» »

eno vprašanje pri mreži

eno vprašanje pri mreži

urosh ::

Ne, nimam problemov z mrežo, vse dela ql.

Enkrat sem pa videl tu, da je nekdo imel probleme z mrežo in je napisal, da je v explorerju napisal nalsov ????192.168.0.1?? za dostop do routerja. Pač njegov naslov, le da ni bilo v stilu http://192.xxx.x.x/, zato ker če to napiše, mi hoče na vsak način iti na net. Router imam zaradi mreže in printserverja. Spomnim pa se, da je oni napisal nekako v stilu: \\192.xxx.x.x in to sem probal, pa mi je šel lepo na router, brez da bi silil na net. Sedaj pa več ne vem, kako je bil naslov napisan. Se mogoče spomni kdo, kako dospopati do routerja, brez da bi moral na net. Drugače me ne pusti na njega....

Toraj še enkrat: nenkao se da napisat naslov routerja z pomočjo \\ brez, da je treba na net. Kakšen je naslov?

Lp

Lith ::

mlatiš v prazno...
najprej sploh napiši kater router imaš (mogoče imaš drugačen naslov , npr. 192.168.1.1 - kar je rado nastavljeno že po privzetih nastavitvah)
drugo pa je razlika med http:// in samimi \\, ker
1. pomeni URL naslov, zato hoče vedno na internet (in tu zaradi napačnega naslova tvojega routerja ne vidiš)
2. pomeni naslov računalnika v omrežni skupini (npr. \\192.168.0.1 pomeni enako kot \\server - in v obeh primerih boš dobil pogled v mape ki so v skupni rabi (ali pa niso in bo prazno)

Ti raje poskusi s PING, od kje dobiš odziv, tam je verjetno tvoj router (ni pa nujno, ker imajo lahko routerji tudi nastavljeno, da ignorirajo ICMP - ping zahteve)

Drugače pa se ponavadi do routerjev dostopa s HTTPS://192..... ne pa z navadnim http-jem, ker imajo nastavljeno povezavo preko zaščitenega protokola (zato da ne vdira v njega vsak, ki ima malo časa)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lith ()

Oi!

Ni ravno tako kot praviš, dobro vem za kaj se pri celotni stvari gre. In da, moj naslov routerja je 192.168.0.1. Vem pa samo, da se da dostopat do njega tudi drugače kt če samo vpišem 192.168.0.1, saj (ker imam dialup dostop) se mi hoče oz. se mora povezati na net (sicer ne vem zakaj), ker drugače napiše "stran brez spletne povezave ni dostopna ..."

Pravim pa, da se da do njega dostopati nekako z \\, brez da bi silil na net. Mi je lepo delalo, samo sem pozabil, kak je bil naslov...

Tnx

SasoS ::

Izklopi autodial.

Saj nimam vklopljenega. Samo če ne grem na net, ne morem dostopati do njega. Je pa ena pot, ki je nanko z \\ ko pa ne rabim iti na net, da dela. In sedaj išček katera pot je to. That's it.

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191909 (1575) Mitch
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
32964676 (28371) JoskoMacher
»

Pomoc - zakaj zahteva geslo

Oddelek: Omrežja in internet
71214 (1104) K0K0
»

ADSL sharing prek Linksys BEFW11S4 routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
51050 (996) Pithlit
»

Računalnika v mreži se ne vidita