Forum » Operacijski sistemi » Fedora: cdrom problem
Fedora: cdrom problem
ghaefb ::
Imam LG: DVD-rom & CD-writer. Pod /dev je: dvd hdd, writer pa hdc. Uporabljal sem FC1 in sem naredu upgrade na FC2-test1.
Zdej problem je da ne morem mountat writerja.
Komanda 'mount /dev/hdc /mn/cdrom' izpise 'mount: /dev/hdc is not a valid block device.
Zdej problem mislim da je v tem ker prej na 2.4 kernelu je blo treba naprimer pod lilo.conf dodat 'root=LABEL=/ hdc=ide-scsi' nekaj takega.
Ker ima pa FC2-test1 kernel 2.6 tega ni potrebno, samo ker sem naredu upgrade, je ta nastavitev ostala.
#dmesg | grep hdc
#Kernel command line: ro root=LABEL=/ hdc=ide-scsi rhgb
#ide_setup: hdc=ide-scsi
# ide1: BM-DMA at 0xd008-0xd00f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA
#hdc: HL-DT-ST GCE-8520B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
Finta je v tem da jaz bi lahko to odstranil iz lilo.conf normalno, samo FC nima na voljo lilo ampak le grub.
Tako da ne znam popravit.
Zdej problem je da ne morem mountat writerja.
Komanda 'mount /dev/hdc /mn/cdrom' izpise 'mount: /dev/hdc is not a valid block device.
Zdej problem mislim da je v tem ker prej na 2.4 kernelu je blo treba naprimer pod lilo.conf dodat 'root=LABEL=/ hdc=ide-scsi' nekaj takega.
Ker ima pa FC2-test1 kernel 2.6 tega ni potrebno, samo ker sem naredu upgrade, je ta nastavitev ostala.
#dmesg | grep hdc
#Kernel command line: ro root=LABEL=/ hdc=ide-scsi rhgb
#ide_setup: hdc=ide-scsi
# ide1: BM-DMA at 0xd008-0xd00f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:DMA
#hdc: HL-DT-ST GCE-8520B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
Finta je v tem da jaz bi lahko to odstranil iz lilo.conf normalno, samo FC nima na voljo lilo ampak le grub.
Tako da ne znam popravit.
_ghaefb
ghaefb ::
Ja se mi je zdelo, da bo to.
Sam sem iskal grub.conf, s komando locate mi ni našlo nič(pa sem prej updatedb), s komando whereis pa mi najde le pod /etc/grub.conf.
Hvala, bom probal
Če sem spremenil grub.conf moram najbrž pognat /sbin/grub-install ? ali kaj drugega
Sam sem iskal grub.conf, s komando locate mi ni našlo nič(pa sem prej updatedb), s komando whereis pa mi najde le pod /etc/grub.conf.
Hvala, bom probal
Če sem spremenil grub.conf moram najbrž pognat /sbin/grub-install ? ali kaj drugega
_ghaefb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ghaefb ()
dr.J ::
> Če sem spremenil grub.conf moram najbrž pognat
> /sbin/grub-install ?
nič ti ni treba drugega storiti
> /sbin/grub-install ?
nič ti ni treba drugega storiti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LILO -- kako spremeniti boot zaporedjeOddelek: Operacijski sistemi | 1267 (1114) | BigWhale |
» | Suse 9.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5162 (4448) | moj_nick |
» | CDrecord problemOddelek: Operacijski sistemi | 1066 (1013) | ghaefb |
» | Prvo prevajanje jedra - LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1344 (1170) | Gandalfar |
» | redhat 9 ne zazna diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 930 (855) | BigWhale |