» »

Tiskarji pozor!

Tiskarji pozor!

sklemenc ::

Izdelal sem letak, v Corel DRAW-u, velikosti 1/2 A3 formata.

Prijatelj si ga je ogledal in mi zatežil, da mi tiskar ne bo izdelal filma, ker je izdelan v rob.

To je res, saj je list velikosti A3 na katerega prideta 2 letaka (1/2 A3).

ZANIMA ME, če je res da filma ne more izdelati in kako naj bo letak postavljen na list in koliko mora biti odmaknjen od roba?


l.p.

s

sinko999 ::

To ti naj pove sam tiskar kolko rabi roba , se pa razlikuje od tiskarja do tiskarja saj vsi nimajo isteih mašin . Ponavadi je dovolj 1cm .

LP
Ni? ni ve?no !

jetam ::

Tiskar ti kvečjemu ne bo stiskal letaka katerega film je narejen "v rob". Vedeti moras da rabi tiskar vsaj 3mm za porezavo. Ga ni genija, ki bi tiskal A3 letak direktno na A3 list. Ni. Lahko ti pripraviš letak velikosti A3 ampak moraš predvideti vse označbe, ki jih tiskar rabi za to da ti lahko kvalitetno stiska. In vedno, VEDNO moraš predvideti porezavo, kar v praksi pomeni da morajo biti vse površine ki so tiskane "v rob" 3mm večje ravno zaradi rezanja na željeni format.

Druga stvar: Corel Draw ni program za pripravo preloma.;((

nojus ::

Ja v korelu povečaj canvas size za 3mm v vse strani, povečaj objekte v živi rob. Drugače tiskarji ne marajo ravno corela. Quark je pri njih bolj domač (stara šola mekov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nojus ()

andrejp ::

ja res je da so potrebne še dodatne oznake ki jih tiskar pri porezavi odreže stran. Ampak ni problema ker v corelu nastaviš format A3 extension, ki je povečan A3 pa je potem vse ok ker na tisti podaljšek lahko pridejo vse potrebne oznake.

sklemenc ::

Odlično, hvala za pomoč.

MOGOČE ŠE NEKAJ!

KAJ PA SO -- DODATNE OZNAKE --, KI JIH TISKAR POTREBUJE? (megamax ti gotovo veš).
KAKO JIH V COREL-u dodam v letak?


Še 1x - thanks!

s.

jetam ::

oznake robne porezave

CMYK kalibracijska skala 10% - 100%

V veliko pomoč so tudi pravokotniki velikosti 3mm x širina strani v vseh štirih barvah (CMYK); C in M na vrhu strani, Y in K na dnu strani

Dodaš jih pa tako da jih narediš...

In ne kriči...

matter ::

jst nism tiskar sm pa "plastificer" :) pa ti povem da moraš met robne oznake. Pa oznake za porezavo vsaj neki mm od roba. Sploh če boš še plastificiru hehe.

SmiLe_ ::

Tekst bi tudi bilo dobro konvertirat v krivulje, razen če boš priložil še fonte katere si uporabil. Drugače pa sledi navodilom ostalih.

Aja, še to:
poglej, če ima mogoče ta repro studio, pri kateremu nameravaš razviti film svoj homepage, na katerem se mogoče nahajajo nasveti kako želijo imeti zadeve pripravljene, mogoče bo se tam znašel celo driver za njihovo osvetljevalko in boš lahko naredil kar print file. S tem boš točno videl kako bo zadeva izpadla, to pa zato, ker Corel včasih rad kaj zabluzi, pa še v tej branži je bol čislan Apple, zato bi bilo bolj primerno, da bi vse skupaj naredil v Adobe Illustratorju.

lp, SmiLe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LibreOffice vs InDesign

Oddelek: Pomoč in nasveti
141886 (1294) opeter
»

Izdelava letaka

Oddelek: Pomoč in nasveti
5922 (773) blackbfm
»

Publikacija v pdf iz Worda in Corela

Oddelek: Programska oprema
8821 (696) primus1024
»

Oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
262476 (2199) opeter
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153874 (3575) lonz

Več podobnih tem