Forum » Loža » Kaksen avto vozite?
Kaksen avto vozite?
djordjevic ::
Tebi bi še drek z značko VW lahko prodali, a?
No grave is deep enough to keep us in chains.
-valvoline- ::
djordjevic je izjavil:
Tebi bi še drek z značko VW lahko prodali, a?
Značka gor,dol pomembno je tisto kar je pod pokrovom. Preverjena kakovost: 1.6d,1.9d,1.9sdi,1.9tdi do l.2001 Konec. Kupim renoja(alfo,citroena...) takoj čeb bil not VWjev 1.9tdi(VP) xD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
TribesMan ::
Mercedese od l.95 naprej ne štejem za omembe vrednega avta,prav nasprotno,odsvetujem nakup. Šrot.
Šrot je VW VP TDI. ;) Prej se sprijazniš lažje ti bo življenje.
Dečko pojma nimaš. Nevem kdo te plačuje da tle delaš reklamo temu sekretu.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Mercedese od l.95 naprej ne štejem za omembe vrednega avta,prav nasprotno,odsvetujem nakup. Šrot.
No ja,VW je dal uradno izjavo da VP tdi in SDi gre kamot na biodizel,rastljinsko olje itn.Itak da to že poznavalci doug vemo. Ostali so pa tiho. Petrol ma ziher čez 5000 tožb(dci related) ker je miksal 5% biodizla noter v nafto (le izpolnjeval evropskih direktiv). xD.
Ne verjameš? Vprašaj kšnega zaposlenega pri petrolu.
Zgodovina sprememb…
jype ::
Buggy> to si sicer zelis verjeti pa zal ni res
Seveda je res. Veliko več je vredna investicija v kaj drugega kot razmeroma neuporaben, a zelo močan avto, ki stane več kot desetkrat toliko kot običajen, popolnoma uporaben avto ali celo kombinirano vozilo.
Vem, da se vas je mnogo pripravljenih odpovedati marsičemu, da ste lahko videti bogati, kar pa v ničemer ne spreminja dejstva, da so močni avtomobili zgolj in samo fashion statement, s katerim božate svoj ego. Verjamem, da imate od tega koristi, ki odtehtajo vse minuse - tudi jaz sem pripravljen za določene reči odšteti ogromno, čeprav so za večino prebivalstva neuporabne, a da bi komurkoli verjel, da je tak avto vreden svojega denarja, se ne bo zgodilo, ker meni tak avto pač predstavlja samo popolnoma isti kup pleha in plastike kot star jugo, le da je dražji in da je treba bolj paziti, kako se vanj zlaga žaklje krompirja.
Seveda je res. Veliko več je vredna investicija v kaj drugega kot razmeroma neuporaben, a zelo močan avto, ki stane več kot desetkrat toliko kot običajen, popolnoma uporaben avto ali celo kombinirano vozilo.
Vem, da se vas je mnogo pripravljenih odpovedati marsičemu, da ste lahko videti bogati, kar pa v ničemer ne spreminja dejstva, da so močni avtomobili zgolj in samo fashion statement, s katerim božate svoj ego. Verjamem, da imate od tega koristi, ki odtehtajo vse minuse - tudi jaz sem pripravljen za določene reči odšteti ogromno, čeprav so za večino prebivalstva neuporabne, a da bi komurkoli verjel, da je tak avto vreden svojega denarja, se ne bo zgodilo, ker meni tak avto pač predstavlja samo popolnoma isti kup pleha in plastike kot star jugo, le da je dražji in da je treba bolj paziti, kako se vanj zlaga žaklje krompirja.
Isotropic ::
renault 1.5dci niso meli nobenih problemov nikoli, 1.9 pa do 03-04 nekaj z slabim hlajenjem se mi zdi (ni bilo kriticno, je pa turbina prej sla al kako ze).
drugace sem pa slisal, da PD motorji veljajo za mehansko komplicirane oz. drage.
drugace sem pa slisal, da PD motorji veljajo za mehansko komplicirane oz. drage.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Napaka. Največ težav je bilo z 2.2 dci dizelskim motorjem. Mislim, da je šlo za serijsko napako ojnice ali nekaj takega, nisem povsem siguren, vem pa, da tovarna ni hotela narediti vpoklica. Očitno se jim je gladko fučkalo za renome znamke, ki je po tej eskapadi verjetno na zgodovinskem minimumu.
