» »

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

RZ ::

Folk.....
...zanima me, če je kje v bližini Celovca kakšna pocen trgovina z audio opremo. Natančneje, rabu bi receiver in to mam it namen iskat še pred 1. majem.

Gledu sem mediamarkt, vendar se mi ne zdi glih pocen glede drugih online trgovin v Avstriji.

Pa še to:
Je treba met za ta mediamarkt kakšno s.p. izkaznico kot npr za metro?????

RZ Hektor

Caligula ::

Nutcracker ::

Ne me držat za besedo, ker gre za nepotrjeno novico, toda baje naj bi MWSt. dobil nazaj le še do 15. aprila (do takrat bodo žigosali papirje).

JustVi ::

Kako
bomo potem plcevali dvojni davek?
nic ne bi bil presenecen, tud na to sem se navadil, da je Lasko pivo v Italy enkrat ceneje.

se ena men kul trgovina
nekako sem bil preprican, da je to mama od Maidica, sam ne vem :\

JustVi ::

ups, napacen link sem podal.....

ne najdem

prvo grem comp porihtat..sumnike itdd

P.S.

boste moral kar sami
sam res dela normalno se sam ob petih zjutraj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JustVi ()

Caligula ::

JustiVi, to ni trgovina. To je portal za primerjavo cen med trgovinami. Tako kot Geizhals. :D

antonija ::

A kdo ve kam je treba poklicat da se izve kak je z vracanjem MWSTja? Nekam kjer bi znal cist tocn povedat do kerga datuma (in ure) se se da dobit MWST nazaj?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

RZ ::

Caligula:

A morš pr tem Majdiču prej naročit (on-line)
Nikjer sicer ne najdem točnega naslova kje se nahaja v celovcu

Pa ka pomenjo tiste dvojne cene, ne znam namreč skor nč nemško

Nutcracker ::

RZ:
Cene so dvojne, ker je ena običajna prodajna cena, ki jo plačaš v trgovini, druga pa je cena za artikel, če ga naročiš preko interneta.

Majdič je v Celovcu v Industrie-zone (tam je tudi Kika, Cosmos, MediaMarkt...)

KoReNJe ::

ah sej pol ka bomo v EU, bomo pa na hrvasko hodil kupovat...

Zheegec ::

Sedaj se nam mudi v EU nabavljati, ker je vse (kar se elektronike tiče) ceneje, potem ko bo pa EU prišla k nam bomo pa hodili na Hrvaško?! Ne me smehati prosim.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

antonija ::

Cene so dvojne zato, ker so ene priporocene prodajne cene od proizvajalca (listenpreis), druge pa cene v online stacuni. Pa ce misli kdo tam narocat in it iskat bo koncna cena tista na njihovi strani + 20EUR (delo v trgovini in export papers). Vsaj tko so men napisat v mailu... :o) Sam mam filing da bjo cariniki ornk poostril nadzor zdele ker je folku sele zdej prebil da avstrijci pa vracajo MWST. Sej je res da neki prsparas, sam cez dva tedna si bos pa lahk domov vse narocu, nc cajta in bencina porabu,.... Nisem cist ziher ce se splaca zdej tja rinit...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

freserovski ::

splača se, valda, da se splača!
Pa carinokom se zdaj še bol jebe za vse skupaj in kar spuščajo skozi...sem v zadnjih dveh tednih 2x gori in je šlo brez problema nazaj..
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Caligula ::

Lih zato, ker so vedno lahk kake komplikacije pa na mejah se tud baje ze fajn guzva dela,.. priporocam, da kakmu svercerju reces.
Prva cena je priproocena. Taprava je pa druga-tista zraven. V bistvu ti ne znam povedat tocno kako je to z nabavo, ker se sam raj posluzujem svercerjev. Das nekaj jurjev pa se mu splaca. Sploh, ker majo ponavad se rabate pr prodajalcih. Pr pelugi sploh, Majdic pa baje ne daje rad rabatov pa ga zato svercerji ne marajo tok.

Podruznice so:

Hifi-Video Majdic GmbH
Onlineshop
A-9500 Villach
Tel.: +43 (0)900 / 180 670 (Beratung
und Lieferauskünfte)
Mail: weissenbacher@majdic.at
Web: www.majdic.at

Hifi-Video Majdic GmbH
Inglitschstraße 26
A-9020 Klagenfurt
Web: www.majdic.at

Majdic Hifi-Video GmbH
Auenweg 11
A-9500 Villach
Mail: villach@majdic.at
Web: www.majdic.at

Lahk jih tud pooklices pa vprasas in govorijo anglesko.
LP

antonija ::

Jst sm poslau mail v anglescini in dobil odgovor v anglescini. Je pa med osebjem trgovine nastetih nekaj bolj domacih imen, tko da sem ziher da tud kaksno jugoslovansko varianto razumejo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Jaffa ::

Cobra: Agree. Zadnja dva mesca se jim j... za vse... Bil sm menda kakih 8x v tem času gor, pa sploh ni blo problema. Roba ležala zadaj na sedežih, pa se noben ni zmeno...

