o:
- Revoltec "Dark Blue" 4 modre diode 120mm [83,6m3 zraka na uro @ 1200 RPM @ 22,5 dB glastnosti],
- YS-Tech FD 121225LB 120mm [76m3 zraka na uro @ 1100 RPM @ manj kot 21dB glasnosti] ter o
- Vantec Stealth SF12025L 120mm [90m3 zraka na uro @ 1500 RPM @ manj kot 28dB glastnosti]

Od vseh treh ima najboljše razmerje performansi glede na glastnost prvi (Revoltec), poleg tega ima še 4 LED diode in 3 na 4 pinski adapter kabel; ampak ima na žalost drsne ležaje. ;( Kolk se ti obnesejo?
Glede na performanse/noise je od ostalih dveh boljši YS-Tech, ampak je dražji (4120 SIT + 460 SIT za 3 na 4 pinski adapter kabel). Vantec stane 3999 SIT skupaj z konverterjem. Vse cene so iz Cool-PC; kjer bi tudi to nabavil. 8-)

Kateri je torej najboljši? :\ Pa zanima me tud, kakšne bojo razlike v temperaturi? (sedaj imam brez stranice CPU 43°C, z pa 45°C).

LP!:))
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

DimmniBurek ::

Vse cene so iz Cool-PC; kjer bi tudi to nabavil.

Tam je drago ko strela, pa še poštnino boš moral plačevat! Bejži rajši v e-misijo(mega hit) alpa v mlacoma po Titana 120mm, ležaji so 2ball bearing-dvojni kroglični, mam jest dva, pihajo ful uredu, sam nevem kako se obnesejo na manjši voltaži, mam na 12V.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Pat_MaGroin ::

A delajo Titan 120mmx120mm na 5V in koliko hrupa to povzroca?

Dimniburek, dej sprobaj 5V za znanost, pa porocaj :-).

Sem si nardil zlo tiho kisto, ampak je idle temp 51 stopinj, max. load pa 58, pa je malo prevec :-).

LP

DimmniBurek ::

Hehe, za znanost :)) No nej vam bo! Zdej grmi ku sam satan-mam dva titančka na 12V in Zalmana 92, ne ene 9-10V(fanmate) in je obupnu, sej u špilah je kul ku dam zvočničke na glas, sam tko brez muzično ozračje je pa prou u kurci!:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Pat_MaGroin ::

Kaj pa Titan na 5V? Se sploh zavrti? In ce se, kaksna je glasnost?

LP

Eddy ::

Titani se lepo vrtijo na 5V in to zelo lepo tiho! Preverjeno!
www.ekwaterblocks.com

G@MER ::

Zanima me še:
1.) kok se obnesejo drsni ležaji? Kak dolgo zdržijo?...

2.) kolk glasen sploh je v praksi 28dB, pa če bi mel 2 ventilatorja kolk bi bla pol približn glastnost (verjetno ne bo 28+28dB):\ .

3.) Kje bi lahko dobil YS-Tech-a, ki sem ga v prvem postu omenil (poleg pri Cool-PC; pri Mlacomu ga nimajo, imajo samo neke hitrejše verzije.)

LP!8-)

rkb2 ::

Omenjeni titanovi ventilatorji so na 5V dovolj tihi. 28db je zelo tiho - samo ne preveč gledat kaj pišejo proizvajalci, ker se v večini primerov ne ujemajo z dejanskim stanjem.

G@MER ::

Jst sem se odloču kar za Revoltecovega "Dark Blue"!

Ima najboljše razmerje med perf./noise, poleg tega je v kompletu še 3 na 4 pinski adapter, ima 4x modre LEDice :)) in pri MlacoMu stane 3500 SIT!8-)

Edino drsni ležaji me mal motijo... Ampak ima itak 1 leto garancije, pol lahk pa zarad mene tud crkne!:D

DimmniBurek ::

NO Burek je zdej dal na fanmate sm enga titančka in je res tih, na 5V ga preglasijo vse ostale zadeve-vent na grafi(R8500), napajalc in disk(WD80gb) na ene 7V ga čuješ sam če si pozoren. Aja, pa tu je pr odprti kišti, vent pa piha skozi radiator od katre!;)
G@mer, ja če ti ni "škoda" dnarja si ga kupi, sej lepo zgleda, sam če pa maš kisto zaprto kupi Titana
There Is No Stronger Drug Than Reality

G@MER ::

@DimmniBurek: like I said before: ta 2 ventilatorja si bom dal na stranico! >:D (Alien-W-style)!

