» »

kamera -> racunalnik

kamera -> racunalnik

web queen ::

mam en simpl vprašanje.
za nek projekt v šoli moram ene video posnetke nekak obdelat pa me zanima če se da iz čisto navadne kamere prenest posnetek na računalnik?!
pa če mi kdo lahko pove približn kako :)
hvala za odgovore, lp.

cryptozaver ::

Kaksna pa je ta cist navadna kamera? Ce je brez digitalnih izhodov (samo analogni), bos moral zajet sliko prek analognih vhodov (ustrezen HW) na PC.
Mozno je delat tut analogne montaze. Nekateri se imajo kaksne starejse analogne video mixerje.
Ce pa mas digitalne izhode po pa itaq ne bo tezav...

hja bom bolj tezko odgovorila ker sm anti strokovnjak v tem podrocju in se mi bolj malo sanja o kamerah.

kako naj bi zajela sliko prek analognih vhodov in kaksen hardware rabim za tole?
sklepam da kamera nima digitalnih izhodov ker je VHS-C (ali nekaj takega...) to pomeni da je analogna a ne?
in kako naj jo zdaj priključim na computer? 8-O

Caligula ::

Verjetno ne bos mogla, ker rabis posebno graficno kartico, ki ima Video IN vhod.

Se pravi poleg Video out mora bit se en zelo podoben prikljucek, ki pa bi bil Video IN. Poglej, ker to zraven pise, ce ga imas. Pod prikljuckom bi pisalo Video in ali AV in,..

Vcasih se takim karticam rece tudi, da imajo VIVO. Skratka ce mas kaj od tega bos lahko, drugace pa na prav tvoj racunalnik zal ne. Moras najt koga, ki ima take prikljucke ali pa nesi v kako videoteko,..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

Lio ::

pa vse TV kartice imajo tud Video IN, tko da če nimaš, pa poznaš koga ki jo ima, brž k njemu

no hvala... problem je drgac ze resen, prjatlca ima tv in videorekordr povezan z računalnikom, tako da mi bo ona zrihtala ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica

Oddelek: Strojna oprema
9938 (816) shinko
»

Težave s konfiguracijo sistema 5.1

Oddelek: Zvok in slika
71787 (1639) settler
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537870 (6625) gumby
»

nasvet:8RDA+ ali NF7

Oddelek: Kaj kupiti
411727 (1275) Caligula
»

grafična za zajem videa ?

Oddelek: Strojna oprema
111343 (1175) Gunny

Več podobnih tem