» »

Nakup visokotlačnega čistilca Karcher

Nakup visokotlačnega čistilca Karcher

Yoxi ::

Kupujem visokotlačni čistilec. Od brskanja po netu sem se odločil za Karcherja in sedaj begam med modeli K6.250, K7.350 in K7.91MD.
Serija K6 ima 150 barov pritiska, serija K7 pa 160. Odločam se za tako močnega zaradi pranja tlakovcev, dvorišča ter fasade na hiši.

Ima kdo kaj izkušenj s temi ?

Aja, serija K6 ima aluminjasto vodno hlajen motor, K7.350 pa medeninast vodno hlajen motor. K791MD pa samo medeninast motor.

Katerega bi se bolj splačalo vzeti ?
Klik, klik, klik, klik........mal klikam :-)

Aja naj še omenim da bom na hiši pral fasado z razlogom. Naš ata je dve leti nazaj prepleskal fasado ampak naredil ogromno napako. Ni predhodno opral fasade in nanesel emulzije, sedaj pa nam dež spira dol ta sloj nanešene barve. Po dežju je okoli hiše kakor bi posul riž po tleh. In sedaj moram jaz to dol postrgati, ker pa ročno ne gre, bomo to naredili s čistilcem ter tisto rotor šobo.

profii ::

kupi novo serijo K X.XXX in ne starega K X.XX, sam imam K5.600 in sem zelo zadovoljen z njim. Medeninast motor je pa že sam po sebi zmaga. Uzami K 7.350 in to je to :)

jacki ::

priporočam ti d kupiš s tako šobo k šprica v obliki špohtlna, k pr nas peremo tud zasušen blat in tud kravji drek s strojev in je velik bolša kot pa rotor šoba

profii ::

mislm d zravn dobiš in rotor in špohtl šobo, vsaj jaz sem pa sem kupu velik slabšga.

Kaj pa Wap Alto ? kdo kej pozna ?

Pyr0Beast ::

Vzemi takega ki ima grelec notri in vsaj 150bar.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Grelec bi bil čisto brez potrebe, pa še ogromno dražji je. Ja do 60 stopin čisto dovolj, itak pa nikol ne uporabljamo tople vode za čistilca.
Zanima me samo izkušnje ker sem po forumih opazil da tako vsak hvali ali Karcherja ali Wap Alto čistilce.
Meni pomembno je le da je močnejši od sedanjega ki ima 100 barov in je star 15 let. Da ima daljšo cev kot 7m. Me edino bega podatek pri katerih je omenjeno da npr. ima eni pri 160barov več pretoka na uro ali minuto kot drugi čistilec pri istem pritisku.

Aja pa še to sem zasledil da imajo nekateri modeli pri Wap keramične bate kar naj bi bilo dobo a ne ???

Čakam samo še na cenik teh Wap Alto modelov.... Nekaj najbolj butastega morem rečt da je to da imajo internetno stran ampak niti pod razno nisem našel niti ene cene za bilo kateri model pri Wap Alto čistilcih.

Boeing ::

Si že gledal kaj za Kranzle čistilci ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Mam že ogledanga Karcherja in to kr model K7.350

K7.350

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Kur.. sej je drag ampak sej ga nam kupu za en let al pa dva.V Merkurju je 515EUR (160 baru, 600l/h pretoka...)

Mi je blo pa dans interesantn k sm ta starga razkopu pa zamenu el.kabel.
Čistilec je od STIHL model RE 101K z podatki 100bar, 1.7kw, 6.6l pretoka na minuto.
Ampak velko začudenja z moje strani je bilo ko sem dal dol pokrov. Aluminjasto zračno hlajen motor, medeninasta črpalka pa od WAP !!!!!! Haloooo. In na njej piše max 150 bar ter 11 litrov na minuto pretoka.....Hmmm potem se pa človek vpraša. Se da kako narediti da bi imela črpalka več pretoka in več barov ? Sicer malce dvomim v to, ker po moji logiki bi mogel dati na to črpalko močnejši motor da bi iztisnil več pretoka in barov ...Popravte me če se motim.

Sm pa poslal povpraševanje tudi za Wap Alto, ampak morm rečt da so veliko dražji od Karcherja. Za podoben model K7.350 od Karcherja bi pri Wapu odštel 150-200EUR več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yoxi ()

Pyr0Beast ::

Močnejši motor. Ampak ni vredno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

itak da ne ... sej zato bomo pa kr novga močnejšega kupl pa bo mir pr hiš.

Tko, nabavl smo Karcher K7.350....160 baru, 600L pretoka, 12m cevi, 5m elekto kabla, dva nastavka za pištolo.....

U IBER zadovoln....v 2 urah sm očistil vse tlakovce okol hiše, vso škarfo, o mahu ni ne duha ne sluha. Morm rečt da pobere vso umazanijo in ves zaraščen mah v betonu tako da po zaključku ko se je vse posušilo je bilo vse tip top svetlo sivo :-)

Bolš nebi mogel biti zadovoln.
Da pa poudarim da sm se pa s prejšnim visokotlačnim čistilcem STIHL s 100 bari, matral 1 kvadratn metr očistit eno uro. Mučno....s K7.350 je proti starejšemu, pravi užitek čistiti teraso :-)

Se podpišem pod ZADOVOLN KUPEC !!!

Pa še veliko cenejš varjanto sem našel, kot je pa v Merkurju. V Merkurju pride ta čistilec 552EUR +5% popusta če plačaš z gotovino, jst sm dal pa zanj 418EUR
OČITNA RAZLIKA A NE....

kuglvinkl ::

In kje je ta varianta?
Your focus determines your reallity

V Šentjerneju :-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8631011 (3013) Zvezdica27
»

Kateri Karcher/visokotlačni čistilnik

Oddelek: Loža
3612662 (3843) Pandorumx5
»