-valvoline- je izjavil:
No ja,VW je dal uradno izjavo da VP tdi in SDi gre kamot na biodizel,rastljinsko olje itn.Itak da to že poznavalci doug vemo. Ostali so pa tiho. Petrol ma ziher čez 5000 tožb(dci related) ker je miksal 5% biodizla noter v nafto (le izpolnjeval evropskih direktiv). xD.
Blmf blmf blmf... samo nakladanje.
Isotropic ::
mozno, to ne vem. vem pa, da je bilo nekaj na 1.9 tudi.
drugace so pa neko napako pri ojnicah meli tut neki bmwji, e46 pred faceliftom.
btw zakaj dizlom ne rjavi avspuh?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
balocom ::
mozno, to ne vem. vem pa, da je bilo nekaj na 1.9 tudi.
E46? Na M3kah (je bil vpoklic) ter na 4 cilinderskih izvedbah facelift modelov so imeli težave z ojničnimi ležaji
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
http://www.avtomobilizem.com/forum/view...
http://forum.renault-klub.si/viewtopic....
http://www.blatnik.net/megane/index.php...
itn,itn...
Pa še kako je res. Še posebej velja za renoje. Sodelavka od punce ma thalio 1.5dci,avto zaribal,in zdaj tožijo petrol. Baje popravilo stane 3000e.
http://forum.renault-klub.si/viewtopic....
http://www.blatnik.net/megane/index.php...
itn,itn...
-valvoline- je izjavil:
Blmf blmf blmf... samo nakladanje.
Pa še kako je res. Še posebej velja za renoje. Sodelavka od punce ma thalio 1.5dci,avto zaribal,in zdaj tožijo petrol. Baje popravilo stane 3000e.
Zgodovina sprememb…
dzinks63 ::
ker je miksal 5% biodizla noter v nafto
To še vedno delajo:
Kakšen je trenutni delež biogoriva v bencinskem ter dizelskem gorivu, ki ga Petrol prodaja po Sloveniji?
-valvoline-> Pa še kako je res. Še posebej velja za renoje. Sodelavka od punce ma thalio 1.5dci,avto zaribal,in zdaj tožijo petrol. Baje popravilo stane 3000e.
Tok slabo k audi od Franca že ne more bit.
-valvoline-> Pa še kako je res. Še posebej velja za renoje. Sodelavka od punce ma thalio 1.5dci,avto zaribal,in zdaj tožijo petrol. Baje popravilo stane 3000e.
VAGovci veselo klepljejo tut po 500.000 prevoženih in se nič ne pritožujejo nad kakovost goriva(in barve). CR crkujejo kot po tekočem traku še preden vidijo 100.000km. CR drek je verjetno najslabša in najmanj vdržljiva tehnologija v zgodovini motorjev. Totalni feler.
CoolBits ::
Pa si ti sploh bral kake teme si nalimal gori?
Šalabajzerski servisi pač... crkne EGR oni bi pa pumpo, injektorje, cevi, rezervar in podobno menjali
Šalabajzerski servisi pač... crkne EGR oni bi pa pumpo, injektorje, cevi, rezervar in podobno menjali
-valvoline-> CR crkujejo kot po tekočem traku še preden vidijo 100.000km.
Zanimivo, da se statistika s tem ne strinja. Morda imaš pa ti to smolo, da živiš med nepismeno populacijo, ki ni nikdar prebrala navodil za avtomobil, vzdržujejo ga pa tako, da ga vsak dan zglancajo z voskom, da se temeljito sveti.
Zanimivo, da se statistika s tem ne strinja. Morda imaš pa ti to smolo, da živiš med nepismeno populacijo, ki ni nikdar prebrala navodil za avtomobil, vzdržujejo ga pa tako, da ga vsak dan zglancajo z voskom, da se temeljito sveti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
-valvoline- je izjavil:
CR crkujejo kot po tekočem traku še preden vidijo 100.000km.
Potem se jaz že 20k km vozim na 'borrowed time'?
BlaY0 ::
jure: OK, tist je bla res blamaža ampak pustmo zdej to...
