Forum » Pomoč in nasveti » SSD Disk za Win10
SSD Disk za Win10
Noynac ::
Zdravo vsem.
Jaz sem danes kupil nov komp brez os. Tako da sem kupil še nove win 10 + ssd disk 500 gb ker se mi je disk 120 gb ki je bil originalno v kompu zdel premajhen.
No pridem domov dam nov disk(500 gb) v komp inštaliram winse bp začnem nalagat zadeve ki jih rabim in potem me za razer miško pravi da moram komp resetirat dam ok in ekran rata črn.
Pustil sem ga cca 10 min pri miru in brez sprememb. Kliknem račni reset in mi naredi isto. Ugasnem komp zadaj na napajalniku in ga ponovno prižgem pa mi zadeva noče v winse.
Na novo inštaliram winse ugasnem računalnik tako kot trebs in ga spet prižgem (ponovil sem trikrat komp je vedno prišel v winse bp)
Probam ponovni zagon zadeva spet zamrzne (po tem se winse naložil še 2x da sem se 100% prepričal če se to vedno zgodi ob ponovnem zagonu)
Priklopim 120 gb disk na njega ištaliram winse probam ponovni zagon 5x dela komp bp.
Ne štekam kaj bi lahko bilo. Probal sem tudi ročno bootat 500gb disk pa ne pomaga. Vesel bi bil vsakega nasveta. Ker mi je res škoda 500gb ssd diska.
Jaz sem danes kupil nov komp brez os. Tako da sem kupil še nove win 10 + ssd disk 500 gb ker se mi je disk 120 gb ki je bil originalno v kompu zdel premajhen.
No pridem domov dam nov disk(500 gb) v komp inštaliram winse bp začnem nalagat zadeve ki jih rabim in potem me za razer miško pravi da moram komp resetirat dam ok in ekran rata črn.
Pustil sem ga cca 10 min pri miru in brez sprememb. Kliknem račni reset in mi naredi isto. Ugasnem komp zadaj na napajalniku in ga ponovno prižgem pa mi zadeva noče v winse.
Na novo inštaliram winse ugasnem računalnik tako kot trebs in ga spet prižgem (ponovil sem trikrat komp je vedno prišel v winse bp)
Probam ponovni zagon zadeva spet zamrzne (po tem se winse naložil še 2x da sem se 100% prepričal če se to vedno zgodi ob ponovnem zagonu)
Priklopim 120 gb disk na njega ištaliram winse probam ponovni zagon 5x dela komp bp.
Ne štekam kaj bi lahko bilo. Probal sem tudi ročno bootat 500gb disk pa ne pomaga. Vesel bi bil vsakega nasveta. Ker mi je res škoda 500gb ssd diska.
- spremenilo: Noynac ()
loveJDM ::
Če drugače ne boš porihtal lahko verjetno vrneš ta disk,lahko pa ga daš namesto cd roma pa imaš na 120gb windows ostalo pa tam ko bo potreba
MIHAc27 ::
Nekateri starejši HP-ji so imeli z enimi znamkami SSD-jev težave. Ampak če je sedaj nov, teh težav ne bi pričakoval več.
Prvo bi seveda posodobil BIOS, nato pa SSD, če je kak novejši firmware. Če naložiš potem ponovno windowse, restartej po vsakem gonilniku, da vidiš kdaj počepne. Ampak gonilniki sami ne bi smeli biti krivi, če na 120Gb iste inštaliraš.
Prvo bi seveda posodobil BIOS, nato pa SSD, če je kak novejši firmware. Če naložiš potem ponovno windowse, restartej po vsakem gonilniku, da vidiš kdaj počepne. Ampak gonilniki sami ne bi smeli biti krivi, če na 120Gb iste inštaliraš.
Plata je gigabayte Z170
Procesor je i7 6700
8gb ram ddr4
Nvidia gtc 4gb ddr5
Nov disk je 512 gb ssd intenso za firmware pa nimam pojma ker trenutno nism za kompom
Procesor je i7 6700
8gb ram ddr4
Nvidia gtc 4gb ddr5
Nov disk je 512 gb ssd intenso za firmware pa nimam pojma ker trenutno nism za kompom
Zgodovina sprememb…
Ali se vam zdi da bi moralo bit 120 gb zadosti? Bom pač nesel nazaj nov disk i rekel da zadeva ne dela tako kot treba.
Zgodovina sprememb…
darkolord ::
Jaz bi nesel zamenjati disk.
120 GB se mi zdi premalo oz. škoda, da bi tak komp omejeval s tako majhnim diskom. Za silo je sicer OK, moraš pa kar paziti, kaj nalagaš gor, da ga ne nafilaš.
Jaz bi dodal 20 eur in vzel Samsunga ali pa vsaj 250 GB Samsunga.