Drugač pa nakupi do konc Aprila, davek pa se še da dobit po tem datumu nazaj. Pisalo enkrat menda na Siolovi strani...

RZ: Kaj pa bi mel za en Receiver ? Lahk mi na mail pošlješ model, pa ti lahk ceno povem, če te zanima. Pa če bo ugodno, se lahk zmenma naprej... Pa za MediaM ni treba met izkaznice. (ne vem če je že ker odgovoril na to)...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

freserovski ::

nop, pa tudi gužve ni! V petek je bila samo na prehodu v šentilju (avtocesta) stara cesta pa samo par avtomobilov...
no, seveda pa so tudi švercerji izhod, ampak kakšna izkušnja več osebno pa tudi prav pride :))
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

Jaffa, na kerem prehodu pa gres ti cez?
Pa se to, kako je zdaj z vrstami?

LP

Jaffa ::

Jaz grem večinoma skoz na starem prehodu v Šentilju. Drugač sem pa prejšnji teden šel na novem tud, pa ni blo panike. Gužva v petek je pa bla (jaz nism nič opazil - spodi je blo pred mano enih 7 avtomobilov, samo je tekoče šlo) zaradi praznikov...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

RZ ::

Kje pa lahk v Sloveniji MWSt dvigneš. Sm namreč slišu, da je to možno, da mal provizije vzamejo, sam ne vem kje se to da naredit.
Pa kolk provizije hočjo met

Poly ::

Oj
Resnično me zanima kako je potem s tem mehrwertsteuer-jem. A dobiš nazaj denar, a moraš znesek zapravit v trgovini, kjer si opravil nakup.
Tenx!

antonija ::

Kes dobis nazaj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bbombek ::

S provizijo je tak, da če recimo greš po MWS nekam tam kjer si doma al pa kar na meji, ti vrnejo ves keš ki ga pač lahko dobiš samo če maš tisti račun, ki je v neki plavi kuverti in gor piše TAX FREE, to je če kupuješ cote al pa food v metroju ali kaj takega (mislim da dubiš tu negi 16% al negi tolko prej manj kot več ampak FIKSNO keša kjerkoli ga dvigneš). Če pa kupiš pri kakem s.p.-ju v AUT recimo peluga, pa ti na meji al pa doma vrnejo le 11% !!!!!!!!, če pa greš nazaj v tisto trgovino kjer si kupo, pa ti dajo punih 20% nazaj direkt na roko ti našteje!!!! to je seveda preverjeno in 2X vprašano, glede tistega dvigovanja do 15 pa nič ne drži, ker sn enega carinika vprašo pa je reko da štemplajo na meji dokler ne gremo v EU torej do konc mesca, po keš pa še vedno greš lahko naza tako dolgo dokler ti račun to dopušča, to pa je navadno 6 mescev!!!

Nasnidenje

boych ::

če pri nakupu dobiš poleg računa izpolnjen TAX FREE obrazec, lahko brez problema dvigneš prometni davek tudi pri nas v poslovalnicah Kompasa, pa še kje drugje. nazaj dobiš nekje okrog 12 % ker gre ti ostalo poberejo za obdelavo teh podatkov.
Če pa je trgovina kje tebi blizu in seveda, če ti v trgovini to hoče narediti, je boljše da štemplaš originalni račun na meji in greš nazaj v to trgovino in tam dvigneš celih 20% v kešu. Sam se večina trgovin več noče jebat s tem in ti napiše TAX FREE obrazec.
Račun bodo na meji potrdili do 30.04., se pravi dokler ne bomo polnopravni člani evropske unije, dvignit davek pa bo šlo, še pač naslednjih 6 mesecev oz. koliko pač velja potrjeni račun TAX FREE.

BlackHole ::

To se pravi, da če grem jaz v Mediamarkt čez 3 mesece s potrejenim računom, mi bodo tam še vrnili davek, pač dokler zadeva ne poteče, ne glede na to kako dolgo bodo na meji potrjevali TAX free račune??:8)

R0K ::

Ne vem, zakaj se sekirat glede vračila davka. Ne poznate nobenga Hrvata al kako? No res je mal problem, če si lih doma kje v Kopru ali pa Gorici ampak ni blema, če je kakšna večja stvar, daš enmu Hrvatu šverca čez mejo, dobi davek nazaj in ti švercaš nazaj ;-). Za eno pivo seveda :-).

Seveda pride to upoštev če poznaš kirega za mejo, pa si tut sam bolj blizu doma, če ne se finančno pol spet ne splača ...

boych ::

blackhole: točno tak!:D

BlackHole ::

ROK, ja kr vsak pozna kakega hrvata, ki šverca, ka pa te.:D

Poly ::

Fantje, a ma kdo izkušnje z nabavljanjem pri Vobisu u Celovcu. A vračajo Mwst v trgovini, a dobiš davek vrnjen pri nas (Kompas).