DimmniBurek ::

Kaj sploh lohk prklopš vente ko comp dela? da kr vtakneš/iztakneš v/iz vtič(a) med delovanjem:\
There Is No Stronger Drug Than Reality

Eddy ::

Tega ne priporočam Burek...
www.ekwaterblocks.com

SleepLess ::

eddy zakaj pa ne, jaz vente priklapjam in odlapljam med delovanjem ze odkar mam radiator in vente gor, pa se se nikol ni zgodilo nic hudega :D

Eddy ::

Jaz vem da sem samo enkrat to naredil in mi je račnalnik zmrznu... Tako da od takrat tega raje ne izvajam...
www.ekwaterblocks.com

G@MER ::

Kaj pa tale:
YS-Tech NFD FD1212252B-2F UltraSilent 120mm [106m3 zraka na uro @ 1600 RPM @ 30dB glastnosti]? Imajo ga pri MlacoMu za 4200 SIT.
Kolk glasno je 30dB? Kaj je to že preveč, glede na to, da bi imel 2 taka ventilatorja?:\

G@MER ::

Pa še nekaj: Na MlacoMovi strani piše, da na ventilatorje ne dajejo garancije?! (tukaj: http://www.mlacom.si/garancija/garancij... ;pod 7. točko: "v garancijo ne sodi potrošnji material in deli, ki so izpostavljeni stalni rabi (ventilatorji...)). ;((

Se pravi, da na ventilator, ki bi ga pri njih kupil ne dajo garancije?
Če je tako, potem pač ne bom pri njih kupil!;(

mare87 ::

Haha stalni rabi, saj ko ugasneš komp se ventilatorji ustavijo ;)). Disk lahko tudi non-stop laufa pa ma garancijo. Ah ja Mlacom;).

G@MER ::

@mare87: Ja logičn, da se ventilatorji ustavijo, ko se računalnik ugasne, kak pa?? Ampak vseeno, tak piše na tisti njihovi "garancijski izjavi"!:\ Verjetno jim bom poslal mail in jih vprašal. ČE pa ne bojo dal garancije, pol pa screw them, pa grem prek Cool-PC (čeprav so dražji, dajo pa vsaj garancijo; na Vantece in YS-Teche celo 2 leti!8-O )!

LP!

mare87 ::

ja, saj to sem glih s tem mislo, da je logično da se vstavijo:\

G@MER ::

Darn!;((
Zdele ne morem MlacoMu poslat maila, ker ima email.si (spet) tehnične težave!:(
Kaj je že kdo kupil pri Mlacomu kak ventilator? Pa kak je blo pol z garancijo? TNX za odgovor(e)!:))

BigSexy ::

Hej,

Jaz sem pri Mlacomu kupil že en kup ventilatorjev (YS-tech 92mm, Thermaltake Blue-eye 80mm, Titan 50mm itd.) in mi vsi delajo BP že več kot 1 leto... sicer pa nevem zakaj potrebuješ garancijo za vente?
Meni ni še niti eden izdahnil - ever.

Lp

TribesMan ::

Če mašino laufaš non stop, je zadeva precej drugačna če mene vprašaš... Sicer je pa res da kvaliteten ventilator ne bo izdahnil kar tako. Je pa tudi res da je kvaliteten ventilator ponavadi tudi drag... 3000SIT+

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Floyd ::

Ja, ma titani so 2040 SIT pri e-misiji!
Je pa tle en problem. Na e-misiji ne znam naročit preko neta :8)
Tam ko zbiraš kako naj ti pošljejo (pod storitve) je full nekih opcij pa vse neki podobne.
Pa kako naj vem da so moje naročilo dobili (sem prvič poslal brez naslova pol sm pa popravu pa ne vem če so dobili). Če jih kličem ne dvignejo preko mejla ne odpisujejo. Meni res ni več nič jasno!
Če posilstvo je neizbežno, lezi in uživaj! KONFUCIJ

smilyxx ::

No še jst eno pripomnim. Te glasnosti ki so napisane, so merjene iz razdalje 1m in v bližini ventilatorja ni ovir. Tako da se te zadeve močno spremenijo, ko se za njimi pojavi kakšen hladilnik ali kaj podobnega. Zaradi tišine, bi se jaz nedvomno odličil za Papsta, samo se 120x120x38mm pri nas ne dobi, tako da čakam na prvi maj. Pa debelejši je ventilator več pritiska ustvari.

