Forum » Kaj kupiti » Matična za amd, malo drugače
Matična za amd, malo drugače
hokuto ::
Pri ostalih vprašanjih kaj kupit, se kot glavni pogoj pojavlja predvsem sposobnost navijanja, jaz imam pa malo drugačne potrebe in so mi precej bolj pomembne druge lastnosti matične plošče za athlona.
Zanima me katera je torej najbolj priporočljiva matična plošča glede na stabilnost, hitrost in neproblematičnost (pameten layout, da se kartice ali hladilniki kam ne zatikajo, pa da ni izbirčna glede komponent). Zaželeno je tudi nadstandardno število priključkov za diske (poleg standardnih dveh EIDE vsaj še dva EIDE ali SATA, optimalno bi bilo pa recimo 4xEIDE + 2xSATA). Sposobnost extremnega navijanja me kot rečeno ne zanima, če pa brez problemov omogoča razumno navijanje, pa tudi ne škodi . Plošča naj bo seveda lahko dobavljiva, saj si z eksotiko na kakšni web strani žal ne morem kaj dosti pomagat.
hvala za odgovore.
Zanima me katera je torej najbolj priporočljiva matična plošča glede na stabilnost, hitrost in neproblematičnost (pameten layout, da se kartice ali hladilniki kam ne zatikajo, pa da ni izbirčna glede komponent). Zaželeno je tudi nadstandardno število priključkov za diske (poleg standardnih dveh EIDE vsaj še dva EIDE ali SATA, optimalno bi bilo pa recimo 4xEIDE + 2xSATA). Sposobnost extremnega navijanja me kot rečeno ne zanima, če pa brez problemov omogoča razumno navijanje, pa tudi ne škodi . Plošča naj bo seveda lahko dobavljiva, saj si z eksotiko na kakšni web strani žal ne morem kaj dosti pomagat.
hvala za odgovore.
krucymucy ::
primer dobro opremljene in poceni plate je gigabyte 7vt600 ... 2x ide 2x sata, 8 ussb, lan, 6-kanalni zvok, firewire ... vse to za priblizno 20k mogoce kakega jurja manj ...
Hvala bom pogledal... VIA sicer ne slovi ravno po zanesljivih chipsetih, spomnim se več modelov, ki so bili kar precej problematični. KT600 je zdaj že kar nekaj časa zunaj, kakšne so kaj njegove ocene glede zanesljivosti/stabilnosti?
Pa matična ni nujno, da je poceni, čeprav je seveda dobrodošlo. Primerno kvaliteto sem ponavadi pripravljen primerno plačat.
Pa matična ni nujno, da je poceni, čeprav je seveda dobrodošlo. Primerno kvaliteto sem ponavadi pripravljen primerno plačat.
frenk ::
karkoli od asus-a ali abit-a bi mogl bit vredu...jest sm mel ubistvu že tri različne nforce2 plate(nf7, nf7-s in 8rda+) in z nobeno ni blo problemov niti po navijanju...glede priključkov je pa najbolš da pogledaš slike teh plat na internetu...štirih ide priključkov pa skorajda nima nobena
Sem že iskal in našel modele od Gigabyte-a na nforce II chipset-u. Celo več različnih imajo s 4xEIDE in 2xSATA priključki. Če se ne motim so Gigabyte plošče dobre, ne? Kakšne izkušnje? Jaz Gigabyte-a namreč še nisem imel.
V eni trgovini pri nas sem videl dva taka modela od Gigabyte-a, prvi ima "le" MPC southbridge (skoraj bi rajši MPC-T), drugi z MPC-T ima pa tudi integrirano grafiko. Logično se mi zdi, da če disable-am to integrirano grafiko, potem plošča prav v ničemer ne zaostaja za ekvivalentnim modelom brez grafike, vendar pa logika zadnje čase pri računalniških komponentah žal velikokrat odpove in se da zanest samo na praktične izkušnje. Torej če odmislimo, da brezveze plačam tisto integrirano grafiko, bi bil kakorkoli na slabšem s tako ploščo?
