» »

Brezžična povezava HELP!

Brezžična povezava HELP!

majstor ::

Zdravo!

Prijatelj ki ima oddaljeno hiso okoli 30m ima ADSL. Kupil je Router za brezzicno povezavo (Router D-Link DI-614+ wireless 22Mbps 4x ), jaz pa sem kupil brezzicno mrezno kartico (MSI z zunanjo anteno)
Opis:
http://www.msi.com.tw/program/products/...

Po specifikacijah in pregledih po internetu, naj bi bil domet te katrice v hisi do 100m, zunanjosti pa 300m. Ko sem kartico instaliral, mi je zaznalo signal vendar je bila povezava Very LOw, tako da mi sploh internet ni delal. Ko pa preklopim na Gataway mode ali AP mode, mi napise connection excellent, vendar mi internet se vedno ne dela, v staion mode je povezava slaba, internet se vedno ne dela.
Kaj ve kaj moram nastimat na ruterju ali pa moji katrici, kak IP ali kake druge nastavitve? Kako je treba vse skupaj nastimat?

HVALA ZA HELP!

:(

majstor ::

Oba imava WIN XP PRO, ce kaj pomeni to.

ToniT ::

Malo premikaj anteno. Včasih je dovolj, če prestaviš anteno za 5 cm.
Pa potegni si z interneta Network stumbler in preverjaj moč signala, ko premikaš anteno.

majstor ::

Program sem pobral in bom probal. Vendar mislim da je treba na ruterju kaj nastimat, kak IP ali kaj podobnega. Ali moti morda to da imam na plošči mrežno kartico? Kaj je Gataway mode in AP mode? Ocitno samo station mode more bit.

matter ::

Probi dan na okensko polico anteno, on nej ma pa rutr tut nekje na polici, al pa na podstrehi.
Aja a ti na MSI lahko daš gateway al pa ap mode ? To je za to da maš ti tut lahk AP.
Je pa res tko da teorija/praksa je čist mimo. 100m v notranjosti my as :P
Js sm mel tko pri kolegu k je mel msi, pa samo da je dal anteno na okensko polico (prej za steno) je bil že kr dobr signal.
Glavno je da probata dobit vidno linijo, če pa ne morta tko, pa ti kupi AP ki lahko deluje kot klient (asus, dlink) pa ga daš ti na podstreho pa on tut, pa bo delal 1,5MB/s kar je dost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

majstor ::

Ja lahko dam na Gataway in AP mode, samo ne vem niti kaj mi to pomaga in kaj to sploh je 8-O

Tisti kabel je zelo kratek od mrezne, narcunalik pa imam od okna oddaljen okoli 2m, vendar mislim da bi moglo delat. Nekaj je treba sigurno postimat.

darkolord ::

jah če router nima DHCPja, moraš IPje pravilno na roko nastavit... če pa ga ima, pa se prepričaj če je vklopljen... a je router pravilno nastavljen (kolegu dela?) ?

CaqKa ::

dajta premikat anteno najprej.
bodi tolko ne len in se s kompom in kartico prestavi tista 2m do okna.. po možžnosti pa si nabavi zunanjo anteno.

majstor ::

Povezava mi dela, vendar je slaba -77db
Kje lahko kupim zunanjo anteno in kako jo nastimam? Kolk velika mora bit. Do routerja je zracne okoli 30m.

Hvala!

darkolord ::

v comtronu imajo za Planet routerje, ce gre na tega ki ga ti uporabljas pa ne vem

polde66 ::