Nekoč sem vozil novega Clia. Zadeva je špilala brez prblemov in težav do prvega rednega servisa (2 leti). V momentu ko sem ga odpeljal s servisa so se začele najrazličnejše težave. Skoraj vsak mesec je bilo nekaj. Ko je bil star 3 leta sem ga prodal. Še sreča, da sem imel garancijo 4 leta.
Nekoč sem vozil novega Clia. Zadeva je špilala brez prblemov in težav do prvega rednega servisa (2 leti). V momentu ko sem ga odpeljal s servisa so se začele najrazličnejše težave. Skoraj vsak mesec je bilo nekaj. Ko je bil star 3 leta sem ga prodal. Še sreča, da sem imel garancijo 4 leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
-valvoline- je izjavil:
VAGovci veselo klepljejo tut po 500.000 prevoženih in se nič ne pritožujejo nad kakovost goriva(in barve). CR crkujejo kot po tekočem traku še preden vidijo 100.000km. CR drek je verjetno najslabša in najmanj vdržljiva tehnologija v zgodovini motorjev. Totalni feler.
Fak, jest pa poznam ogromno ljudi ki imajo CR in že preko 200kkm, FAK!!!! To nam bo jutri vse zaribal že vidim.
djordjevic je izjavil:
-valvoline- je izjavil:
Haha,time(money eating) bomb xD tic,tac....
Servisi na 15k oz. eno leto, zmerna vožnja, občasno 'spucanje'. Me ne skrbi. Spljoh.
WarpedGone je izjavil:
Glasno opozorilo vsem: DON'T FEED THE TROLL.
Upam da mi ne boš značko nalimal,sej nisem nič hudega napisal. Debatiramo pač. xD
Evo jaz bi Renaultu(in ostali izdelovalci CR tudi vW) predlagal eno res fajna marketinško potezo. Itak da šobe in CR pumpa rada crknejo,potle bi lahka ob nakupu novega dci-ja dali gratis npr 2x komplet šob(torej 8 komadov) in1x visokotlačno črpalko. Kot obvezna oprema. In navodila kako se zadeva zamenja. Pa eto si na varnem do 250-300kkm.
Zgodovina sprememb…
lisjak ::
Sicer malo offtopic, ampak glede na to kak ste vsi pametni tu... :) me zanima če slučajno kdo ve kolko pride servis za clio 1.5 dci 82KM 90.000 km ? Glede na kilometrino ne rabi bit original servis...
Poveste lahko tudi ugodne/kvalitetne serviserje v MB.
ps: (še malo on topic) zaenkrat deluje brezhibno(trkam po lesu), potegne fajn, poraba 4,3 litra ob zmerni vožnji.. s polnim tankom prek 1000km.. kaj naj rečem, zaenkrat je zakon! upam, da bo tudi v prihodnje.
lp
ps: (še malo on topic) zaenkrat deluje brezhibno(trkam po lesu), potegne fajn, poraba 4,3 litra ob zmerni vožnji.. s polnim tankom prek 1000km.. kaj naj rečem, zaenkrat je zakon! upam, da bo tudi v prihodnje.
lp
T-h-o-r ::
jaz samo vem, da so servisi za dizle dražji, kot za bencinarje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
PrimozR ::
;-) ::
Sicer malo offtopic, ampak glede na to kak ste vsi pametni tu... :) me zanima če slučajno kdo ve kolko pride servis za clio 1.5 dci 82KM 90.000 km ? Glede na kilometrino ne rabi bit original servis...
lp
če še nisi našel mi pošlji ZS.
Zheegec ::
-valvoline- je izjavil:
djordjevic je izjavil:
-valvoline- je izjavil:
Joj, že pred 60k km so mi moja CR jajca crknila? Mogoče mi bo pri 166.666Km crknilo? Fak, to bo pa zelo kmalu...
Drugače pa kolikor vem, ima masovne težave s crkovanjem s CR samo 2.0TDI
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Buggy ::
jaz samo vem, da so servisi za dizle dražji, kot za bencinarje
vozim turbo bencinarja in kar sem dizla vozil so bili zgolj kombiji...se pa tukaj ne morem strinjat s tabo saj so lahko dizli prav tako poceni za vzdrzevat kot bencinarji, seveda odvisno o katerih motorjih in avtomobilih se gre...posploseval jaz nebi. Spet neka sloveceljska fama pa brez zamere.