Caligula ::

Najn men kdo,ce ve, pove tole.
Jz, ce naslednji teden narocim prek neta v nemski stacuni nekaj (oni kao vracajo ddv, ce se posilja v drzave izven EU) in ga kao nakazejo nazaj na racun in pol, ko posljejo, in to po posti pride v SLO po 1.maju, v bistvu pridem cez tko, da obdrzim DDV in pa se ne placam carine?

Perfect crime?
Al sm kej zgresu?

Trdi ::

Če gre kdo v Villach k Majdiču, naj mi pošlje ZS, lahko bi šla skupaj in delila stroške.
Trdota d.o.o.

dexter_II ::

to Caligula

mislim, da bi tvoj sistem moral delovati. Sam zdej koliko je postnina do nas, vecinoma 20 do kakih 30eu, kar je za kako malo stvar kar dosti, edino ce ne kupujes nekaj drazjega.

Poznas, kako stacuno kjer direkt odbijejo davek ce gre izven EU? Pa po moznosti z ugodnimi cenami.

Najraj bi kak notebook od Siemens Fujitsu vzel, ker ce bi bilo kaj narobe lahko peljes k nasem zastopniku SF popravit. Je to res?
Majo tudi druge znamke tko urejeno, mislim predvsem Toshiba,HP?

Hvala za odgovor

Caligula ::

Jah jaz bom narocil videokamero iz www.dnet24.de kjer majo fotoaparate in kamere.
Tu ti DDV nakazejo nazaj na racun pol, ko odobrijo..
Postnina za kamero pride 40 Evrov kar je OK. Se vedno me kamera pride ful poceni pol.

Drugace pa pejt na geizhals.at vpisi artikel, ki te zanima in recmo 5 stacunam, ki ga majo po najnizjih cenah poslji mail, ce posiljajo v SLO in, ce vracajo DDV in ni vrag da ni kaka, ki to dela.

Buggy ::

...res da je mal mimo a vseeno. Morda kdo ve, kje v AUT, cim blizje meje bi bil kak vulkanizer, ki ima dobre cene gum (195/65/15 - Bridgeston, Michelin, GY...) in bi jih tudi premontiral on-site. Gume so baje dosti dosti ceneje v AUT kot pri nas.

dexter_II ::

v Celovcu blizu Kike imas vulkanizerja, pa se eden je 300m levo zraven Vobisa, Mediamarketa

jest sem tam kupoval pa je blo cenejse kot pri nas

nekje na netu je enkrat bil tel., mislim pa da nimajo strani, kjer bi bil cenik

OldSkul ::

Mene pa tole zanima.Jaz bi recimo kupil eno stvar prek Majdic internet trgovine po 1. maju.Kupu bi en digitalni fotoaparat.Zdaj pa se sprašujem kako je z garancijo.Dobim mednarodno ali kako.Naj mi en razloži to!

Poly ::

Fantje, a ma kdo izkušnje z nabavljanjem pri Vobisu u Celovcu. A vračajo Mwst v trgovini, a dobiš davek vrnjen pri nas (Kompas).
Tenx

VASkO ::

Vobis=Birg, imajo TaxFree obrazce, kere pa lahko vnovcis v vsaki TaxFree poslovalnici.

xylem ::

Mene pa zanima, kdo pokriva garancijo: trgovina ali firma?
Imam namreč Acerjev lcd iz peluge, ima par mrtvih pikslov. Tam so mi 'svetovali' naj se obrnem na Acer. Obrnil sem se na našega zastopnika, ki pravi da tudi po 1.5. menjavanje in uveljavljanje garancije za artikle kupljene v tujini pri nas ne bo možno.
Kdo v takem primerju zamenja monitor, Acer v avstriji?

lp

tilko ::

EJ v kokem casu pa recimo dobijo na zalogo v pelugi?

Vice ::

Glede garancije bo po 1.5. ostalo enako načeloma jo lahko uveljavljaš samo v tisti državi kjer si kupil robo ali pa je na garanciji napisano za katero državo ali regijo še velja npr. za toshiba prenosnike kupljene v DEM lahko uveljavljaš garancijo tudi v Avstriji (odvisno je tudi kdo prodaja).

Mwst lahko dvigneš pri nas na vsaki centralni pošti določenega kraja, dobiš pa povrnjen znesek ki je na računu (ali po domače nič % ne obdržijo zase :D ) saj ti stroške odbijejo že v trgovini samo paziti moraš da ti naredijo kopijo računa in šemplajo ker ti vzamejo original (zaradi garancije) saj npr. nemška davčna zahteva original.

Drugače pa če je komu škoda vsakega tolarja se za vrednosti nad 500 eur bolj splača zapeljati do Minhna


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

e-trgovina Majdič ..v Avstriji...

Oddelek: Kaj kupiti
720169 (19254) JutriPS3
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382115 (1405) antonija
»

Online nakup na pošto v Avstriji

Oddelek: Loža
123080 (2905) urosh
»

Cene strojne opreme v Sloveniji sedaj in v EU

Oddelek: Loža
325766 (4711) Caligula
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453912 (2913) b0j3

Več podobnih tem