oj
sem mel isti router in sem imel probleme že z prvim kompjutrom k ga mam na žici
šele po ene 10 resetirajnu mime kar nalepem začel delat, do sem je blo ok, Nadalje pa mam še en kpmjuter k je oddaljen cca7 m, seveda eno nadstropje nižje in ena stena vmes. Dam kartico not prav tako d-link, nič od nič. Vse probal vse naredil pa nič. Drug dan muk kličem uvoznika-servis ZAK in vprašam kok majo kej reklamacij in mi po ovinkih odgovori da jih je nekaj in mi po ovinkih tud svetuje oz. mi da prov da zadevo nesem nazaj kjer sem jo kupil. Tko tud nardim doplačam 2 jurja vzamem belkina hitrejši novejši boljši. Zvežem kompjuter router modem - puf dela, dam še pci kartico v druzga - puf dela. Sicer včasih piše signal srednje ampak dela. Nauk te zgodbe je da je mogoče pa zadeva kej narobe v routerju. Pa tale d-link je pomoje že mal zgodovine skratka stvar k je v začetku ven prišla. Verjetno kupljena v big bangu, kaj?
Jaz bi še probal kej od asusa al pa 3-coma.
Skratka možnosti je ogromno da kaka stvar ne deluje pa čeprav smo prepričani da vse znamo se vedno najde kaj da nas zeza
LP Andrej

majstor ::

Torej ta D-Link 614+ je slab? Ja kupil sem ga v bigbangu, ali naj ga torej zamenjam za drugega. Kaj mi priporocas, ker bom itak menjal v big bangu. ;((

polde66 ::

sej ne vem če je tvoj slab, moj je bil sigurn. Sej pravm da sem belkina vzel pa sem zadovoljen. Niti mi ne komplicira pri emuli al torenttih ma nikjer edin pri mircu mi včasih mal nagaja pa nisem ravn ziher da je toto. Jest sem z njim zadovoljen. Pa še lep je- priročen. Drugi pa hvaljo asusa. V monitorju ene 2 številki nazaj je bil narjen test brezžičnih routarjev, probej mal prebrat če boš kje dobu. Sam belkina ni notr. No jest ti samo iz svojih izkušenj povem da mi belkin dela ok. Je pa kle dost zadev na forumih tko da ti bo za vodilo ti priporočm da jih mal prebereš.
LP Andrej

Tear_DR0P ::

Nej ti sam povem, da ni težava v dometu. Jst mam linksysow WAP, ki ga bom zarad večje robustnosti zamenju kr z network adapterjem, dometa ma pa okrog 8 km (men dela na 2km razdalje; Celje center - Nova vas, en drug je pa celo 8 km oddaljen - Celje Center - Škofja vas, jebi ga v celju so same vasi), poanta je sam v tem, da daš mal večjo anteno, pa zunaj more bit. Stene so blazna ovira za vse signale, sploh če so nosilne. Nosilna stena ima jekleno mrežo not, ki predstavlja Farradayev zid. Noben signal ne ge skoz (no odvisn od gostote mreže, se včasih kak signal tud prebije). Nastavitev ti pa ne znam povedat, kr so mi stvar drugi konfiguriral, jst sm jo sam pokvaru :).
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

darkolord ::

Tear_DROP: a imaš usmerjeno anteno in a imaš na obeh straneh?

majstor ::

Kje dobim te network adapterje. Jaz rabim za 30m. A ve kdo kaj bi lahko naredil?
Povezava je slaba -77db

pujsek_ ::

Kaj dve usmerjeni anteni imaš na 30m pa imaš povezavo samo -77dBm...?:\

MSIuser ::

evo jz mam isto in router in mrežno od MSI-ja, povezava isto dela, internet pa ne. vcasih pise "prepoznavanje nastvitev proxyja", vcasih kr isce pa pol napise "strani ni mogoce prikazati". ce ma kdo kake predloge kaj nej nardim al pa ce ma opremo od MSI-ja nej prosm pove ker sm ze use probu pa bom kmal zivce zgubu s tem ;(( ;(( mislim pa da to ni odvisn od moci povezave ker mi ne dela niti na 2 niti na 4 crticah...

majstor ::

Meni dela ampak zeloooo pocasi, mislim da je ta MSI res slab, ker sem premaknil skatlo k oknu, mi je lovilo good in povezava je bila se vedno slaba, po moje je slaba kartica MSI!

pujsek_ ::

