Forum » Programska oprema » Word file zasede ohoho preveč
Word file zasede ohoho preveč
Marjan ::
V Ms Wordu 2003 imam seminarsko, s parimi slikami in besedilom, 13 strani, ko shranim zasede 0.8MB. Ok.
Ko, pa shranim pod Word 95 - 2003, starejši format, ker moram zalaufat ne nekem računalniku s starejšim Wordom, pa mi tak fajl zasede 15MB.
A se da to nekak zoptimizirat, da bi zasedlo manj kot 1.5MB ?
Ko, pa shranim pod Word 95 - 2003, starejši format, ker moram zalaufat ne nekem računalniku s starejšim Wordom, pa mi tak fajl zasede 15MB.
A se da to nekak zoptimizirat, da bi zasedlo manj kot 1.5MB ?
Žal je enako.
Ne vem v čem je trik. Ker tudi če bi shranilo za vsak format posebej (Word95, 97, 2000,...) še vedno ne bi smelo toliko zasesti.
Ne vem v čem je trik. Ker tudi če bi shranilo za vsak format posebej (Word95, 97, 2000,...) še vedno ne bi smelo toliko zasesti.
roCkY ::
Kaj pa naredi ZIP ali kateri sorodnik iz tadolzga dokumenta? In če se ti da še tamalga probej.
verjeten je nekaj z komprimiranjem slik?
verjeten je nekaj z komprimiranjem slik?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roCkY ()
Phoebus ::
Uh, 15MB še sploh ni tok za MS word, jaz redno dobivam 60-100M fajle.
Problem je, da so noter shranjene tudi cele baze če uvoziš komplet, pa slike v originalni resoluciji itd...tako da compress, compress.
Problem je, da so noter shranjene tudi cele baze če uvoziš komplet, pa slike v originalni resoluciji itd...tako da compress, compress.
Jah, skompresira mi ga iz 15MB na 2.6MB.
Ali Word 2000 pa ne odpre fajla direktno shranjenega v Wordu 2003 ?
Ali Word 2000 pa ne odpre fajla direktno shranjenega v Wordu 2003 ?
Phoebus ::
Nista glih najbolj kompaktibilna, ker 2000 ni vedel kaj je XML in se ga je otepal, 2003 pa pravi da je XML the thing
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS Word & co versus diplomska naloga (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12639 (9762) | marflor |
» | Novi word - dobljen skupaj z VistoOddelek: Programska oprema | 3689 (3042) | ender |
» | Windows Vista + kateri MS Office?Oddelek: Programska oprema | 1958 (1830) | darkkk |
» | Boj med IBM in Microsoft (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 8646 (6888) | borchi |
» | FDV in MS WordOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3414 (3414) | BigWhale |