» »

Photoshop -> Corel?

Photoshop -> Corel?

Davidoff ::

A obstaja kakšen program, s katerim bi lahko Photoshop-ov ***.psd file pretvoril v corel-ov file. Razen, da daš v corelu import? In pa tudi da nebi zgubil na grafiki oz. kvaliteti.

ali3n ::

"jabolka in hruške"...:D
CorelDraw - vektorski program
Photoshop - rasterski

Povej zakaj potrebujes to konverzijo, pa bomo kaj stuhtal...

PS: namigujem na to, da "zakaj za vraga hoces obelovati rastersko sliko v korelu"....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

nojus ::

corel je vektorski program, PS pa bitni - rasterki.
Tako da v corel lahko importiras psd, tif ,jpg samo nebo vektorski in ne bos mogel nič spreminjati.

PS: ali3n you are too fast for me
sovražim Gargamela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nojus ()

Matev ::

v korel komot lahko tud tif al pa jpg importiraš
tud obdelaš lahko sliko tam (kontrast, barve, dimenzije, popačenost itd itd .......)
ter lahko na sliki izvajaš en kup efektov kot so recimo polprosojnost, bluranje, šum itd itd......

hej.... kako pa mislte da oblikovalci stvari v korelu psotavjo če ne tko da pač sliko uvozjo not
SEVEDA SE DA V KOREL POTEGNT TIF

oblikovalci ne delajo/mo v corelu.. >:D en tak šiiiroook ovink okol njega...

ON topic: davidoff dej povej kaj želiš narest - morda obstaja racionalnejša varianta (izvoz v corel je izguba kvalitete po defaultu - če prej ne, ko gre v print/na osvetljevalko)
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

gumby ::

"jabolka in hruške"...
CorelDraw - vektorski program
Photoshop - rasterski

kdo je omenil draw?:\
corel ima photopaint za obdelavo bitmap slik... verzija 8 pozna PSD format, novejše tudi verjetno

...pretvoril v corel-ov file.

kaj je "corelov" file?:| *.cdr

sicer pa naj avtor teme pove....
- "Rozi vidm." "S psom!"

gumby ::

*.cdr *.cpt *.cmx itd... tega je malo morje

korel je drugač bolj lamerski program

oblikovalci ga uporabljajo dokler česa ne dajo stiskat ... potem pa ne več (k je zanič rezultat potem)

tko da se korela na delač izogn
razen če nisi kaka tajnica pa rabiš motivacijske listke za sprintat pa vabila na sestanke obogatene z slikico

Jst ::

>oblikovalci ga uporabljajo dokler česa ne dajo stiskat ... potem pa ne več (k je zanič rezultat potem)

V poslovnem objektu, kjer delam, je tudi tiskarna. In ne boš verjel, oblikovalci uporabljajo, poleg vsega - Corel! Tako da pojma nimaš kaj govoriš. Si upam staviti, da si kaj pil Cockto? A ni lepa nalepka gor. Kreirana v Corel... Pa tiskajo tudi nalepke za Laško, Gorenjka čokolade. Tudi nekaj revij...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Nočem se prepirat, sam da nimam pojma mi po 10tih letih DTPja pač ne moreš rečt; Butni iz korela nekaj kar ima ferlauf (po možnosti pod kotom) direkt na osvetljevalko in glej kaj bo prilezlo ven;
Corel kot orodje za izdelavo enostavnih skic, logotipov itd. ja, kot urejevalnik bitmap slik, barvno zahtevnejših stvari ali kot izhodni program pa... khm khm...
Štancanje nalepk za Cockto in Laško pa ni zahtevno delo (je pa verjetno dober posel).

---edit
dokler davidoff ne pove kaj želi lahko lajamo v tri dni...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

sem dipl. ing. grafike z večletnimi delovnimi izkušnjami na področju dtpja in tiskarstva

in lahko samo rečem da je korel zelo švoh kar kvalitete tiče

od tega da tekst rastrira do tega da naredi okrogle linije oglate, črne ne zna pretiskovati, je povsem neprimerten za karkoli večjega kot letak itd. itd....

aja kar se tiče stvari ki so kreirane v korelu

večinoma te stvari v tiskarnah PONOVNO postavjo v kakem resnem programu (ali pa prekonvertirajo v kake epse in jih uvozijo v quark ali kaj podobnega) ... ker korel pač ni ustrezen
(tega oblikovalci ne vedo - saj jim ni treba vedeti - ker bi se zgolj razburjali in bi šli drugam)

hvala za support :D

---edit
tudi moje izkušnje pravijo - corel -> eps -> quark -> film... pa še tu je treba vedeti kaj (in zakaj) počneš...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

Se najprej opravičujem za zamudo, ker sem imel zelo naporen vikend...Pa najprej hvala za pomoč!

