» »

oljni madeži

oljni madeži

jos69 ::

Pred hišo imam asfaltirano.Mi je pa iz avta olje nekaj kapljalo in so nastali (dokler nisem dal avto popravit) kar grdi madeži in ena večja luža.Poskušal sem sam očistiti vendar pri tem nisem bil uspešen.Mehanik mi je rekel da naj si pomagam z navadnim pralnim praškom.Naj potrosim in potem zdrgnem.Čistilna sredstva da pa so preveč agresivna.
Tudi to ni kaj prida pomagalo. Ali ima kdo s tem kakšne izkušnje in mi lahko pomaga ?

Tilen ::

žagovino potrosi al pa pesek da vpija olje v sebe.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MadMax ::

V Mavrici, Chemotu in še kje povprašaj, je včasih obstajalo nekaj za to.
Zelo podobno pralnemu prašku in tudi uporaba taka kot zgoraj opisano, le da je zadeva veliko močnejša.

Če pa ne uspe, pa brž do najbližjega mehanika po nekaj deset litrov odpadnega olja, pa ves asfalt polij ;)
Ti ne bo treba več skrbet za madeže :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

LOL:) al pa kr ono za asfalt rezat pa si lukno naredis tam ... si asfalt ven vrezes pol pac 1x poklices pa naj ti zaflikajo ko bojo kdaj kaj cesto popravlali :>

BigWhale ::

Da bi pa kdo skrbel za cistoco asfalta.... Ta mora met se stanovanje sterilno... ;)

Lazy ::

Mogoce bi pomagalo kako specialno milo za pranje rok, ki jo imajo v mehanicnih delavnicah. Iz lastnih izkusenj vem, da z rok spravis vso umazanijo, ki jo dobis med "sraufanjem".:)

huh sva 1x s kolegom nekaj sraufala in napolnila s tisto peno ne vem kak se rece tocno "pur pen" :) al nekak tak ... no in ko tisto dobis na roke si gotov... lazy kak bi ti to dol spravo?:) jaz ko se mi je zacelo strjevat tk cist malo ko sm se popaco po roki sm kr z nozom dol strgo kr je blo se malo mehko... oni ko je pa se dalje delal pa je mel pol eh ... tisto se je direkt zaleplo gor pa crno postalo in je vec ko 14 dni tisto mel gor sploh ne vem kak je dol dobil :)

|CyGNUS-x ::

Pur pena se dobi čist lepo dol z acetonom :P .

Testerano že velikokrat.

Lp

ja dokler ni suha gre ja ce se ti pa na roki posusi tak kot se je onemu pa ni sans ne gre z acetonom dol.

|CyGNUS-x ::

Ne, ne. Glih posušit se more :D

ali3n ::

v Baumaxu (hausu?) majo en "žele" - Ronda"neki".... napacaš po flekih, počakaš eno uro in zdrgneš/spereš...

pri meni take fleke čisti tudi spray za čiščenje kolesarske ketne >:D

imam pa betonske plošče (pran beton - tiste s kamenčki).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zaenkrat vsem skupaj hvala za nasvete bom poskusil in upam,da bo uspelo

Gandalfar ::

ali ga ne bi dez sam v nekaj mesecih odstranil?

problem je, ker se olje zažre v asfalt/beton...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ja en problem je ta ker se olje zažre v beton.
Dež pa ne more sprati ,ker imam vse skupaj pod nadstreškom flek je pa 1,5 metra od vhodnih vrat in je res zelo grd

dr.J ::

Ne kompliciraj in vzemi en tekoči prašek za pranje posode. Ti so namreč od hudiča. Če bo zunaj temperatura malo večja, bo bolje. Polij, malo pokrtači, speri. nato n-krat ponovi vajo.

PrimozR ::

Meglio ti je rešitev!!

Ole sm spucov z asfalta, bicikel pucam (ketno, zobnike use spuca da zgleda k novo) , mat ga uporabla za pucat štedilnik, ....

DaNe ::

ma ne komplicirat fantje...do najbližje komunale(snaga, karkol) se zapel pa praš če majo kej absorberja za tale olje...tam imajo tega ponavad velik saj kar jaz vem iz lastnih iskušenj. Deluje pa na tak princip kot žaganje samo da bolj učinkovito, pač potreseš po tleh pustiš en cajt stat tist potem pa samo pometeš in to je to.

LP, Dane
You'll never drink alone!

BigWhale ::

Cel dovoz polij z olje, pa pusti, da se zazre v asfalt... Pol bo vsaj vse enake barve...

Ce bo pa lisasto, pa lahko reces, da je ful 'arty' zadeva...

;>

Mr. Musculo? :D

DaNe - a tista reč od komunale spuca tud stare (zažrte) fleke? al sam sveže (nesreče) fleke olja in krvi?
- "Rozi vidm." "S psom!"

Tist spuca use tut stare saj pr nas doma na dvorišču je use spucal!