Lp
Save water.
drink beer.

G@MER ::

Ali ve kdo slučajn, če MlacoM pošilja po pošti? Pa koliko je poštnine?
To sprašujem, ker sem iz Krškega (cca. >100km od Ljubljane), tak da je ceneje plačati poštnino, kot pa iti iskat direkt v trgovino.
Saj bi kupil pri Cool-PC, pa so v primerjevi z MlacoMom dosti dražji!:))

mare87 ::

1.000 sit je poštnine pri cool pc pa 600.

G@MER ::

@mare 87: 1000 SIT je poštnine?!?!;(( No way!

mare87 ::

Jap. Bad je to ja...:(

kajzer ::

Najbolše da greš v eno najbližjo rač. trgovino in kupiš vent (konckoncev ni tko pomembno katerega) in ga zvežeš na 5V al pa 7V pa je. Ne rabiš iskat nekega tihega, ampak nako srednjega. Še boljše pa je če ga zvežeš kr preko fanmate-ja, vendar to spet košta. Priklopiš ga na 7V preko enega stikala pa je rešeno.

G@MER ::

No, zdej mam pa en drug problem: ventilatorja sem mislil imeti na stranici (prvi naj bi pihal na grafično, drugi pa na CPU); problem pa je v tem, da je na mojem ohišju (Chieftec Midi-Tower) drugemu ventilatorju (naj bi pihal na CPU) na stranici napoti tista "kljuka" za stranico snet!;(
Tak da mam zdej šanso sam da prestavim tisti ventilator, ki naj bi pihal na grafično malo višje in bi s tem hopefully malo hladil tudi CPU .
Druga šansa pa je, da bi na zadnjem delu ohišja, kjer so nastavki za 80mm fane dal en ventilator, ki pa bi pihal NOTER (ta fan je ravno nekje na višini CPU-ja).
Ka bi bla ta druga rešitev dobra al je prva boljš?:\

LP!

Nejc Pintar ::

mislim da bo bolje če malo prezračiš kišto, in npr. enega das na vrh, ali pa kar oba, ce ze imasprevetren ohisje pa lahko enega das na stranico in cev od pralnega stroja pelješ direktno iz stranice na hladilnik:\ :)

G@MER ::

@Puschkin: na vrh ne morem dat venta, ker imam zgornjo stranico fiksno (zanetano). Cevi pa ne bi speljal od fana direkt na CPU, ker naj bi ta fan hladil (predvsem) grafično.:)

kajzer ::

A 80mm fana ti tut nebi šla na stranico, tako da bi pihala direktno na cpu in grafično?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kajzer ()

G@MER ::

@kajzer: raje bom vzel 120mm fan, ker ima boljše razmerje med performansi in glasnostjo od 80mm! Anyway pa tud 80mm fan ne bi šel na stranico, da bi pihal direkt na CPU (tista kljuka seže ravno do sredine CPU coolerja, tak da če bi fan dal čist do kljuke, bi vseeno samo pol fana pihal na CPU, drug del pa bi pihal direkt na napajalne kable!);((
Kaj pa tista verzija, da bi dal fan zadaj in bi pihal noter? Bi blo to OK ali ne?:\

LP!

kajzer ::

Bi blo OK samo ne tako učunkovito. Js mam en 80mm cooler na 7V nastranicida piha direkt na cpu, in mi padejo temp. za kar 5-7C, ko sem ga pa imel zadaj pa je bla temp kako 1-2C (3C) majnša (ne vem točno - tako nekako). Kako stopinjo bi še verjetno pridobil, če bi povezal ta fana (na stranici in na CPU-ju) skupaj (naredil tunel kr iz plastike po meri :)) ).

jest10 ::

"kolk glasen sploh je v praksi 28dB, pa če bi mel 2 ventilatorja kolk bi bla pol približn glastnost (verjetno ne bo 28+28dB)"

2 ventilatorja bi imela 31db

Tilen ::

točno tako 1x glasneje je +3 db oz nekako tako =)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

G@MER ::

Kaj pa glede 120mm fana? Katerega naj vzamem (glej prvi post)?
Mislil sem vzeti Revolteca Dark Blue, ampak me moti, da ima drsne ležaje!;( Kaj je kdo tukaj že imel ta ventilator ali kakšnega podobnega z drsnimi ležaji? Koliko dolgo sploh dela tak ventilator (z drsnimi ležaji)?:\

LP!

