Forum » Pomoč in nasveti » problem z CorsairXMS
problem z CorsairXMS
MrX ::
-ram corsair 512mb pc3200 XMS cas2
-epox 8rda
-amd 2500+ mobile
problem je tak da ram deluje samo na 166mhz, če dam na 175+ pa mi meče ven neke čudne blue screen errorje tik pred zagonom windowsov. a se da to kej poštimat v biosu, al je ram kapput?
-epox 8rda
-amd 2500+ mobile
problem je tak da ram deluje samo na 166mhz, če dam na 175+ pa mi meče ven neke čudne blue screen errorje tik pred zagonom windowsov. a se da to kej poštimat v biosu, al je ram kapput?
kuglvinkl ::
FSB:RAM imaš na 1:1? Čist možno je, da ti NB ne potegne več. Pa za začetek malo dvigni voltažo DIMM.
Your focus determines your reallity
ja ram je na 100% pa volt dimm sm tud zvišal. kako NB ne potegne? a da se pregreva?
errorji so pa taki, zmer mal drgačni:
zateži zaradi adequate disk space, changing video adapters, disable catching or shadownig (tega ne najdem v biosu), \systemroot\system32\ntdll.dll, idt.
errorji so pa taki, zmer mal drgačni:
zateži zaradi adequate disk space, changing video adapters, disable catching or shadownig (tega ne najdem v biosu), \systemroot\system32\ntdll.dll, idt.
kuglvinkl ::
8rda uradno dela samo na 166 MHz, tko da, kar je več je tako in tako lukusz.
Kakšne imaš pa voltaže?
Kakšne imaš pa voltaže?
Your focus determines your reallity
sam ni mi jasn kako mi je pa lahko prej z no name ramom šel fsb oz. ram mhz na 175, zdej pa z corsairom pri 175 vrže error.
profii ::
kero verzijo plate pa maš?
drgač dj gor drug bios pa vdd mod.
men dela Hyperx na 200mhz 1:1 z zakasnitvami 2,2,2,5 na 2.9V
drgač dj gor drug bios pa vdd mod.
men dela Hyperx na 200mhz 1:1 z zakasnitvami 2,2,2,5 na 2.9V
sajko ::
Mogoce je taka fora ko pri "mojih" corsairjih. Ce dam voltazo na 2.8-2.9 niti podrazno noce bootat (blue screen), ce dam na 2.7 delča normalno tut pri visokih FSBjih (za nizke pa 2.6V). Probi mogoce bo pol delal. :)
sm zamenju za Geil ram (512mb 3200 value) in mi delajo bp na 210mhz (na 220 se ne zbudi komp). mislm da je to kr dobr za mojo plato (epox 8RDA(brez +)). uni corsairiCMX ka0 delajo probleme na nforce2 platah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza RAM timingovOddelek: Navijanje | 2763 (1699) | DimmniBurek |
» | Ze ima kdo 8RDA+ rev 2.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4221 (3237) | cole-22 |
» | ABIT NF7-S rev 2.0 in FSB nad 200Oddelek: Navijanje | 1608 (1106) | WhiteWolf |
» | Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7743 (5425) | pele-on |
» | Twinmos pri Mlacomu!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9519 (5982) | AtaStrumf |