» »

Težave z novim diskom.

Težave z novim diskom.

Azz_Kikr ::

Kupil sem si nov dodatni trdi disk (120 GB), ga priklopil zraven in zdaj imam nenavadne težave pri zagonu računalnika. Le-ta se namreč po 2 sekundah ugasne, in ugotovil sem povezavo z novim diskom - ko izklopim disk, se da PC normalno zagnati, potem pa lahko novi disk spet priklopim, resetiram Windowse in pri naslednjem zagonu bo disk normalno zaznan in deluje brezhibno. Le v čem je problem? Zakaj se računalnik z novim diskom v prvem poskusu noče zagnati? Zdaj moram imet kišto vedno odprto, da lahko pri zagonu izklapljam ta nadležni disk. Help!
Thanx vnaprej.
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

Šimpanz ::

Mislim da je problem v tem da napajalnik ne zmore dovolj napetosti da zavrti disk. Jaz sem imel podoben problem. Lučke na računalniku so se prižgale vendar se disk ni zavrtel. Če sem imel priklopljen maxtor 40GB 5400 je delal ok ko pa sem priklopil 120GB IBM se ni hotel dvigniti. Kot da ne bo mogel napajalnik naenkrat napajat CDRW, matične plošče in dveh diskov.Če sem potem pritisnil reset je računalnik normalno delal. Tudi med delom ni bilo problema. Isto kot pri tebi je deloval tudi če sem odklopil 120GB disk.
Kot rečeno mislim da napajalnik ne zmore dovolj velikega zagonskega toka zato ne zažene diska. Ko pritsineš reset je plata že pod napetostjo torej lahko napajalnik da vso moč da disku in ta deluje normalno. Jaz sem zamenjal napajalnik in od takrat nimam več teh problemov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD Disk za Win10

Oddelek: Pomoč in nasveti
161318 (751) Han
»

bi kdo vedel

9848 (728) Exile3
»

udar strele - vse uničeno? (strani: 1 2 )

9310035 (7480) gregor
»

Izginjajoči HD

401659 (1185) HyperGL
»

Problem z računalnikom - nujno rabim pomoč

Oddelek: Strojna oprema
131428 (1293) Tomaz24

Več podobnih tem