» »

Cene po 1.5.04 ?

Cene po 1.5.04 ?

globoko grlo ::

Po moje bodo računalniške zadeve zlo cenejše, al se motim.

Vaša pričakovanja?
  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

misliš rečt po 1.5.2004,rajt?
Po moje bodo še vedno večje kot v avstriji,toda nižje kot so bile prej.

krucymucy ::

ma isto bo, kaj ste veseli s to evropo ...

globoko grlo ::

rajt, rajt
iz pod tvojih prstov v božja ušesa

Caligula ::

Kej bo ceneje kot v Avstriji kaj pa malo drazje. Dajte stekat, da bodo tud razni Harveyi, BigBangi,.. lazje sami dobavljali stvari s tujine in bodo lahko meli nizje cene. Pa ne bo treba za vsak drek met posebnega A-testa samo za SLO kar bo povecalo izbiro. Ne spet dramaticno, ker je se vedno majhen trg ampak vseeno.

boštjan ::

ma isto bo, kaj ste veseli s to evropo ...

se ne bi strinjal s teboj.poglej cene 9800pro,že za 60k jo dobiš.se spomnim,ko se je 9700pro poslavljal si ga dobil za 80k.

kuglvinkl ::

Ni nujno, da je to učinek vstopa v EU. Res ne vem kako se cene gibljejo v AT recimo. Če se ne, potem je vpliv opazen, če se gibljejo je pa to zaradi prihoda R420.
Your focus determines your reallity

antonija ::

Jst mam filing da bojo sam tavelke stacune (bof, harvey, bigbang) lahk znizale cene, ker bojo mele cenejsi uvoz v slo. Vsi drugi "malcki" se bojo pa mogl zlo potrudit da bojo dobil dost nizke cene... Razen ce se ne bojo slucajn nasi uvozniki in zastopniki zbudil in nehal navijat cene. Pol bo pa mrbit kej drugac. Ce bo pa po 1.5. tud posta iz evrope kej cenejsa ratala, pol bo pa (vsaj na zacetku) ful folka naroceval cez mejo, pa bo to mrbit mel kasne vpliv na nase trgovce.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

borchi ::

- a so zdej ble kake ovire za vstop tujih trgovcev v slo? niti ne.
- a bojo z vstopom v EU vsi trgovci hotli zaslužit manj? niti ne.
- a je bil zdej uvoz v slo iz EU posebej kompliciran? niti ne.
- a je bila do sedaj carina? ne.
- a boš še vedno šel kupovat v tujino, čeprav ne boš dobil nazaj davka? verjetno ne.

a iz zgoraj povedanega kdo vidi zakaj bi se cene lahko opazno zmanjšale?
l'jga

antonija ::

Iz nemcije si trenutno lahk narocis sapphire radeon 9800pro 128mb ........ za 202EUR+PTT. Seveda je zdej treba placat se carino. PO 1.5.carine vec ne bo, pa ce bojo postnine kej cenejse (v evropi so dost pocen, do nas so pa navadno visoke) se bo to splacal nabavit. Edina stvar ki bi lahk folk odvrnila od nakupa je garancija. Sam ce postnine ne bojo prevelike tud to ne bo problem...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

borchi ::

aja, a carino morš plačat? a je kak nov režim pri nas? al misliš tisto carino, ki se ji reče davek na dodano vrednost? ker pol mam novico zate in sicer da je DDV treba plačat tut ko v sloveniji kupuješ. kr na kak račun poglej, če ne verjameš.
l'jga

Poldi112 ::

- a je bila do sedaj carina? ne.

Nisem vedel. Mislim da je edino blago, izdelano v EU, oprosceno carine. Oz. ce je pod neko doloceno vrednostjo, kar pa ponavadi ni.

Zheegec ::

Poglejmo recimo ceno A64 3000+ BOX v Sloveniji - 70K SIT.
Poglejmo ceno A64 3000+ BOX v EU - 40K SIT.
Kakšna je razlika? Ogromna. Bo ob vstopu v EU kaj drugače? Če ne bo, bomo pa uvažali, problem pa takšen.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

boštjan ::

borchi,razloži ti to malce glede carine.ker koliko je meni znano in širši javnosti,carina je bila,toda samo na izdelke,ki niso iz EU.

antonija ::

Men so zaracunal carino za knjige kupljene na amazon.de. Knjige niso ble narjene v EU, ampak natisnjene v US. Pa sm mogu placat 1200SIT ker so bli na carinski posti tko prjazni in mi zaracunali carino in DDV, pol carino, pol pa se DDV na vrdnost paketa+postnino+carino. Ce po 1.5. ne bo vec carinska posta mela nic pri paketih iz EU, pol bo velik cenejs kot pa je blo dozdej. Sam se postnine nej pocenijo, pol so pa nasi trgovci (vsaj na nekaterih podrocjih) bolj kot ne na(spolnoobcevanje)al.>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