V eni trgovini pri nas sem videl dva taka modela od Gigabyte-a, prvi ima "le" MPC southbridge (skoraj bi rajši MPC-T), drugi z MPC-T ima pa tudi integrirano grafiko. Logično se mi zdi, da če disable-am to integrirano grafiko, potem plošča prav v ničemer ne zaostaja za ekvivalentnim modelom brez grafike, vendar pa logika zadnje čase pri računalniških komponentah žal velikokrat odpove in se da zanest samo na praktične izkušnje. Torej če odmislimo, da brezveze plačam tisto integrirano grafiko, bi bil kakorkoli na slabšem s tako ploščo?
boštjan ::
zakaj pa ne vzameš te od gigabyte:7NNXP socket A Nforce 2 ULTRA,ta nima IGP,ma pa 4x PATA
Caligula ::
EPOX 8RDA+ za 22k.
Poceni, opremljena (nima SATa, drugace pa kr vse), stabilna, preverjena,....
Poceni, opremljena (nima SATa, drugace pa kr vse), stabilna, preverjena,....
boštjan... saj prav za ta model sem ugotovil, da bi mi ustrezal in ga iskal, vendar pa imajo v prej omenjeni trgovini le model 7NNXPV (torej isto kot 7NNXP + integrirana grafika). Kasneje sem izvedel, da se da dobiti tudi 7NNXP, s tem da je cena identična. Zdaj me zato še toliko bolj zanima, če plošče z integrirano grafiko v čemerkoli zaostajajo za enakimi modeli brez te. Vem, da integrirana grafika ni nič posebnega, vendar pa za isto ceno, če ni "škodljivih" stranskih učinkov, vseeno rajši vzamem to z integrirano grafiko, če za nič drugega za to, da lažje prebrodim čas med staro in novo grafično.
Vem da se jo da izklopit, to tudi mislim naredit ... zanimalo me je le, če so morda znani kakšni drugi nepričakovani učinki te integrirane grafike. Nikjer namreč ne najdem kakšnega testa, vse kar najdem so pretežno overclockerski testi (oz. testi hitrostnih zanesenjakov), ti pa seveda integrirane grafike ne povohajo niti od daleč, kakor je tudi jaz nikoli nisem in je zato zame ta varianta precejšnja neznanka. Načeloma vem, da bi moralo biti vse isto, sploh, ko izklopiš integrirano grafiko, vendar pa so primeri, ko kakšne stvari vseeno ne delujejo čisto tako kot bi človek pričakoval. Recimo, da dodatni izhodi na matični za monitor povlečejo kakšne posledice za sabo, ali pa kaj tretjega. Saj ne, da pričakujem kaj takega, samo glede na to, da gre za precej drago matično, bi bil rad siguren, da ne bom kasneje negativno presenečen.
boštjan ::
recimo,sam mam kar nekaj negativnih izkušenj s IGP. vedno ko sem jo izključo,je hudič še vedno mi jemal 16MB sistemskega pomnilnika,zdaj ne vem ali je to ok ali ne.Imel pa sem opravka z eno eagletech SiS 730 plato in eno asusko na nForce čipovju.
No česa takega sem se bal, to je definitivno en tak minus, ki ga v opisu plate ne moreš zasledit in 16 mb porabe rama tudi, ko izključiš grafiko se mi ne dopade preveč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero ploščo za AMD jeOddelek: Kaj kupiti | 2416 (1264) | ČIP 008 |
» | Nova MAMAPLATA (glede na mojo konfiguracijo) ?Oddelek: Kaj kupiti | 1377 (1032) | Dr_M |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 32045 (18640) | Jaffa |
» | Matična plošča za AMD!Oddelek: Kaj kupiti | 1597 (1014) | Fury |
» | Matična plošča za strežnikOddelek: Kaj kupiti | 1009 (940) | Brane2 |