» »

Brezžična mreža doma

Brezžična mreža doma

mashine ::

Namneravam premakniti računalnik v prostor, kjer nimam priključka za telefon in ne nameravam speljati kablov do tja zato bi rad vzpostvil brezžično povezavo do telefonskega priključka. Sedj imam še analogno povezavo, adsl še ni možno vklopit, isdn pa je. Videl sem, da obstajajo brezžicni 56k modemi ampak mi to ne ustreza, saj ne bi rad menjal, ko bom imel možnost adsl priključka. Torej kaj kupiti?
Nadgradnja na isdn je možnost, ki jo nisem zavrgel. Razdalja je cca 15 metro + tri stene. Torej nekaj kar bi bilo uporabno zdaj in ko bom imel adsl. Kakšne so cene. Torej če ima kdo izkušnje s tem njaj mi prosim pomaga.

mashine ::

A ve kdo kaj?

Jux ::

Ja rešitev je več.

1. nadgradiš na ISDN, kupiš bluetooth ISDN vmesnik (nisem prepričan o dosegu) in imaš. Vendar ko boš šel na ADSL bo ta rešitev neuporabna.
Poglej si FRITZ! bluetooth vmesnike pri jae.si.
2. nadrgadiš na ISDN in ADSL ter kupiš nek osnoven Wireless router - recimo dlink 624+ (če iščeš podporo .g standadru) oz. dlink 614+ (samo .b standard počasnejši prenosi znotraj mreže, vendar hitrosti ADSL ne bo omejeval - takšnega imam tudi sam doma) in v računalnik vrgadiš wireless kartico. Vse skupaj te stane cca. 50-65k sit (45-30 k sit router, 15-20k sit mrežna kartica) in preverjeno deluje. Vendar ker je router osnoven nimaš nažalost nobene možnosti, da bi izkoristil ISDN kot vmesnik za priklop na internet.
3. nadrgadiš na ISDN in si kupiš en res profi (poslovni) router, ki ima vgrajen ISDN vmesnik. Kasneje po potrebi nadgradiš na ADSL in uporabljaš isti router. Če mene vprašaš je potem bolj smoterno denar ki ga zapraviš za dražji router (ziher dodatnih 30-40k sit) porabit za nakup ADSL.

Upam da sem ti pomagal!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Oddelek: Omrežja in internet
203186 (2304) netko
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216708 (11335) Tr0n
»

ADSL + analogni telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
202398 (2035) oversc0re
»

Najhitrejša pridobitev ADSL-ja???

Oddelek: Omrežja in internet
71180 (811) cekr
»

ADSL? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816526 (4919) wind

Več podobnih tem