GregiB ::

No, če ne druzga, odpade strošek špedicije, ki ponavadi zanša 1,5% ali več (več uvoziš, manj ti kasirajo) od fakturirane vrednosti... Poleg tega odpade carinska taksa, ki se je obračunavala za vsak uvoz, ne glede na to, ali je stopnja carine 0%...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

borchi ::

Poldi: ja, a ti ko kupiš v avstriji fotoaparat, ki je narjen na japonskem plačaš zanj carino, na tistega, ki je narejen v EU pa ne? carino za japonca je mogu plačat uvoznik in je to carino ugradil v svojo ceno po kateri prodaja blago naprej. če greš pa sam uvažat japonski fotoaparat z japonske pol pa valda da bo carina.

aja, japonska in fotoaparat je samo za primer, ker nimam pojma kake so carine za države in kateri tarifni razredi majo carine in kateri ne.

antonija: čist odvisno, od tega kakšno poreklo na koncu pridobi en izdelek (so določena pravila, ki veljajo kdaj lahko nek npr. tuj izdelek pridobi npr. domače poreklo (če po kmečko povem, treba je s tem izdelkom še neki nardit, da lahko dobi domače poreklo - in to se tut na veliko izigrava)

ALIEN3001: a do zdej ti je bil problem uvažat, po 1.5. pa ti ne bo več? zakaj že? ker bojo s 1.5. delili zastonj pisemske znamke in bencin?
l'jga

Zheegec ::

Ne, ker bom simpl zadevo ki je 30K ceneje naročil po pošti in plačal tista 2K poštnine in bom prišparal.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

borchi ::

GregiB: v naši firmi strošek špedicije še nikoli ni povzročil, da so se končni produkti podražili za 20%.

kolker js razumem zdek ne bo treba delat ECL za EU bo pa treba delat INTRASTAT za mal večje firme tk da ne pričakujem, da se bojo stroški uvozov/izvozov enormno zmanjšali.
l'jga

antonija ::

Ja, za fotoaparat narjen na japonskem (bl vrjetno na v Tajski al pa kej tazga) in kupljenem v evropi je treba placat carino!!! Ce tega nebi blo bi jst lahk komot prpelu svojo minolto nazaj, tko sm mogu pa svercat. Ker carine ni na izdelke katerih poreklo je EU. Tko so men razlozil na carinski posti. Ce pa kdo ve kaksno bolj uradno razlago pa nej mi prosim pove, ker to pol pomen da ni treba vec hodit v norskit.de, ampak si narocis po posti in carine itak ni!
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

Poldi112 ::

borchi
Kdo placuje carine do Avstrije je meni vseeno. Trenutno ce hocem v Avstriji kupit japonski fotoaparat, se mi ne splaca, ker moram placati se carino. Ko bomo v EU mi je pa ne bo treba. In glede na to da imajo v Avstriji precej nizje cene se bo po maju splacalo iti cez mejo. Zakaj imajo nizje cene pa mene ne zanima.

krucymucy ::

Ne, ker bom simpl zadevo ki je 30K ceneje naročil po pošti in plačal tista 2K poštnine in bom prišparal.

kaj te ovira da tega ne naredis ze sedaj ....

BadB0y ::

Borchi
Jaz tud nerazumem kak mislis da ni carin? No pol pa mi naj tvoja firma uvozi zdaj v slo 100 monitorov brez carine ??? Za cisto vsak artikl ko ga uvozis je carina.

boštjan ::

Za cisto vsak artikl ko ga uvozis je carina.

Razen za artikle MADE IN EU

Poldi112 ::

Ampak teh ni ravno veliko na podrocju racunalnistva, ane.

antonija ::

Ja, nalepka MADE IN EU je zdele se velik vredna... po 1.5. bo pa vseen, samo da bo BOUGHT IN EU pa bo brez carine!:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

borchi ::

ja, se opravičujem. mate prav. prav mi je ko pa hočem pametovat med delovnim časom!
l'jga

Jeronimo ::

Antonija: Carino plačaš tudi po 1.5.2004 na izdelke katere niso narejeni v EU! Če kupuješ v Avstriji ti avtrici nabijejo carino na izdelke...... tko da se temu ne da izognit. Izogneš se samo dvojnemu obračunavanju carine. Prič kot uvozni artikel v avstrijo in drugič v slovenijo. Po 1.5. ostane carina za uvoz v EU.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

boštjan ::

we know

JustVi ::

