» »

Visual Basic HELP

Visual Basic HELP

zeroc00l1 ::

Problem je sledeč:
Imam 6 Text box-ov.
Primer:
Vrednost textbox1 = 10000; textbox2 = 10000
Zmnožek teh dveh Textbox-ov = 100000000
Vprašanje:
Kako bi lahko spravil to vrednost - (100000000) v preostale štiri Textboxe, tko da mi npr. pokaže
Textbox3 = 100
Textbox4 = 000
Textbox5 = 000
Textbox6 = 00 - decimalna mesta
A je to sploh možno narest?
Hvala za pomoč!
Lp,
:\ ZeroC00l1!

igor12 ::

Obstaja resitev in to preprosta.

Ko izracunas svojo vrednost>npr:
100000000.978
das to cifro v string.

Ce bi rad enakomerno porazdelil vrednosti cifer po textBoxih...se pravi
100
000
000
978 - decimalke
moras dobit dolzino stringa, ga delit z stevilo textBoxov, potem pa idi brat string od zacetka (od indexa 0) do konca. Tisti kvocient pa ti pove stevilo cifer, koliko jih bo prislo v textBox 1, textBox 2,...textBox N.
V VB-ju so te funkcije Left, Right. Kaj pomeni si poglej na netu al pa v kaki dokumentaciji ce mas.
Ko prides do pike, so pa dalje decimalke, ne ?

moras ta string "sparsat". To je na sreco v VB-ju izi.

Mas funkcijo

webblod ::

Dim strNumber As String, arrBuffer() As String

...

strNumber = Text1.Text

'najprej preberemo decimalke

if Not (Replace(strNumber, ".", "") = strNumber) Then
arrBuffer = Split(strNumber, ".")
ElseIf Not (Replace(strNumber, ",", "") = strNumber) Then
arrBuffer = Split(strNumber, ",")
EndIf
'v četrti TextBox zapišemo prve 3 decimalke
if LBound(arrBuffer) = 1 Then Text4.Text = Mid(arrBuffer(1), 1, 3) Else Text(4).Text = "000"

'nato zapišemo še celi del števila v Ostale TextBox-e

if Len(Buffer(0)) >= 3 Then Text(3).Text = Mid(arrBuffer(0)), Len(arrBuffer(0)) - 2, 3) _
Else Text(3).Text = Mid(arrBuffer(0), 1, Len(arrBuffer(0))

if Len(Buffer(0)) >= 6 Then Text(3).Text = Mid(arrBuffer(0)), Len(arrBuffer(0)) - 5, 3) _
Else Text(3).Text = Mid(arrBuffer(0), 1, Len(arrBuffer(0) - 3)

...

Tako nekako, upam da nisem spregledal kakega error-ja... :D

LP,
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

zeroc00l1 ::

Pozdrav!
Hvala za odgovor in vajin čas ampak vse kar sem se naučil iz vajinih postov je, da bom moral še veliko prebrati o VB-ju ker tale dva posta mi nista bila čist jasna!
A mi mogoče lahko povesta za kakšen dobr link z tutoriali na temo "VB Strings "
Lp,
:\ ZeroC00l1!

Monster ::

čuj ti si sm poglej v MSDNju za vsako funkcijo se po sebej LEn pa take kr mas res lepo razlozeno .. ce ne pa pro bi tlele
Ka zaboga...

webblod ::

Lahko pa se nam pridružiš na WEBblod.NET - Slovenska Visual Basic Stran, ki jo sicer še izdelujem, ampak forum kolikor toliko dela... :D
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena

zeroc00l1 ::

webblod sem se že prijavil!
Se oglasim, če mi kej rata spacat!;)
Hvala!
Lp,
ZeroC00l1!

GaPe ::

zeroc00l1

Maili mi pa ti bom napisal link do zelo dobrih programerskih knjig za Visual Basic.
Don't steal! The government hates competition.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

c# class

Oddelek: Programiranje
342119 (1713) japol
»

Kalkulator-problem

Oddelek: Programiranje
51231 (1164) Tutankhamun
»

[Visual C++] String^ v char[20]

Oddelek: Programiranje
61407 (1364) boogie_xlr
»

[ASP.NET] send mail

Oddelek: Programiranje
51187 (1124) Microsoft
»

API+VB

Oddelek: Programiranje
261930 (1634) webblod

Več podobnih tem