Na mojem avtu je pogonska ketna na odmicnih gredeh, kar pomeni, da ni nekega hudega vzdrzevanja do 200Kkm, pa sem ze imel problem s sponarjem, ki je sicer bagatela..samo pa pusti priokus zakaj sem to moral menjat pri 100kkm.
MOjega trenutnegaa avta ne menjam za nic na svetu, ker je to ravo tisto kar sem iskal. Incognito - brez kakih markerjev (zgolj samo dva v SLO) veliko moci in zveznega pospesevaja v hrib in pri prehitevanju idiotov, ki nocejo/ne morejo slediti tempu ceste...uzitek :D
za 1700Kg karavana..ravno prav moci..kar bi bilo manj sem ze sprobal...
Ce bi sminkiral po mestu in nebi mesecno delal 35Kkm bi si pa morda tudi jat omislil dimnikarsko vozilo :D
dtm ::
Emmm, jaz tud vozim vw-ja. Passat cc 2.0 tdi! Je kul avto, še zlasti njegova oblika. Vozim ga 2 leti in nekaj mesecev, za zdaj se ne morem pritoževat.
Evo, jest sem s skirojom lihkar v službo uletu. Kaj se tle dogaja? A je pol DP bolši od CR al ne?
D3m ::
Ne vem. Eni so potegnili za DP drugi za CR. Kot, da bi gledal politike. Ni enotne zedinjenosti.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Venomus ::
PD nikakor ne more biti dober motor, že zaradi vseh svojih napak, ki jih pri tako opevanem in preplačanem VW nebi smelo biti.
Je veliko boljših dizlov. Naprimer 1.6 od PSA grupe, odlična kombinacija med zmogljivostmi in porabo, edina slaba stran takih dizlov pa je, da ubijejo vso športnost v avtomobilu. Potem kakšen TDCi pri Fordu z verigo, da ne govorim D5 pri Volvu. Zvok, kot da sploh ni dizel. Navora dovolj za vleči jahto, poraba pa 6.5.
Je veliko boljših dizlov. Naprimer 1.6 od PSA grupe, odlična kombinacija med zmogljivostmi in porabo, edina slaba stran takih dizlov pa je, da ubijejo vso športnost v avtomobilu. Potem kakšen TDCi pri Fordu z verigo, da ne govorim D5 pri Volvu. Zvok, kot da sploh ni dizel. Navora dovolj za vleči jahto, poraba pa 6.5.
JTD 1.9 16V in 2.4 20V FTW...
Verjetno najbolj dinamičen dizel, edin poraba je ~5% višja kot pri podobnih avtih. Sam to je mala cena za plačat če hočeš mal bolj radosten motor. :)
Verjetno najbolj dinamičen dizel, edin poraba je ~5% višja kot pri podobnih avtih. Sam to je mala cena za plačat če hočeš mal bolj radosten motor. :)
Moje preference FTW so:
vsaj 4 leta garancije (z dobro asistenčno mrežo)
robotski (auto) menjalnik
preglednost
da se dobro ceste drži
varnost (blazine, zavese, ESP, isofix, dobre gume)
da se da zadnje zice enega po enega ven (komplet do podna)
enostavna menjava žarnic pri žarometih
enostaven dostop do vseh varovalk
zmerna poraba
možnost alernativnih goriv
Ne vem. Eni so potegnili za DP drugi za CR. Kot, da bi gledal politike. Ni enotne zedinjenosti.
Noben.Sranje v obeh primerih.
VP(oldschool bosch črpalka) 4 ever.
Zgodovina sprememb…
Aston_11 ::
PD nikakor ne more biti dober motor, že zaradi vseh svojih napak, ki jih pri tako opevanem in preplačanem VW nebi smelo biti.
PD je odličen motor. Mi ga imamo že enih 6 let, skupaj ima enih 11 let. CCa 270 kkm po števcu. Razen menjave par senzorjem težav ni. Vleče pa kot utrgan. Primerjava pa je odlična - PD motor, ki ga ne delajo koliko časa že, z 1.6 od PSA, D5, TDCI itd... Sploh primerjava brez kriterijev - to mi je všeč. To, da ima tale motor navora za vlečt jahto, tudi drži, poraba solidnih 6 litrov, da dnevno dela po cca 120 km,...
