» »

Težave z Cordless Desktop MX for Bluetooth...

Težave z Cordless Desktop MX for Bluetooth...

Dr X ::

Pozdravljeni!

Kupil sem komplet miške in tipkovnice Cordless Desktop MX for Bluetooth. Težava pa je sledeča. Ko zaženem računalnik mi miška v meniju pri win xp, ko se prijaviš (vpišeš geslo) deluje normalno, ko pa pridem v windowse odpove, ponovno pa se "zbudi" šele, ko ven in not dam baterijo. Ali je mogoče, da je težava v tem ker imam veliko programov, ki se morajo naložiti ob zagonu windowsov in moram drugače malo več časa počakati, da začnem z delom. Druga težava pa je v tem, da mi dodatni gumbi na miški v igrah ne delajo. Slišal sem sicer, da je bolje, da gonilnikov za miško ne naloži. Samo, ne vem kako naj to naredmi, če pa lahko izberem samo gonilnike za oboje skupaj pa še po prvem priklopu moraš opraviti nekakšno varno povezavo. Kaj mi priporočate, da naredim.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Nič ni nemogoče.

zeroc00l1 ::

Predvidevam, da govoriš o MX 900!!
Jest sem imel podobne težave!
Pomagalo je da sem zmanjšal število aplikacij, ki se zaženejo v startup-u, največja nadloga pa je bila mrežna oz. iskanje mreže ob zagonu!
- Evo Copy/paste iz člankov kako rešit ta zamik:
Mrežna nadloga
Vsem uporabnikov, ki imate v svojih mlinčkih mrežne kartice, je gotovo znana nevšečnost, ki jo ta prinaša. Windows namreč sami predpostavijo, da mrežna kartica pomeni, da imate tudi dejansko mrežo z več odjemalci in s strežnikom. Kartici tako po privzetih nastavitvah ne dodelijo IP naslova, temveč ji dajo ob zagonu na voljo dve minuti, ki ju porabi za iskanje ustreznega strežnika, ki ji IP naslov dodeli. Računalnik je ta čas polno zaseden.

Zadeva seveda ni tako strašna. Če je vaš računalnik povezan v omrežje z delujočim DHCP strežnikom, ki skrbi za avtomatsko dodelitev IP naslovov, celoten postopek seveda ne traja prav dolgo; nasprotno, tega še opazili ne boste, zato se v tem primeru res ne gre vznemirjati. Na drugi strani pa seveda mnogo uporabnikov svojih računalnikom nima povezanih v omrežje, zato sta ti dve minuti iskanja DHCP strežnika odvečni. In tem je ta namenjen sledeči nasvet.

Tisti, ki imate lastno omrežje s fiksnimi naslovi, boste celotno stvar že znali pravilno postaviti, ako ste sami skrbnik omrežja, v nasprotnem primeru pa omrežnih nastavitev raje ne tikajte, da ne boste administratorju povzročili še več sivih las. ;)

Nevščenosti se torej znebimo tako, da Windows prepričamo, da ima kartica lasten IP naslov že ob zagonu. Z desno tipko kliknite na My Network Places na namizju in s spustnega seznama izberite Properties. Odpre se vam mapa vseh omrežnih povezav, kjer izberite Local Area Connection. Odprite njene lastnosti. V spisku protokolov nato izberite TCP/IP in izberite Properties. V oknu, ki se odpre, dodelite kartici stalen IP naslov, na primer 192.168.0.1. Če imate v računalniku več omrežnih kartic, postopek ponovite za vse, s tem da vsaki dodelite drugačen IP naslov. Po ponovnem zagonu čakanja ne bo več.

Tuki pa še link do celotnega članka!!
-------------------------------------------------------------------
Zamik sicer še vedno obstaja, ampak je občutno krajši!!!
Upam, da ti bo tole kaj koristilo!!

Lp,
ZeroC00l!

zeroc00l1 ::

Aja pa update za bluetoth nared!
Link!!
Lp,
ZeroC00l!

Dr X ::

TNX. :D
Nič ni nemogoče.

SmoKey ::

Yo! Neki b vprašu čist tko BTW, da ne bom nove teme odpiral. zeroc00l: A si jaz lahko dodelim fiksen I.P. na mrežni da ne bi čakal vsakič k se winsi zaženejo iste 2 minute ker je res annoying ;(( ? Mam pa tkole zrihtan: V moj abak gre ADSL. Iz druge mrežne k sestri v sosednjo sobo. Imam samo ICS direktno iz mrežne v mrežno. Pa ima moja mrežna ki pelje linijo k sestri dodeljen I.P. 192.168.0.1 ! Kako bi prvi mrežni kateri I.P. določajo XP-ji dal fiksnega, in kakšnega da bi lepo normalno delal? Upam da nism čist zabluzil:D

Sej vem da si tam dal en link pa sem ful len, sorry|O
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Dr X ::

Sm naložu popravke od logitecha, sam še vedno miška ne deluje kot bi morala. Tudi če počakam, da se vsi programi naložijo miška ostane nedelujoča dokler ne dam ven in not baterije. Ima kdo še kakšno idejo. :(
Nič ni nemogoče.

zeroc00l1 ::

Ej stari a maš kakšne firewall-e vklopljene ob zagonu??
Če imaš - dej za hec jih izklop pa še enkrat zažen ob tem pa upoštevi vse tist o čemer sva prej govorila (pisala)!!

- Mogoče lahko poskusiš še enkrat miš connect-at prek settings-ov - mal se igrej, ker more delat ;) !!!

Lp,
ZeroC00l

Zgodovina sprememb…

zeroc00l1 ::

Novi update Setpoint-a lahko najdeš Tuki!
Verzija = 105
Objavljen 23.02.2004!

Mogoče so pa tle kaj popravl!!!
LP,
ZeroC00l!

jackorsen88 ::

mene pa zanima če bi TALE MIŠKA delala z TEM BLUETOOTH ADAPTERJEM ali mi kdo priporoča kakšen drugi adapter

hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zaklenjena MMC kartica

Oddelek: Mobilne tehnologije
5818 (693) zeroc00l1
»

Program za LAN monitoring

Oddelek: Omrežja in internet
10928 (705) zeroc00l1
»

Problemi s cd rom-om v Win Xp pro!

Oddelek: Pomoč in nasveti
181103 (929) zeroc00l1
»

FIFA 2001 - pomoč

Oddelek: Igre
6799 (715) R0K
»

Visual Basic HELP

Oddelek: Programiranje
71104 (976) GaPe

Več podobnih tem