» »

WiFi; za igranje iger

WiFi; za igranje iger

Microsoft ::

Zanima me, če je ta povezava (820.11b) primerna za igranje iger preko neta ali mreže?

Slišal sem, da nastajajo neke zakasnitve. So te zakasnitve res tako velike, da se sploh ne da igart?
Ker kolker sem jaz opazil, se da čisto vredu igrat, če je ping 100. Kak je kaj pri teh brezžičnih povezavah?

Če pa je že kdo probal to, pa kar naj pove, kake so bile izkušnje.;)

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Paramedic ::

Žal morm povedat da ni ravno dobro tako igrat. Mam 54mbps access point in mam ping ok 200ms ali več v igrah, s tem da sem nekaj metrov in nekaj sten stran od AP. Dvomim, da bi bila 11mbps sploh kaj uporabna, razen če bi bil res zelo blizu access pointu, npr 3 metre stran.
End transmission.

No, pol vidm, da stvar ni primerna za igranje, sploh v mojem primeru. Načrt je tak, da bi jaz vzel ADSL, sosed bi se pa preko WiFi prklopu do mene, pa potem naprej na internet.

Stvar je tudi v tem, da sma narazen nekje 150m zračne linije...

by Miha

matter ::

Moje izkušnje:
Imam AP (D-link 2000AP+) ki dela ko AP. (dlink lahko izbiraš kak dela AP)
Ostali imajo:
AP (dlink 900AP+ , 22Mbs, ) ki dela kot client. Tako ga lahko da na podstreho in nima izgub ker je povezan v mrežno.
AP (Dlink 2000AP+, 54Mbs) enako kot zgornji.
AP (Dlink 700AP, 11Mbs) enako kot zgornji
MSI PCI 54MBit.

VSEM DELA LEPO. Jaz imam AP na podstrehi in pa anteno omni directional. Lahko narediš sam, za link PM me.
Ping:
vsi okoli 2ms, kdaj 1 ms, kdaj 5 ali 7ms. Več redko, ampak povprečje je okoli 3ms.
Ko igramo igre BF1942, ET... So pinmgi okoli 3ms kar je nula.
Prenosi letijo okol 1MB/s, kar je 800kb/s. Enmu več , enmu mal manj.

Je pa pomembno: IMEJ LATEST FIRMWARE. Ker prvi majo razne probleme, diskonektava itd. Uglavem dela nam ko urca.

Sploh članek v JOKERJu se mi zdi bedast ker ljudi odvrača čeprov dela ok. Morš se pa nažalost podrudt, če updatanje FW pomen trudno dejanje :)

PS: razdalje: 50- 150 al 200 najbolj oddaljeni. Majo pa vsi vidno polje do moje antene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matter ()

matter, sm ti poslal na PM.;)

Če pa še ma kdo kaj izkušnje s tem, pa kar naj napiše.:P

by Miha

Law_Enforcer ::

Jokerjevci so ga s člankom o Wi-Fi-ju po mojem mnenju resnično pobiksali... Sam imam namreč najcenejši AP, PCMCIA kartico in USB adapter, ki jih je za dobit (vsi 11mbit/s, prva dva od MSI-ja, USB od Benq-ja) in mi deluje zadeva BP pri polni hitrosti iz prvega v drugo nadstropje (celo diagonalno), tudi v klet iz 1. nadstropja (torej čez pritličje) deluje, le da je signal tam na "low" - hitrost pa je še vedno polna (11mbit/s).

Aja.. To je v hiši, ki je bila zgrajena pred II. svetovno vojno.

Pol ni hudič, da še men ne bi delal!>:D

Law_Enforcer, kslepam, da so potem stene kar debele. Tak da če teb dela v hiši, potem mislim, da bi men lahko isto delalo na odprtem pri malo večji razdalji.

Pa tudi jaz sem se isto "ogrel" za MSI produkt.

Zanima pa me še, če bi bilo povezavo možno vzpostaviti preko dveh PCI kartic, seveda z dostopom do interneta za oba PCja?

by Miha

Lio ::

načeloma naj bi delal peer to peer, sam se baje zna zgodit, da to ni glih neki zanesljivga, pa tud domet se zmanjša, niti(vsaj na večino) PCI kartulj se ne da priklopt zunanja antena

matter: ti maš vse prek AP-jev, tako da ti verjetno povsod lepo vleče. Ali imaš svojo anteno priklopljeno na kakšen izhod na AP-ju? A se da kaj naredit, če nimam možnosti priklopa zunanje antene?
JimiBtn: jaz imam MSI Wireless Router in pa vgrajen en drug WLAN modul v prenosnik in mi deluje prek enega nadstropja po diagonali tako-tako. Pinge sem imel 200ms v igri, ob listanju serverjev za multiplayer pa napiše za RTCW:ET od 60ms naprej. To je ob vklopljenem firewallu na routerju in nekaj druge zaščite. Bo treba poskusit, če izklopim FW. Mogoče nastane zamik zaradi routerja.
matter: a maš FW vklopljen kje in če kaj vpliva na ping?
End transmission.

matter ::

Fw ne vpliva na ping.
Če je šansa za prikljućit zunanjo anteno pol jo priklučuš, sicer nimaš te možnosti.
V mojem primeru mam samo jst anteno zunanjo, ostali majp AP(client) na podstrehi.

Če iz računalnika, ki je z MSI routerjem 54g brezžično povezan, pingam na drug rač, ki je nanj povezan z UTP, mam povprečno ene 100ms ping. Prej sm pa govoril za online RTCW:ET.
Mam možnost menjat za Asusovega 500g, mislite da bo potem kaj bolje? Piše pa, da ma tud R-SMA priklop.
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična povezava HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
272890 (1735) c00L3r
»

Wireless - še en nateg?

Oddelek: Strojna oprema
193075 (2175) Tear_DR0P