Veliko kupcev je sedaj, klub cenejšem nakupu recimo za 200K SIT artikla vrednega 1M SIT, odvračal carinski postopek, meja..carina..
sedaj bo to kupiš pelješ crkne pelješ nazaj..čas in benz, zaradi majhnosti, ni ovira.

da bi pa lahko trgovci in država v primerih 1/4 in več vrednosti po 1.5 kar odkalkulirala ne verjamem, ker nekdo bi ostal brez denarja.

država se tega problema zaveda. zakaj potem v večernem dnevniku tista lovska o obrnjenih nakupovalnih trendih o 50% cenejših pampersih in 50% cenejšem mleku.

majo smolo se redno vozim Trst ====> Ljubljana
:)

JustVi ::

V bistvu imajo glede 50%-ih prav sam je ravno obratno kot so povedal

antonija ::

Sej sm ze zdej mogu placat carino v avstriji in nemciji (ker je ze vsteta v cene), pa je se zmeri blo cenejs kot pa pri nas. Ta del bo po 1.5. ostal enak, carina v slo se pa ukine. Pa sej ni tko zakompliciran a kak?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mrbungle ::

Meni je enkrat o tem razlagal carinik v Rozni dolini na meji z Italijo (slovenska stran). Vprašal sem ga (naredil sem se finega:D ), katere izdelke je sploh treba prijavit. Dejal je, da vse, če skupna vrednost presega vrednost, za katero še ni potrebno plačati davka na dodano vrednost (za Italijo je to okoli 150-200 evrov-ne spomnim se dobro). Rekel je, da se mora za vse izdelke plačati DDV (20%), za nekatere pa tudi carina. Tisti, ki so Made in EU, so upravičeni carine (carine ni), kar pa je narejeno izven EU, se mora plačati carina. Dejal je, da se carine za različno robo razlikujejo, celo računalniške komponente imajo različne stopnje carine (npr. za monitorje se plača drugačna stopnja carine kot za grafijulje,...). Ne vem pa, če je stopnja carine odvisna tudi od države, v kateri je roba narejena.

Lp mrbugle

GregiB ::

Stopnja carine je odvisna od porekla blaga (torej kje je narejena oz. kje je nazadnje dodano vsaj 30% dodatne vrednosti) in pa seveda od carinske tarife, v katero spada uvažano blago...
Sicer pa je tudi tako, da je za določene artikle, načeloma tiste, ki jih v RS ne proizvajamo, lahko carina tudi 0%, četudi niso narejeni v EU. Namreč, pri pobiranju carin se gre tudi za to, da se ščiti domača proizvodnja (zadnji primer ZDA ===> jeklo). Če domače proizvodnje ni, so carinske stopnje praviloma nižje oz. 0%.
Kar pa se tiče tega, katero blago je treba prijaviti in katero ne, pa ni odvisno od države porekla ampak carinskih zakonov domicilne države...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Mr.B ::

Carina pride samo na izdelke izven EU.
Tako imenovani DDV plačaš tam kjer si izdelek kupil, ali je to SI ali kjerkoli drugje.
Seveda carina razmišlja o uvedbi nekeega prispevka na rabljena vozila s 1.5. problem je, ker davka neikakor ne smejo dvakrat računati, saj ga je kupec že plačal ko je avto prvič kupil.Seveda axcije po 500k bonusa pri prodaji avtomobilov še vedno trajajo, vključno da je zraven še neomenjeno da se je cena vozil znižala.
Davka v Avstriji in potem še v SI ne boš plačal, kot tudi ne boš imel carinika, ki bi te na meji pregledal, ker meje nebo, boš pa lepo pri davčni napovedi lahko dal izdelek za zmanjšanje davčne osnove.
Cene se lepo nižajo, če niste že opazili, in ne samo v računalništvu, ne morejo s cenami ki so recimo za cune prodajati z 2x ali 3x večjo ceno.Hrana je pa itak vsaj 20% nižja
Cene grafičnih kartic se nižajo zato ker ta mesec pridejo ven nove generacije zaloge pa nikoli niso dobre.
Tisti, ki se ukvarjajo z nadalno prodajo vejo da dobijo P4 3.0 krepko pod 50.000 sit + ddv. Sedaj pa računajte koliko si prodajalec vzame oziroma posredniki itd.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

freserovski ::

jaz sem lani poleti kupil p4 2,8 Ghz, dobil sem ga nekak direkt od distributerja, po 45 jurjev, tisti, ki mi ga je zrihtal si je verjetno vzel vstran kake 3, 4 jurje. Če bi ga kupil v trgovini bi bil dal zanj okoli 80.000 SIT, razliko si lahko izračunate sami...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

bozickus ::

Kaj preveč pocen ne bo. Jest sm mislu kupit grafo prek znanke iz Belgije. Ampak se ne bi splačal, k so cene bile malo manjše od naših.

