» »

nVidia+Suse(Linux nasploh)

nVidia+Suse(Linux nasploh)

mISOk ::

Zdravo!

Sem zacetnik v Linuxu. Moja konfiguracija je:
AMD 2400+
Epox 8rda+
512MB pc3200
Gf2 mx 400 (bom drugo vsak cas nabavu)

Namesti sem si SuSE 9.0 in sedaj si moram namestiti se drivere za plato (mrezno mi ne prepozna) in drivere za grafo. Prebral sem ze maljon forumov, vsak neki malga napise, nikjer ni celega postopka. Prosil bi nekoga, ce lahko napise postopet za instalacijo drivere za plato. Ko bo net laufu pod linuxu bo lazje iskat ostalo.

Na nvidi sem si ze prebral vse (berem ze 3-tjic od ponedeljka), prebral sem tudi ostale forume. Nekje pise da moram kernel patchat, nekje da ni treba, potem so tu tar installacije oz. rpm...

Bil bi zelo hvalezen za postopek.

CCfly ::

Prvo si poberi dol gonilnike za plato in graficno od nVidie. Ce imas na disku izvorno kodo od jedra si lahko vzames dol .tar.gz paket drugace pa .rpm paket za SuSe 9.0.

1. Odpakiraj v nek direktorij (in pusti jih na disku, ker jih bos rabil, ce bos kdaj na novo prevajal jedro)
npr:
mkdir /usr/src/nForce
mv nforce.tar.gz /usr/src/nForce
cd /usr/src/nForce
tar -xvzf nforce.tgz
cd nvnet
make
make install
modprobe nvnet
Za binarne pakete bi moral pa pogledat. Predvidevam da je dino kar moras narediti:
rpm -i nforce.rpm
modprobe nvnet

2. Ker si srecen lastnik GeForca se ti ni treba ubadati s prevajanjem jedra.
mkdir /usr/src/GeForce
mv geforce.run /usr/src/GeForce
cd /usr/src/GeForce
sh geforce.run

Popravi datoteko /etc/X11/XF86Config. Namesto starega nv gonilnika samo popravi na nvidia in restartaj X-e (Ctrl+Alt Backscape).

To bi moralo biti to. Ce ti vse dela si tisti modprobe nvnet napisi v rc.modules kot
# nVidia NIC
/sbin/modprobe nvnet

moj_nick ::

Ko sem bil še jaz Linux n00b sem šel na nvidia.com, potegnil src in glx drajverje za suseta (7.3 še takrat :D) in v KDE dvakrat kliknu na vsakega. Nekaj se mi je odprlo in sem rekel install. Ko sem se potem odlogiral, se mi je pojavil nvidia splash screen, ki je nakazal, da je bilo vse inštalirano v redu. Simple as that :P
110111001001010001010000

mISOk ::

:D :D :D :D PISEM VAM IZ LINUXA:D :D :D :D

Hvala!

Sploh ni panike zdej ko sem zrihtal. Malo nasvetov za tiste ko bodo to brali. Pri instalaciji driverov za graficno ne smete biti v X-sih (pri bootanju napises 'init 3' pa bos v text nacinu).

CCfly full ti hvala!

p.s. to glede modprobe nvnet da si napisem v c.modules kot # nVidia NIC. Mi lahko malo vec poves!

CCfly ::

RPM paketki bi rekel. Samo clovek je prosil se za maticno plosco navodila. Poleg tega malo komplciiram ponavadi, ker ne maram binarnih paketkov in klikanja z misko :).

CCfly ::

Najdi datoteko rc.modules. Jaz jo imam v /etc/rc.d/rc.modules, ti pa jo imas verjetno drugje. Tam samo tisti dve vrstici vstavi na konec in vsakic ko bos zagnal racunalnik ti bo gonilnike nalozil. Druga moznost je da dodas alias eth0 nvnet v /etc/modules.conf.

Ce bos menjal graficno si bos zelo verjetno moral na novo prevesti jedro. Rabis AGPart za nvidio namrec (vsa jedra od 2.4.21 imajo to ze vkljuceno). Ce bos menjal pac pisi na forum.

moj_nick ::

Ma kaki na novo prevajat jedro? Za grafično? Saj niti nima podpore. Inštaliraš pač tist driver, ki se potem začne obnašat kot kernel modul. Za dodajanje modulov pa ni treba prevajat celega jedra :\
110111001001010001010000

CCfly ::

Za druge grafične rabis AGPart podporo za nForce čipovje. In tega ne moreš prevesti kot modul. Tisti gonilnik za GeForce bo brez tega še delal, za Radeon pa ne bo. Kar pomeni, ja moras na novo prevesti jedro.

jlpktnst ::

Bistvo suse linuxa je v tem, da na netu NEBOŠ našel suse specifične pomoči nikjer drugje razen na njihovi strani (ali pa zelo težko), je pa vse avtomatizirano, sistem obvladajo skripte in yast, poglej priloženo dokumentacijo glede nastavitev (to drži za skoraj vse, razen za grafiko, agp, nforce in podobne sitem-specifične stvari).
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
291547 (1195) pblaz
»

Gentoo Xorg.conf LCD - sistem se obesi

Oddelek: Operacijski sistemi
361567 (1360) Mr.B
»

nVidia nForce2 under Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
81021 (941) BigWhale
»

nForce 2 driverji in Mandrake linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1094550 (3738) sh4rk
»

SuSE 8.2 in NF7-S

Oddelek: Operacijski sistemi
171475 (1230) root

Več podobnih tem