» »

Čudna številka!!!!

Čudna številka!!!!

dejanlam ::

Nekdo mi po mobitelu pošilja neprijazne sms-e. Je pa tako, da mi za številko vedno izpiše številko:
38631000157

A je to s kakšne strani na internetu? Ali kakšen poseben program?? Ali.....????
Ker namreč ta številka ne obstoja.?
Je kakšen način, da se takšnega pošiljatelja preko interneta da izslediti?

Hvala!!!

Matjazy ::

To je številka 031000157. Tisto kar je spredaj spreglej pa nulo dodaj...

CirCA|PhP ::

To je najbrš poslano iz e-klape...

Tero ::

Pokliči svojega mobilnega operaterja in če se ne motim ti lahko blokirajo tako da ne moreš več dobivat sms-ov iz te cifre.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

trpo ::

Po moje so bila ta sporočila poslana z interneta. Takšno ali podobno številko imajo sms-i poslani s strani 2. gimanzije maribor.
www.LOST-serija.net

dejanlam ::

To vem, ja da se pri operaterju da to storit, vendar je kaksna verjetnost, da se to igotovi, kdo je o bil, oz. s katerega računalnika je blo poslano?

Ker to bi zelo zelo rad ugotovil!!!

dejanlam ::

Ker sem šel preverit na e-klapo npr. in moraš za prijavo dati svojo telefonsko številko in potem ti nan jo pošlejo geslo. Mislim da ima enake pogoje tudi mobitel in da so ukinjeni vse ostale strani, ki tega niso omogočale. Je pa res da najbrž MOBI in HALO uporabniki niso registrirani.

poweroff ::

Ti lepo pojdi do svojega operaterja in zahtevaj, da ti povejo kdo to je. Enako piši prijazen mail administratorju e-klape (če je njihova številka).

Pri tem se sklicuj na 3. odstavek 134. člena ZAKONA O TELEKOMUNIKACIJAH (ZTel-1), ki pravi:
"(3) Operater podatke o sledenju shrani in jih izroči naročniku, pod pogoji in na način iz 130. člena tega zakona, pa tudi državnim organom v zvezi s predkazenskim in kazenskim postopkom ali zagotavljanjem varnosti države."

:D

P. S. Pa hitro, ker je ta člen v ustavni presoji in ga bo zelo verjetno Ustavno sodišče razveljavilo... >:D

zeroc00l1 ::

Matthai:
Mal po svoje si interpretiru ta zakon!!
Po tem takem bo moral dobiti tudi izpis svojih dohodnih klicov - :D ne bo šlo!!!

Lp,
ZeroC00l1

poweroff ::

Tocno tako. Izpis dohodnih klicev bo dobil, tudi, ce ima klicatelj vklopljeno skrito stevilko. Seveda mora prej obvestiti operaterja, da to želi.

Zadeve pa nisem interpretiral sam, pač pa mi jo ne interpretiral en inšpektor prejšnji teden. >:D

In če se ti zdi tale določba čudna: tudi meni se zdi. Zato pa je bila vložena pobuda za ustavno presojo...

zeroc00l1 ::

OK.
Ta podatek dobijo samo pristojni organi na podlagi sodne odredbe!!
Beri -
Copy/paste
"(3) Operater podatke o sledenju shrani in jih izroči naročniku, pod pogoji in na način iz 130. člena tega zakona - (beri 130 člen), pa tudi državnim organom v zvezi s predkazenskim in kazenskim postopkom ali zagotavljanjem varnosti države."

- Jest se strinjam s tabo, da je 134 člen neumno napisan, ampak verjemi na besedo, da tega podatka ne boš dobil brez sodne odredbe, pa še v tem primeru tega ne boš dobil ti, ampak pristojni organi!!

- Če mi ne verjameš na besedo lahko poskusiš pridobiti "izpis dohodnih klicov" za svojo tel. št. - pa sporoči kako se je steklo ;) !!

PS.To, da je šel zakon v ustavno presojo, ne vem - vem pa da bo sprejet nov zakon zaradi vstopa v EU!!!