-valvoline- je izjavil:
djordjevic je izjavil:
-valvoline- je izjavil:
Joj, že pred 60k km so mi moja CR jajca crknila? Mogoče mi bo pri 166.666Km crknilo? Fak, to bo pa zelo kmalu...
Drugače pa kolikor vem, ima masovne težave s crkovanjem s CR samo 2.0TDI
Pa še to ne drži več. Glave so bile problematične pri prvih serijah, sedaj tega ni več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
balocom ::
vozim turbo bencinarja in kar sem dizla vozil so bili zgolj kombiji...
Na mojem avtu je pogonska ketna na odmicnih gredeh, kar pomeni, da ni nekega hudega vzdrzevanja do 200Kkm, pa sem ze imel problem s sponarjem, ki je sicer bagatela..samo pa pusti priokus zakaj sem to moral menjat pri 100kkm.
MOjega trenutnegaa avta ne menjam za nic na svetu, ker je to ravo tisto kar sem iskal. Incognito - brez kakih markerjev (zgolj samo dva v SLO) veliko moci in zveznega pospesevaja v hrib in pri prehitevanju idiotov, ki nocejo/ne morejo slediti tempu ceste...uzitek :D
za 1700Kg karavana..r
Ok, ker je nekoga že zanimalo za kater avto se gre, bom šel ugibat. SAAB? (hint: bi rekel da je Volvo, ampak jih je preveč v slo)
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
IvoJan ::
Infiniti so nissani delani za US market ane?
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
PrimozR ::
Petrol Slo ::
-valvoline- je izjavil:
Pozdravljeni!
Skladno z evropsko direktivo smo leta 2005 postopno dizlu začeli dodajati tudi biodizel, enako kot vsi ostali distributerji-obvezniki. Kakor tudi drugod po EU je bilo v uvajalni fazi zaznati nekaj tehničnih težav, ki so bile kasneje odpravljene, še posebej so bile poznane težave v Franciji. Uporaba biogoriv v oskrbi z gorivi že več let teče nemoteno. Petrolov sistem zagotavljanja kakovosti predvideva vse ukrepe, ki stranki, ki potoži o težavah, ustrezno pomaga in vrednoti njihovo upravičenost. Petrolova goriva so v skupini nadstandardnih goriv in so ves čas nadzorovana preko neodvisnih kontrolnih institucij in so v koraku z razvojem najboljših goriv v regiji. Vsekakor pa število tožb, ki jih navajate ne drži, saj so te v zanemarljivo majhnem številu.
Petrol Marketing
Venomus ::
Že od leta 2002 nisem tankal na Petrolu.
Pa ne da bi imel kakšne težave pred tem, ampak ko slišiš, da se Clio DCi kvari in cuka zaradi Petrolove nafte, nekako ne dobiš dobrega občutka.
Drugače imate pa prijazne zaposlene in dobro ponudbo, kar se tiče trgovine
Pa ne da bi imel kakšne težave pred tem, ampak ko slišiš, da se Clio DCi kvari in cuka zaradi Petrolove nafte, nekako ne dobiš dobrega občutka.
Drugače imate pa prijazne zaposlene in dobro ponudbo, kar se tiče trgovine
Zheegec ::
jaz se tudi striktno izogibam Petrola. V državi, kjer cene določa država in je Petrol v državni lasti ne bom tankal na Petrolu samo zato, ker so "naši". Naj mi dajo nižjo ceno pa bom tankal tam.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
šernk ::
V državi, kjer cene določa država
država določa najvišjo ceno goriva, omv bi jo lahko z veseljem spustil dol 5 centov, a očitno jim to ni v interesu in so raje dogovorjeni med seboj z ceno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kok ste stari? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 56422 (2156) | Kayzon |
» | Izbira avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 14677 (11571) | mr_chai |
⊘ | Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 67312 (56105) | Gandalfar |
» | Alfa Romeo...Oddelek: Na cesti | 2369 (1720) | balocom |