Ne vem sicer kakšne nastavitve ima MSI, vendar dajta na oddajanje in sprejemanje na vseh mašinah, na čim manjšo hitrost 1..10Mbps! Poizkusita še prenašat podatke iz eneka kompa na drugega, če to dela potem ni kriv ne material in ne prenos, potem imata probleme z kakšnimi nastavitami dsn-jen dostopa do gateway, nastavitve samega ruterja...!
Mi smo imeli, težave z signalom in prenosi (pri močnejši anteni signal padel, prenos bil večji)... Ker ima material ali nastavitve večinoma "Auto" in tako vzame preširoko podatkovno širino in je potem link nestabilen ali sploh ne deluje!
Problem signal-prenos...

fifi2 ::

da nadaljujem v tej temi. imam dellovega inspiriona 6400. brezžična povezava mi dela doma, pa pri kolegih, samo na faksu pa ne. čeprov imam pravilno geslo in se povezuje, samo ne poveže do konca. tam pri stanju mi izpiše pridobivanje povezave. drugim pa dela. kaj bi blo to narobe? hvala.

marinaio ::

ojla!
si bom kr to temo sposodu
ne spoznam se nevem kako v računalništvo zato upam da mi boste lahko tukaj pomagali!! mislim da ni nevem kakšen problem vendar ga jaz sam ne znam rešit! :)
se pravi: doma imam tuš ADSL ki ga uparabljam za domač računalnik, ker imam sedaj tudi prenosnega in ker bi rad s prenosnikom prišel na internet me zanima kaj moram vse imet in naštimat, da bom imel doma brezžično povezavo??
verjetno rabim wireless router, ki ga povežem kam in kako??

hvala za odgovore!!:D

5er--> ::

Router priklopiš na ADSL modem, tam kamor je sedaj priklopljen PC. PC nato priklopiš na rotuer, s prenosnikom si pa povezan brezžično.
Priporočam Linksys WRT54GL ali Buffalo WHR-HP-G54.

marinaio ::

aha...se pravi tako enostavno :)
kaj z nastavitvami interneta ne bi smelo bit problemov?? glede na to da bo sedaj umes še router?
router ne rabi nobene programske opreme al je zravewn? kaj pa blokiranje signala da ti ga ne kradejo kako je s tem?

hvala za odgovore!!

5er--> ::

kaj z nastavitvami interneta ne bi smelo bit problemov?

Odvisno od ponudnika. Pri nekaterih ni potrebno narediti ničesar (T2), pri nekaterih pa moraš v router vpisat svoje uporabniško ime in geslo.

kaj pa blokiranje signala da ti ga ne kradejo kako je s tem?

Na wireless del nastaviš WPA2/AES geslo, ki ga nato prvič napišeš v prenosnik (ta si ga zapomni) in imaš mir.

marinaio ::

hvala!!
mislim da bom v ratkem to rešu!
:)

marinaio ::

evo spet jaz:)
5er@ je predlagal Linksys WRT54GL
kaj pa mislite o teh dveh, ker 60eur res ne bi dajal
LINKSYS Router G (WRT54GH-EU) in
LINKSYS Wi-Fi N USMERJEVALNIK WRT120N-EE??

c00L3r ::

Nekateri routerji delajo enim dobro, drugim povzročajo težave. Kot ti je povedal 5er--> imajo najboljše izkušnje vsi z Linksys WRT54GL ali Buffalo WHR-HP-G54. Ta dva sta tudi izjemno prilagodljiva z drugimi firmware-i in za nju se na spletu najde veliko rešitev, če naletiš na kakšne težave.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011781 (9635) Pyr0Beast
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879736 (6477) janezek67
»

kako povečati WLAN signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
197457 (6284) Karen
»

Brezžični internet(kaj vse potrebujem)

Oddelek: Omrežja in internet
213342 (3082) Oblivion
»

Povezovanje dveh routerjev preko wlan

Oddelek: Omrežja in internet
273823 (3275) Pyr0Beast

Več podobnih tem