» »

Ali je potrebno novo plato

Ali je potrebno novo plato

msmiha ::

Zanim me če bi mogu kupit novo plto za AMDjevega paradnega konja 1,33 GHz procesor, ki deluje na vodilu 266MHz. Trenutno mam plato MSI K7T PRO 2.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

VASkO ::

ce ne mores z jumperjem nastaviti 100mhz vodila, potem da, ker se procesor ne bo zbudil na 133mhz vodilu, ki ga vrine plati, zaradi pate, ki ne podpira tako visokega FSBja.

ChiefThunder ::

... bi skor mogu, čeprav ne vem kva ga rabiš. :\
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

VASkO Ta plata nima nobenih jumperjev za nastavljat. Frekvenca codila se spreminja prek BIOSa in gre do 132.
Ta matična ma pa čipovje KT-133. Zdi se pa mi, da bi mogla met čipovje KT-133A. Če ma kdo kaj več pojma o tem naj piše. Sicer pa še itak ni krize, ker mam Durona 800@1017
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

nekje sem zasledil, da bo procesor vseeno sel na plato, ki ne podpira 133mhz FSB, ker bo plata vrinla procesorju namesto 133mhz 100mhz FSB, tako, da ga lahko brez skrbi not zadegas in se bo zbudil pri 10,5*100mhz =1050, potem pa mnozilnik povecas na 12,5 (vec zal ne gre) pa mas 1250mhz. V tem primeru se ti splaca nabaviti 1ghz verzijo, ki ima iste overclockerske sposobnosti, mora biti samo jedro AXIA ali AVIA. To je ista zgodba kot z duroni, ce si kupo 600 ali 800, se je ponavadi oba dalo nekje enako naviti. AXIA gre do 1450 ziher, dalje z malo truda, se dalje od 1600 pa z veliko srece.

Tvoja plosca je s kt133 naborom, tako da na 133mhz FSB lahko pozabis, do nekje 110mhz bi pa morda slo(kaj si mislo s tem, ce ma kdo vec pojma...? jaz nimam pojma?;(()

110*12.5=1375mhz, izkoristis placano, ce noces vzet (istega) 1ghz proca.

VASkO nisem rekel, da nimaš ti pojma.Ti maš POJMA!. Daj mi še nekaj povej kako plato boš nucal za Athlone na Palomino jedru. Jaz sem enkrat zasledil, da bi naj vsi prihajajoči procesorji od AMDja šli na KATEROKOLI plato z Socket A jedrom sam to se mi zdi čudno. Ker bi potem Intel sigurno že drugo leto povozil AMDja zaradi preslabega nabora čipovja

Aja pa frkvenca na tej plati mi gre do 109 ne morem jo pa spravit na 110 pa če se obijem. Trenutno imam (9,5*107)

mogoce bom zaj napisal kako oslarijo (kresovanje, hik), toda palomino bo sel na vsako socketA plato. Ne vem pa, ce bodo obstajali 200mhz FSB palominoti. mislim, da bodo samo 266mhz FSBjasi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD 1Ghz

Oddelek: Navijanje
442180 (1644) OwcA
»

133 or 133a

Oddelek: Pomoč in nasveti
411579 (1249) Dalmatinc
»