Backup22 ::

Heh moj kolega je na easy spuco flej.. poliješ bencin pa drgneš.. poliješ še 1× pa zapališ pa počakaš pa je to blo to.. res pa, da olje ni bilo več ko 3dni na asfaltu >:D

SkIDiver ::

Prezar na kerhar pa najmanj 400 barov pa da vidš ka to dela. Fuge že pr neki čez 120 meče vn med ploščicam. Lak iz lesa trga pod 100. Da pr 400 ne sprav vn olja iz asfalta pa ni hudič. Aja. Pa da se ne bo kdo spravu insekte spirat dol iz avtomobilov. Adijo lak, barva in temeljna barva v najhujšem primeru!!!

s cim naj pri bogu ustvari 400 barov tlaka? a si nor =)

Kukr vem, običn WAP ni tok močn.

bosstjann ::

Un za tovornake pucat pa je!

Z bencinom na asvaltu se ne igrat ker bencin topi asvalt(rata čist mehek).

LP

Boštjan

bostjan zgleda da ti ne ves kolk je 400 barov :> ce bi s tistim spucal tovornjak bi erm ... tk kot je bilo ze receno brezbarven ostal :)

bosstjann ::

ok 300 sm zih da so sm ga vidu

uporablajo ga predvsem da čistijo motor & stuff(šmer in vse ostalo postrga dol) predno ga grejo popravlat(šravfat)

Microsoft ::

Tistala o 400 barih se tud meni mal huda zdi. Po moji oceni ima nek tak vap nekje 10 barov...

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

itak :) ce bi ti pihal s 400 bari v asfalt bi prej tebe odneslo >:D

wap ma 100-150 barov..
- "Rozi vidm." "S psom!"

MadMax ::

JimiBtn:
Pa ti mora da se šališ :P :P :P
6 barov ma navadn vodovod.
Kärcher MX-720 (malo močnejša hišna zadeva) ma do 150 bar, tko kot je ali3n rekel. Ne verjameš? Uporabi Google in brž poišči specifikacije. Naprimer tukaj maš nekaj.

Tisti ki se smejite tem barom: a ste sploh kdaj bili bližje kot 5m od kakšne take zadeve? :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Mene ni blo zravn, sam baje je en frend pucov bajk z WAP-om, pa je kolo kr po dvorišu nosil :D

omg =)) si kr predstavljam kak je poletelo =)

meacho ::

Gasilci imajo en prah, katerega posujejo po nesreči, da popije olje...

mescaline9 ::

Spucaj z wapom, visok tlak + topla voda + detergent. Mislim, da bi moralo precej dobro delovat. Pa tm okol 100-120 barov, kar je močneje se že precej težje sposodi.

Zgodovina sprememb…

e-marko ::

Najbolje je, da greš k gasilcem in jih prosiš za malo praška (oildry). Posiplješ in vsake nekaj ur malo pometeš sem in tja. Odstraniš in voila, čist beton.

Verjetno pa bi šlo tudi z Wap-om ali podobnim. Pač fino je, da greje vodo. Mi ga imamo doma (pošast, da ga morava dva vlačiti po dvorišču, pištolo pa komaj držiš v rokah...:D )

LP
E-marko
...somebody, somewhere...

Gandalfar ::

pa ne pozabi povedat kaj se je zgodilo s tistim betonom potem, ko si uposteval vse nasvete v tej temi ;-)

ammm.... ja sj za tole kao prašek sem že jaz reku! Usi teli pocarji k majo kj zveze s cestam majo to ne sam komunala...

Desk-Star ::

am moj stric si je enkrat z vapotom mislu noge oprt k je neki delov pa je mel opanke. ne mene sprašvt kk mu je pršlo na misel:D No vglavnem reku je da je mev naštiman na minimalno in da k je prtisnu da mu je kr lukno not nardil:D Sej je pol pokazu in res ne morte vrjet kasno lukno mu je v nogo nardil :D :D

SkIDiver ::

Stari z Karcher-jem smo trgal dol iz kasona od tovornaka temeljno barvo pr 500 barih brez frezarja. Temperatura vode pa taka kot je pršla iz pipe. Pištolo sta dva močna manijaka držala. Zadeva pa je porabila 1000L vode na uro za mali hec. Kason pa je bil oluščen barve v pičlih 20 minutah. Peskal pa bi ga lahko kr nekje 4 ure. Za info. Zadeva tehta čez 100kg, za dotok vode skrbi cev, ki nima tako nedolžno majhnega notranjega premera. Zadeva kur za gretje vode nafto in vodo segrejo mislm da do 70 al 80°C max. Zadeva se uporablja za pranje tovornakov, strojev, mašin in vsega živega. Avto opereš brez, da bi nucal kak šampon za spiranje masti z avta. Samo topla voda in cca 150 barov največ. Kar si uporabu več ni blo zdravo za lak in barvo. Seveda z razpršilno pištolo (kot jih uporablajo v avto pralnicah).

Frezar pa ene 150 barov pa ma da gre vn za hec. Prej pa greš lahko v bauhaus nabavt eno zadevo za 150 sit, ki je za čiščenje ALU platišč. Pošpricaš in pustiš 15 minut. Potem pa podrgneš z metlo, ki ima trde ščetine in spereš v pritiskom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8631081 (3083) Zvezdica27
»

Pranje avtomobila doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža