» »

Kje v Lj...

Kje v Lj...

revd ::

Kje je po vasem mnenju v LJ najboljsi izbor LCD zaslonov ?

Zanimam se za 15" LCD, cena tja do 100k par jurjev vec tudi lahko...ok, vem da je treba paziti na kontrast, mrtve tocke, resolucijo, osvezevanje...

Glede kontraste in mrtvih tock - kako bom vedel kaksen je kontrast in ce ima mrtve tocke zaslon?

Katerega predlagate za delo z Photoshopom, Corel Draw, oblikovanjem spletnih strani, surfanje, obcasno igranje igric?:\

ADF ::

Prodajalci lahko itak naročijo monitorje pri drugih ponudnikih, tako da je izbor pomemben zgolj takrat če so ti pripravljeni monitor priklopit in preiskusit. Najprej se odloči za monitor, šele potem pa se pri različnih prodajalcih pozanimaj ali ga sploh lahko dobiš pri njih. Če da, ali ga lahko sprobaš preden ga kupiš (ampak to bo bolj težko, saj navadno ne naročajo preden ne plačaš) .

Kar se tiče mrtvih pik, imaš tukaj kratko razložitev mrtvih pik in politike različnih proizvajalcev o vračilu/zamenjavi monitorja.
Poleg tega pa je vprašanje, če bo prodajalec pripravljen vzeti nazaj tak monitor, tako da bi jaz raje tega povprašal.

Na tej strani je sicer stara ampak še vedno primerna primerjava trinajstih 15" LCD monitorjev. Če teh ni več v prodaji, poišči njihove naslednjike ( slabši verjetno niso).

Test za mrtve pike je enostaven in sicer lahko tukaj poklikaš povezave do html strani, na podlagi katerih lahko vidiš mrtve pike.
Med ostalim piše, da lahko včasih "zmasiraš" mrtve pike nazaj k življenju (WTF?).

Za surfanje je primeren vsak monitor z resolucijo vsaj 1024x768 pik (800x600 je skoraj premalo). Medtem ko bi ti za oblikovanje spletnih strani (photoshop, coreldraw...) priporočal enega z vsaj 1280x1024 pikami (sicer dvomim, da taki 15" LCDji obstajajo). Za igrice pa itak niso najprimernejši.

Glede na tvoje potrebe in finančne zmogljivosti, bi ti svetoval 19" CRT, saj bi te prišel ceneje, poleg tega pa bi lahko delal na 1600x1200 pri 85Hz (npr. Samsun SyncMaster 959NF - pri Mlacomu za 70K SIT), kar bi sam smatral normalno za oblikovanje spletnih strani. Za igrice pa bi bilo potrebno malce zmanjšat resolucijo, razen če ne igraš 3D zadevščin ali pa imaš Grafično kartico toliko vredno kot tvoj nov monitor.

Sicer pa imamo ljudje različne potrebe in želje, tako da bo zate morda dovolj če greš v Interspar in vzameš najcenejši 15" LCD (kar morda sploh ni slaba ideja - včasih imajo tudi "ne najbolj zanič" zadeve po ugodni ceni).

ADF ::

Hm, če se slučajno odločiš za 19" CRT, si prej preberi tole.

revd ::

Žal sem odločen kupiti LCD ...kak dober website z recenzijami/primerjavami 15" ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov monitor..

Oddelek: Kaj kupiti
212018 (1499) Kriko
»

POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595838 (4897) Izi
»

LCD 17 ali 19 COL

Oddelek: Kaj kupiti
362539 (1868) policmitja
»

Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1329763 (6459) Person
»

Nakup monitorja CRT ali LCD- svetujte

Oddelek: Kaj kupiti
332073 (1558) matej123

Več podobnih tem