Twoface ::

Hhehehe... Se sreca da sm 5km stran od Avstirje doma (Koroska-Dravograd) in imam 50 km do Celovca
http://shop.mediamarkt.de/webapp/wcs/st...

Vikking ::

če boš šel v avstrijo in kupil robo, jo pripeljal v slo bo enako kot bi šel v v svojo štacuno doma, kupit nekaj!!! se pravi ni nujno da bojo cene nižje ali višje!

če boš našel v avstriji ali italiji stvar cenje jo boš kupil tam in pripeljal domov brez problemov, da bi mogel stvar skrivat da ti ga ne ocarinijo ker tega ne bo več!!!

kar se tiče kupovanja kot pravna oseba, se pa stvar zakomplicira (ker je odvisno kdo bo plačal davek ali ti ali tujec odvisno kdo bo dal svojo ID številko (pravne osebe dobijo pred davčno številko še ozanko SI) potem še davek doma! potem je spet kako bo blago potovalo,,, obračunavanje ddv-ja se ker zakomplicira, spet odvisno od kod se kupi (tretje države, ozemlja EU). tko da bo kr neki špediterjev propadlo predvsem malih, ker bojo imeli največ problemov!

Tomay ::

Jaz vem, da bom tudi po 1.5.2004 hodil v avstrijo kupovat pa ne samo ker je tudi brez povračila MwSt ceneje. Drugi razlog je zato ker so pamerske ki jih kupiš v SLO narejene na polskem, tiste v Avstriji pa so made in germany. Mislim, da ni potrebno omenjat, da so nemške bolj kakovostne.
Pa to ni samo pri plenicah tako.
Voodoo 4Ever

Caligula ::

Boljsi bodo tudi postninski pogoji. Lepo bos na Geizhals pogledal kdo ma kaj najceneje, narocil in namesto 30 jurjev + CARINA NA POSTNINO;(( dal 5 jurjev pa bo. Ker bojo melle poste lepo tisto postavko za znotraj EU ali kaj takega. Skratka lazje bo vse. Bomo koncno an zemljevidu poceni prodajalcev.

pa v EU si obetajte tudi vstop raznih Metrojev-pa Lidla itak,.. in to bojo nizke cene, da bo veselje. Koncno tudi pri nas.

Mr.B ::

Vsi SLO dobavitelji čakajo vstop v EU, ker bo uvoz robe cenejši. Robe kot take se ne da dobiti, kar je v štacunah je zgolj zaloga.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CaqKa ::

jaz mislim da se bodo cene morale pri nas spustit.. ker drugače več noben nebo pri nas kupil.. folku je načeloma vseeno če se bo moral pelat čez mejo da bo prišparal recimo kot pri grafičnih 20 ksit.. ali pa iz zadnjega metro kataloga: p4 3ghz 1024mb rama 250 gb disk dvd+/-r/rw ter radeon 9600 vse skupaj za 900 eur plus mwst... tisti kiri se bo odločal o novem nakupu in bo raje šel pri nas kupit kot pa gor se meni zdi milo rečeno malo prismiknjen.. pri takem nakupu prišparaš ogromno več kot pa je bencin do graza recimo vreden.. vsaj zame iz maribora. takšna komp pri nas stane pojomem okrog 500ksit.

Mr.B ::

Glejte carin ne bo, že to je potrebno vedeti, ker ne poznam dobavitelja v SI, ki je direktno iz Tajvana uvozil, ampak ima vedno distributerja za EU, od tam pa si moral v slovenijo uvoziti in plačati carino, sedaj carine ne bo več, torej bodo robo ceneje uvozili....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Nevron ::

Uvoz bo res cenejsi, ampak cena za koncnega kupca ne bo zato nic manjsa. Nase trgovcke bolj zanima velik denarja na krajsi rok, kot pa velik stalnih strank na daljsega. Kot primer naj navedem nizko ceno dolarja, ki je po vsej Evropi znizal cene rac. opreme, slovenske pa so ostale vec ali manj enake.

Tilen ::

Ne vrjamem ce majo Hrvati kaj bol poceni od nas. Vrjamem pa da se je v EURopi pocenilo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Nevron ::

A zdej bos pa malenkosten, sej vsi vemo kaj sem mislu z evropo, pac EU. To je recimo tko kot pri ameriki, pac reces da je v ameriki tko pa tko in s tem mislis ZDA, ceprav sem spada se cela juzna amerika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733139 (1927) Nesta
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395548 (4435) mlav
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
293917 (3452) Tarzan
»

Kupovanje iz tujine

Oddelek: Kaj kupiti
172965 (2702) andrej
»

Kolikšna je carina za printer?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81812 (1714) BlackHole

Več podobnih tem