Forum » Sedem umetnosti » Program za domačo knjižnico
Program za domačo knjižnico
kuglvinkl ::
Morda je malo čudno, da sem temo postavil sem. Nekaj pa mi vendrale govori, da bom tu najhitreje dobil odgovor (še vedno pa lahko kasneje poizkusim v "pravem" oddelku).
Torej, zadeva postaja neobvladljiva. Leposlovje še še, po zadnjem updateanem seznamu 350+ enot, strokovnega že dolgo časa nisem posodabljal.
Potrebujem pa SW, da vse skupaj obvladam. Jezik UI me ne zanima oz. je lahko angleški.
Tnx.
Torej, zadeva postaja neobvladljiva. Leposlovje še še, po zadnjem updateanem seznamu 350+ enot, strokovnega že dolgo časa nisem posodabljal.
Potrebujem pa SW, da vse skupaj obvladam. Jezik UI me ne zanima oz. je lahko angleški.
Tnx.
Your focus determines your reallity
DoloresJane ::
Kugl - pojma nimam. Jaz vse knjige prej ali slej podarim knjižnici in si tudi vse "svoje " večinoma izposodim.
Če tema ne bo imela uspeha, jo bomo prestavili - ti samo povej, kje se nadejaš večjega odziva.
Če tema ne bo imela uspeha, jo bomo prestavili - ti samo povej, kje se nadejaš večjega odziva.
Super! Tale book collector omogoča 100 items trial. Ni time bomb.
Ok, kako imate pa vi pošlihtane svoje knjižnice? Sej ne rečem, z dost znanja Excela, se da tam to super pošlihtat, ker vse kar rabiš je zelo enostavna baza.
No, ko bom imel 10000+ enot, bom začel premišljevat o resnejši bazi (in o najemu delovne sile za vnos + ustrezni opremi, barcode recimo).
Namreč, moje sanje so takšne, da bi imel delovno sobo veliko, tam nekje 80 kvadratnih metrov (pol dodatnega štuka), tri stene do stropa polne knjige, ena v steklu. Pred stekleno steno delovna miza. V tej sobi pol strokovne litrature pol najsijajnejše literature, AAA + klasa torej, ostalo pa v drugih prostorih.
No, ko bom imel 10000+ enot, bom začel premišljevat o resnejši bazi (in o najemu delovne sile za vnos + ustrezni opremi, barcode recimo).
Namreč, moje sanje so takšne, da bi imel delovno sobo veliko, tam nekje 80 kvadratnih metrov (pol dodatnega štuka), tri stene do stropa polne knjige, ena v steklu. Pred stekleno steno delovna miza. V tej sobi pol strokovne litrature pol najsijajnejše literature, AAA + klasa torej, ostalo pa v drugih prostorih.
Knjige so svinjsko drage. da bi zdej, na začetku kupoval nove, ne bi prišel daleč.
tko, med nami, nekoč sem besno iskal knjigo (Mojster in Margareta IIRC) v nekem antikvariatu. šefa ni blo, nadomeščala ga je neka ženska, 3rd party torej. In mi pravi, da ima žlahtnika, ki je bil drugorazreden pisatlej s precej bogato knjižnico, in da je v domu in se bi rada znebila vseh teh knjig... Če zajagaš tak val, hm, pol se hitro polni.
Sam kupim, če sem le v LJ 2-3 na mesec, včasih več. Sploh bo pa super aprila, ko bo spet teden knjige.
tko, med nami, nekoč sem besno iskal knjigo (Mojster in Margareta IIRC) v nekem antikvariatu. šefa ni blo, nadomeščala ga je neka ženska, 3rd party torej. In mi pravi, da ima žlahtnika, ki je bil drugorazreden pisatlej s precej bogato knjižnico, in da je v domu in se bi rada znebila vseh teh knjig... Če zajagaš tak val, hm, pol se hitro polni.
Sam kupim, če sem le v LJ 2-3 na mesec, včasih več. Sploh bo pa super aprila, ko bo spet teden knjige.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj trenutno berete? (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 339864 (237) | TucoX |
» | Program za knjižnicoOddelek: Programska oprema | 1068 (846) | 111111111111 |
» | Tudi v Sloveniji se obeta enotna cena knjig (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 21012 (16220) | HeMan |
» | Guild Wars Nightfall (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 8295 (6085) | luukz |
» | Delovno spalna sobaOddelek: Loža | 5868 (4673) | STASI |