120 GB se mi zdi premalo oz. škoda, da bi tak komp omejeval s tako majhnim diskom. Za silo je sicer OK, moraš pa kar paziti, kaj nalagaš gor, da ga ne nafilaš.
Jaz bi dodal 20 eur in vzel Samsunga ali pa vsaj 250 GB Samsunga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
MIHAc27 ::
..no ena opcija je, da imaš sistem na 120Gb, programe in ostalo robo pa samo inštaliraš/nalagaš na 500Gb.
Tako pri hitrosti itak nič ne izgubiš, ker sta oba SSD-ja.
Z intenso sam nimam izkušenj. Delam večinoma z Kingstone, Crucial in Samsungi. Sam bi ta SSD tudi reklamiral. Je vseeno preveč čudno, da tako nagaja, kot bi imel že takoj slabe sektorje
Tako pri hitrosti itak nič ne izgubiš, ker sta oba SSD-ja.
Z intenso sam nimam izkušenj. Delam večinoma z Kingstone, Crucial in Samsungi. Sam bi ta SSD tudi reklamiral. Je vseeno preveč čudno, da tako nagaja, kot bi imel že takoj slabe sektorje
no težava je očitno bila v winsih ko sem ištaliral driverje za matično sem to naredil ročno in brez vmesnega reseteranja. na koncu sem resetiral in je vse ok. sami winsi so pa verjetno najbolj vsiljiva zadeva vse časov. dokler inštaliraš kar jim je po godu je vse ok ko probaš kaj posebnega ti pa skorajda zaklenejo komp. Win 7 so zame zakon samo mogoče se bom tudi desetke navadil.
Zgodovina sprememb…
borut_p ::
128gb ssd je dovolj ce ugasnes indexiranje in preneses outlookov file na drugi disk. Problem ssd je, da v primeru polnosti preko 80% prakticno delajo slabse od navadnega 5400rpm diska. Tako da je tak disk samo se za sistem in osnovno programje, igrice morajo romati drugam.
Ne vem pa ce se se izvaja kombiniranje navadnega diska in ssd za sistem kjer se index file prenese na ssd in s tem kar bistveno pohitri racunalo
Ne vem pa ce se se izvaja kombiniranje navadnega diska in ssd za sistem kjer se index file prenese na ssd in s tem kar bistveno pohitri racunalo
250 gb sem mel v starem kompu pa so bli prec polni zaradi raznih modov ki jih uporabljam pri igrah, ki jih igram. No čez čas sem rabil mode zbrisat da so se windowsi lahko updatal. Pred dvemi ali tremi tedni sem hotel posodobiti garmin ki je na vsak načil zahtevel 10 gb placa na C disku ki ga nisem mogel najti. Če sem šel v mapo ki je bila velika 23 in notri pogledal vsako mapo posebaj sem vse skupaj našel 5 gb robe ostalo nimam pojma kam je šlo.
A kdo mogoče ve če se lahko control panel nastavi tako da so vedno vidni vsi elementi/programi?
spenstar ::
Poguglaj "godmode" in si naredis shortcut na desktopu. Mislim da 10 nima te opcije.
SPENSTAR--builder
No nov dan nove težave z win 10. težava je da jih ne morem ugasnit ko kliknem na zustavitev sistema je isto kot da bi dal ponovni zagon. se pravi kompa ne morem ugasnit tako kot treba. A mogoče kdo ve rešitev za ta problem?
Ds še malo dopolnim zadevo ko pa dam ponovno zagon pridem do nekega modrega recovery okna tukaj klikne F8 in potem F7 potem pridem v windose in potem lahko komp ugasnem normalno. Zdj kolikor sem bral majo windowsi probleme z določenimi driverji/programi a to drži ali ne?
Ds še malo dopolnim zadevo ko pa dam ponovno zagon pridem do nekega modrega recovery okna tukaj klikne F8 in potem F7 potem pridem v windose in potem lahko komp ugasnem normalno. Zdj kolikor sem bral majo windowsi probleme z določenimi driverji/programi a to drži ali ne?
Zgodovina sprememb…
Han ::
Poženi MemTest86 in preveri gonilnike za plato in grafiko. Resetiraj BIOS, sploh če imaš kaj navito...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows ob zagonu dela zelo počasi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8211 (7183) | oo7 |
» | Medion Akoya E4214 - vredno nadgradnje z SSD in dodatnim ramom?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5963 (4084) | anddrej |
» | Eden izmed HDD v raidu je mrtevOddelek: Pomoč in nasveti | 5359 (4642) | ST-777 |
» | Milijarda manj prihodkov za Intel zaradi nedobavljivosti diskov, povpraševanje po SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 28813 (23485) | Pyr0Beast |