DSmidgy ::

Če vam Mlacom ne da garancije na ventilatorje in bi jo moral (preverite, ko vam crkne - jest ne vem če so jo obvezani dat) ga prijavite tržni inšpekciji.

G@MER ::

@DSmidgy: "Če vam Mlacom ne da garancije na ventilatorje in bi jo moral (preverite, ko vam crkne - jest ne vem če so jo obvezani dat)" - sej to je problem. V tisti njihovi garancijski izjavi piše, da na ventilatorje ne dajo garancije?!;(
Če je to res, pol jst ne bom pri njih kupil, ker mi je enkrat en fan že crknu (Zalman 80mm - ni bil kupljen pri MlacoMu)!
[jim bom pisal na mail!]:))

LP!

DSmidgy ::

Jest ne vem kako je z zakonom - a se ventilator šteje pod potrošni material. Če se ne šteje in so zakonsko obvezani dat garancijo potem lahko mirne duše pri njih kupiš in če crkne ti bodo moral zamenjat neglede na to kaj so na tist svoj papir napisal.

G@MER ::

Evo, zdele sem jim poslal mail, bom jutri povedal kaj so rekl glede garancije na fane!8-)

LP!:)
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

G@MER ::

Sem že dobil odgovor glede garancije na fane: "Po novem dajemo 12 mesecev garancije na vse Thermaltake ventilatorje."
Tako sem šel pogledat na Mlacomov cenik in tam videl:
TT A2029 SMART FAN 2 120mm V2.0 3.192 3.360
TT A1928 120mm zeleni LED 1.710 1.800
1.) Torej kaj mislite o tem 120mm ventilatorju z zelenimi LED (na voljo tudi z modrimi in rdečimi):
http://www.thermaltake.com/accessories/...
Po podatkih ima 133m3/h pretoka pri samo 21dB!!>:D Edino moti me tisti nek "Intelligent wire management"; kuk pol priklopim fan? Jst na svoji plati ne morem priklop direkt na plato, ker imam 2 fan konektorja že zasedena (CPU fan + Zalman 80mm), tretji pa je na dnu plošče!;( Rad bi ta fan priklopil direkt na napajalnik (z Zalmanovim multiconectorjem)!
2.) Kaj pa ta TT Smart Fan 2? Je boljši od zgornjega ali ne?:\ :
http://www.thermaltake.com/accessories/...

LP! (odgovorte kej!:)) )

iElectric ::

G@MER ::

@domen555: na Thermaltakovi strani piše, da ima ta fan 4 pinski priključek, s katerim se priklop na osnovno plato:
http://www.thermaltake.com/accessories/...
(pod connector; v tabeli)
Tisti 3 na 4 pinski adapter kabel pa "pretvori" 4 pinski priključek za trde diske v 3 pinski priključek za fane; right?8-O Al sem jst to zamešal?:8) Ka pol bi z Zalmanovim Multi-connectorjem tud šlo (pretvori prikluček za trde diske v 2x 5V priključek in 2x 12V priključek za fane? :))

LP!

G@MER ::

Ka mi lahk en to mal razloži?:8) Plz! :) (Glej zgornji post)
LP!
Powered by: AMD Athlon XP 2500+ @ 3200+...
...nVidia nForce 2 Ultra 400...Hercules 3D Prophet 9600 PRO @ XT

goba ::

Ventilatorje uporabljam za specialne namene in TT je zakon!
Ni problema, seveda lahko priklopis z Zalmanovim pretvornikom.
Jaz sicer priporocam kar klasiko:
http://www.thermaltake.com/accessories/...
The best izdelek (vsaj zame) pa je tale:
http://www.thermaltake.com/accessories/...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TIHI Ventilatorji

Oddelek: Kaj kupiti
52409 (2258) Brudol
»

Vodno ali zračno za P4? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
835325 (4237) mimax
»

Kateri ventilator?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171815 (1538) mato22
»

katere ventilatorje za na radiator?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
321930 (1402) GUFY
»

najbolj tih vent

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161868 (1507) morphling1

Več podobnih tem