» »

bi kdo vedel

bi kdo vedel

Exile3 ::

Kakšni so znaki da zajebava disk kaj pa če so krivi rami .Ker sem zamenjal matično z novejšo asus m4a79 deluxe vseeno sumim matično ploščo . Imel sem jo že na servisu kjer so povedali ,da so nadgradili bios . Vendar je delovanje še zmeraj upočasnjeno .Še več računalnik po novem tudi za rame javi nek error , ko sem spremenil položaj ramov , se je računalnik zagnal , enega od ramov pa sploh ne sprejme kupljenega naknadno . Hec je v tem da imam tudi diske zapolnjejne z filmi m, in tudi če priklopim disk z windowsi in če ne priklopim zraven še ostalih diskov mi negre v windowse. Da pa opišem napako igre delujejo tekoče brez zatikanja računalnik ne javi blu screena razen v primeru naknadno kupljenih ramov . Upam da boste znali razbrat kaj hočem opovest iz te hebrejščine. Naj povem še , da se programi počasi odpirajo netekoče včasih hitreje , na vsake toliko časa pa skoraj normalno . Tudi pri instaliranju je računalnik počasen , mozilla se večkrat sesuje , in se zatika ko kliknem npr dodaj zaznamek traja kar nekaj časa ,da ga odpre. Včasih okna delujejo zatikajoče npr v windows 7 odpiranje zapiranje z minusom. Sumim disk ,za rame pa bi potreboval program ki teče v windowsih . Kako stestirati disk ?. NAj povem ,da tudi pri kopiranju traja dolgo časa da se prekopira film iz diska. imam 4 diske po 80 gb .Včasih se pojavi krogec, peščena ura , in program mozilla zamrzne. In jo moram nasilno zapreti .

Konfiguracija: Amd athlon x4 3200
Grafika: geforce gts 450
Ram 4 gb
asus m4a79 deluxe

Hvala tistim ki se vam da ubadati s tem
  • poskusil klonirati: Exile3 ()

Exile3 ::

Barbarian ::

1.)če bi bil ram, bi ti računalnik 100% zmrznil ne pa počasi delal.

2.)če bi bila matična, bi ti računalnik 100% zmrznil, ne pa počasi delal.

3.) verjetno si dojel da je ostal samo še disk. 80 gb diski so skoraj stvar prejšnjega tisočletja.

Vse kar si opisal je samo grozno počasno delovanje diskov, ne ostalega sistema. Kupi hitrejši disk, recimo seagate barracuda. 2 tb dobiš za 100 eur, 1 tb dobiš za 80 eur.

moje mnenje. lahko pa da se motim.



edit.: čakaj malo. kupil si novejšo matično. ali ima sata priklope sploh ta reč? zakaj si kupil matično ploščo staro 10 let?!?
aha sem preveril, ima:)

Torej jaz bi kupil nov disk. tako ali tako nimaš kaj delat s 4x80 gb. nefunckionalno, potratno, glasno in zelo počasno je imet 4x80 gb diske:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barbarian ()

Barbarian ::

ali se pogosto sliši zvok nekakšnega mlinčka ko delaš z računalnikom? nekaj takega -> trrrrrrrrrrrrtrtrtrtrtrtrtrtrtttttttrtrtrtrtrt ? :) Torej ali se pogosto sliši delovanje diska?

Če da, je odgovor jasen: disk ne zmore dovolj hitro opravljati svojih nalog, je prepočasen.
Razen če imaš notri neke izjemno hitre 10.000 rpm trde diske, kar pa dvomim:) V tem primeru bi bilo sicer normalno da bi bili diski glasni.


edit. zavajaš. rekel si da imaš 4 diske po 80 gb, na sliki pa je jasno vidno da imaš 2 particiji po cca 500 gb, eno po 150 gb in eno 90 gb.
navedi točne podatke če želiš pomoč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barbarian ()

Exile3 ::

Barbarian torej so diski? ne niso 80 gb je kar mav huda se opravičujem, no naj bo eden je maktor še iz sistema 3200 amd star je že kar precej let, potem je seagate 500 gb in wd 640 gb diska sta novejša sicer pa wd najbolj melje.

1 . da zelo melje wd se ga kar sliši.

Pred tem sem imel neko novejšo matično ploščo res pa je ,da je mlajša hčerka od kolegice potegnila za kablovje in kišta je padla po tleh . Potem se računalnik ni prižgal zato sem preveril kablovje in stike ramov , ter zamenjal procesor, pri menjavi mi je zaradi hitenja hladilnik padel na podnožje od procesorja in polomil plastiko podnožje. matična je že na agt in jo bom kasneje prodal , fo0ra je v tem pa da agt pravi da bo za počakat kar nekaj časa da dobi tisto plastiko za menjavo. Tako mi je kolega zrihtal dotično matično ploščo z garancijo in ne ni stara 10 let kake 3 leta pa res . Ko sem vse prestavil na novo matično moj procesor od takrat naprej mi računalnik dela počasneje . Torej naj bi bili diski krivi ? . Tudi sam razmišljam enako . Verjetno je matična ok in jie za verjeti serviserjem ?. Bi pomagalo če bi vse diske pobrisal ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Exile3 ()

Frenckie ::

Diske mal počisti (zbriši kaj), nato pa jih še defragmentiraj.

Barbarian ::

kot je rekel frenckie, počisti malo diske in jih defragmentiraj. sicer glede na to da imaš visto (vsaj sodeč po videzu), bi se ti moralo defragmentirat avtomatsko.

Če bo to vsaj malo pomagalo ti svetujem da kupiš ssd in bo sistem letel brezhibno. 120 gb bo zate očitno zadosti velik.

samo ideja pač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barbarian ()

Exile3 ::

http://www.file.si/public/view/full/273...

Mislim da imam errorje na disku sistem je windows 7

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Exile3 ()

Barbarian ::

torej je jasno da je disk v okvari. točno kater disk je v okvari sicer veš samo ti, saj si na screenshotu to skril:)

če je sistemski disk ta ki si ga prikazal na slikci ga daj ven in kupi nov trdi disk ali ssd.
no...za kakšne nepomembne filme gor shranjevat bo morda še vedno dober. za kaj pomembnega pa jaz diska, ki ni 100% zanesljiv ne bi imel.

Exile3 ::

Vem sem smotan , ne ni sistemski disk , še preverjam testiram sektorje . pa juri sporočim . Verjetno ,da če disk ne dela ok , da potem sistem ne more funkcionirat tako kot mora , pa čeprav ni sistemski disk v okvari?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10720998 (8265) nsa_ag3nt
»

Šumniki: vidni v IE, se ne prikažejo v Firefoxu..

Oddelek: Izdelava spletišč
7872 (756) Dejan209
»

Nikon SDHC kartice ne zazna več...

Oddelek: Pomoč in nasveti
7965 (855) Exile3
»

SSD na 13% rated lifetime. Panika?

Oddelek: Strojna oprema
7987 (613) krho
»

računalnik zamrzne- ne kaže več slike?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101067 (941) kokpa

Več podobnih tem