Lp,
ZeroC00l!

dejanlam ::

Točno to so mi tudi povedali na Mobitelu!!!!

poweroff ::

No, meni je pa inšpektor z avarstvo osebnih podatkov povedal drugače. Ustavno presojo je pa sprožila neka ženaka, ki so jo na tak način dobili, ker je nekomu težila.

Pa poglejmo celoten 134. člen

(sledenje klicem)

(1) Operaterji javnih telekomunikacijskih omrežij oziroma storitev lahko v primeru za naročnika zlonamernih ali škodljivih klicev ugotavljajo identiteto kličočega ne glede na privolitev kličočega.

(2) Če naročnik zahteva sledenje zlonamernim ali škodljivim klicem, organizira operater javnih telekomunikacijskih omrežij oziroma storitev sledenje klicem ali pa za nove klice začasno prepreči izločitev prikaza identifikacije kličočega.

(3) Operater podatke o sledenju shrani in jih izroči naročniku, pod pogoji in na način iz 130. člena tega zakona, pa tudi državnim organom v zvezi s predkazenskim in kazenskim postopkom ali zagotavljanjem varnosti države.

(4) Operaterji javnih telekomunikacijskih storitev in omrežij za posamezne priključke na zahtevo ministrstva, pristojnega za notranje zadeve, ministrstva, pristojnega za obrambo ali Slovenske obveščevalno-varnostne agencije zaradi potreb nacionalne varnosti in obrambe države preprečijo izločitev prikaza identifikacije kličočega.

TOREJ: najprej moraš zahtevati sledenje, POTEM šele dobiš podatke.
Pa še 130. člen.

130. člen
(nadzor telekomunikacijskega prometa)

(1) Kadar je to v skladu z zakonom o kazenskem postopku ali zakonom o Slovenski obveščevalno varnostni agenciji potrebno zaradi uvedbe ali poteka kazenskega postopka ali zaradi varnosti države, so operaterji dolžni pristojnemu organu:
1. sporočiti podatke o udeležencih, sporočilih, okoliščinah in dejstvih telekomunikacijskega prometa za posamezne primere, na način, v obsegu in trajanju, kot to določa odredba pristojnega sodišča,
2. na pisno zahtevo sporočiti podatke o lastniku in uporabniku telekomunikacijskega sredstva, s katerim se opravlja telekomunikacijski promet, ki je predmet odredbe iz prejšnje točke tega člena,
3. zagotoviti na svojem omrežju ustrezno programsko opremo in primeren vmesnik za izvedbo nadzora telekomunikacijskega prometa, na način, v obsegu in trajanju, kot to določa odredba pristojnega organa,

(2) Pristojni organ je dolžan operaterju pred izvršitvijo dejanj iz prejšnjega odstavka izročiti prepis tistega dela izreka odredbe, v katerem je navedba telekomunikacijskega priključka in čas trajanja izvrševanja. Prepis dela izreka odredbe opravi organ, ki je odredbo izdal.

(3) Operaterji morajo na svoje stroške zagotoviti ustrezno programsko opremo in primerne vmesnike za potrebe izvajanja nadzora iz prvega odstavka tega člena.

(4) Operaterji morajo za potrebe zakonitega in neodvisnega nadzora zagotoviti neizbrisno registracijo posegov nadzora telekomunikacijskega prometa in podatke varovati kot uradno tajnost.

(5) Operater mora zagotoviti, da se za potrebe pristojnega organa, kateremu je bila za dejanja iz prejšnjih odstavkov tega člena izdana odredba pristojnega sodišča, vklopi prestrezanje (markiranje) nad posameznimi naročniki, v obsegu in trajanju kot to določa ta odredba.

(6) Minister v soglasju z ministrom, pristojnim za notranje zadeve, in direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije za potrebe izvajanja nadzora iz tega člena predpiše programsko opremo in določi primerne vmesnike.

Torej, če povzamemo. Nekdo te zlonamerno kliče. Greš na policijo in na Telekom in zahtevaš sledenje. In potem, ko ga izsledijo, dobiš podatke. Se pravi ne kar na pamet, ampak potem, ko zahtevaš sledenje.