Stvar je taka, da sem v photoshopu naredil par vizitk oz. par slikic, ki bodo se tiskale na obleko. Te so bile že prej ustvarjene, jaz sem jih moral vnest ali "kopirat" v digitalno obliko. Sedaj pa so mi gospodje rekli, da rabijo te vizitke oz. slikce imet v corelovem formatu (formatu katerga corel direkt odpre), to pa zato ker sicer ne morejo slik, ki so bile narejene v photoshopu urejat, pomanjšat, al karkoli drugega.

Kar se tiče slikic, sem v photoshopu kar hitro naredil efekte, ki jih mislim da v corelu ne bi mogel...nekaj se probaval pa...:\

Ker pa večinoma stvari delam v photoshopu in ne poznam glih najbolj corela bi rad ta problem rešil na bolj preprost način, kot pa da grem celotno stvar delat v ne preveč poznano okolje...

Kakšna rešitev???8-O

LP!

Lith ::

tako kot si napisal - razen import (izguba kvalitete), je ni. Jaz to delam potem ročno, ker resnično pretvorba iz bitne slike v vektorje ni z avtomatiko nikjer dobra. Žal bo tako, da bodo gospodje ki želijo imet vizitke in logotip v vektorjih morali potem to tudi plačat, ali pa naj dobijo od njihovega oblikovalca 'originalni' logotip v Corel-u (če je to sploh kdo delal).

p.s.: sicer lahko pošljleš zgled vizitke, pa se ti lahko potem nariše v vektorje...

???????????? ker sicer ne morejo slik, ki so bile narejene v photoshopu urejat, pomanjšat, al karkoli drugega. ???????

what the fucck

samo po mojem so ti čist neki druzga rekl....
po mojem so ti rekl da pač ločljivost bitne slike ki si jo ti prinesu ne ustreza .....
in verjem tud če falj pretvoriš v karkoli ne boš dobil tiste manjkajoče ločljivosti..... enostavno je slika očitno preveč nazobčana - LOWRES

SICER PA
vizitke (tekst) se nikoli ne postavla v bitnem programu!!!!!! kako si pa tekst predstavlaš????? tekst mora bit v krivuljah če je pa bitni mora biti pa BITMAT 2bit in min 600dpi ločljivosti - kar pa dvomim da si upošteval.... in pa taka slika(vizitka) mora biti shranjena v fotošopovem eps formatu če nočeš imet rastriranega(kosmatega) teksta, v primeru če že imaš 600dpi ločljivosti

drugače je pa zasilna rešitev v tem da daš fotošopov fajl v eps in tega uvoziš v korel (to je v korelu potem čista loterija -al bo ratal al ne bo ratal)....
ali pa v fotošopu izbereš flaten image in shraniš kot tif ali eps ter uvoziš v korel (v tem primeru pazi na ločljivost)

drugič pa svetujem:
slike = fotošop
logotipi = freehand
skup pa daš v quarku ali pa tudi v freehandu (pogojno tudi korel - vendar je kot sem rekel loterija)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

Hvala fantje!

Danes bom probal nekaj spesnit.:)

varianta a: nesi jim kar filme :-)
b: eps pa v korel, pa drži pesti (importaj kot postscript iterpreted..)

če boste tiskal direkt na majce, potem je kvaliteta itak "tko tko", če bojo pa delal preslikače se ti pa splača kar filme narest...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Corel Draw 12

Oddelek: Programska oprema
111672 (1033) dzinks63
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153977 (3678) lonz
»

RAČUNALNIK RoLAN EXTREME CORE 2 DUO E6600 2,4 GHz/2GB/320GB/DVD-RW/8800GTS 320MB???

Oddelek: Kaj kupiti
132156 (1786) opeter
»

Kako narediti prozorno ozadje v CORELU 9

Oddelek: Programska oprema
52611 (2556) harvey
»

Tiskarji pozor!

Oddelek: Pomoč in nasveti
82019 (1803) SmiLe_

Več podobnih tem