Pa 142. člen v 22. točki pravi tole:
Z denarno kaznijo od 2.000.000 do 10.000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravno osebo, če: ... na zahtevo naročnika ne sledi zlonamernih klicev oziroma ne prepreči izločitve prikaza kličočega (drugi odstavek 134. člena tega zakona),

jRk0 ::

ce posiljas preko e-klape se naslovniku izpise tvoja (posiljateljeva) stevilka. ravno v tem je fora e-klape, da sms sploh ne zgleda kot da je iz interneta, ampak s tvojega telefona...

ce mas cloveka shranjenega, ti pac napise njegovo ime al kaj pac...
You fuck up once, you loose two teeth.

Spc ::

Jaz mam tudi probleme z dobesedno JUNK sms-ji (TUŠ itd...) in neke froce, ki kličejo in se nato smejejo noter v telefon in odložijo v 5 sekundah. Sem tudi obiskal mobitel in hotel sem samo rekel naj mi blokirajo številko .. po domače rečeno naj mi naredijo firewall .. a so mi rekli, da si naj napišem uro in datum ter telefonsko številko ko me bojo "froci" klicali in ko me bojo klicali 50x lahko prinesem listek tja in oni bodo preverli če je to res nato pa mi bojo blokiralo to številko .. ;((

PA KAJ OVI SO NORI AL KAJ, DA BOM JAZ ZAJ TU ČAKAL PA GLEDAL KDAJ ME BO OVI KLICAL PA ZGLEDA, DA MISLIJO DA MAM PREVEČ CAJTA AL KAJ???? ;((

Ko sem telefon že skoraj bek vrgo sem si domislil en lepi taki "GSM DDoS" >:D
in sem jih floodal iz 4ih telefonskih številk naenkrat in od takrat mam mir pred nekimi anketami/junk/froci. :D

Za smsje pa ne morem nič naredit.

Nevem zakaj v telefonih ni firewalla .. da bi si lahko blokiral točno določeno številko oz. forwardal točno določeno številko na določeno številko .. itd...

Predlagam, da Mobitel in vsi drugi GSM Provideri naredijo firewall preko spleta.. se pravi .. greš na nekakšen page vpišeš tvoje geslo/username ali telefonsko številko/pin/puk in prideš v neke vrste konzolo v kateri lahko blokiraš klice/smsje oz. številke z možnostjo, da blokiraš samo sms oz. oboje.

Kajti če jaz hočem blokirat recimo soseda, ki mi nonstop nagaja mi to morajo omogočat.
Vsaj jaz tak mislim.

Torej če vas nekdo kliče in zajebava/razne ankete ko ista baba kliče 9krat če bi lahko delal neko anketo .. GSM DDoS pa bo vse rešeno :)

mchaber ::

Začnemo zbirat denar pol pa pokupimo 100 gsm številk bo meu ST kar lepo orožje v rokah...>:D
.

Boki_ ::

Kontaktiraj Pls ( bo bol težko) naj ti napišeji SMS-bomber pa zabij tisto številko kontra.
I'm back

Gandalfar ::

Spc: to je ze nadlegovanje .. klices na mobitel in zatezis naj jo skenslajo

CaqKa ::

gandalfar.. če pa operater ne ukrepa.. če so mi pa rekli da ko se bo večkrat zgodilo jim naj pridem povedat z točnimi časi...
halo to ni normalno..
normalno bi blo tak kot si rekel.. da pridem jaz tja pa rečem: čujte dajte mi izklopit to številko ker mi nekdo teži po 4x na dan. a se tebi ljubi vsakič zapisovat kdaj te je klical?

Gandalfar ::

kaj pa ce gres direkt na polcijo?

CaqKa ::

to mi niti na pamet ne pride.. verjetno ti na policiji rečejo, da idi k operaterju >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do seznama telefonskih klicev

Oddelek: Loža
145999 (5350) kunigunda
»

Skrita številka

Oddelek: Mobilne tehnologije
2615416 (5005) bambam20
»

izgubljen mobi

Oddelek: Mobilne tehnologije
276025 (5042) toplakd
»

Žiga Turk: kdor ni z nami, je proti nam (2) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5125970 (21647) PaX_MaN
»

Kaj bo z našo lokacijsko zasebnostjo?

Oddelek: Novice / Zasebnost
103927 (3927) poweroff

Več podobnih tem