» »

Namestitev Pingo Linuxa

Namestitev Pingo Linuxa

svencbir ::

Imam eno majhno težavico... Dobil sem DVD ki je bil priložen zraven revije Monitor. Seveda, oblikovalci so bili prijazni, in že na prvo stran napisali, da če želim namestiti Pingo Linux 2.0, moram v BIOS-u kot First Boot Device nastaviti DVD pogon in zagnati računalnik. Ampak ker sem to že imel narejeno, sem vstavil DVD in zagnal računalnik. Potem mi pa napiše " Boot from CD : Failed ". Okej, sem šel pa sem naredil zagonsko disketo ( slika je bila navadna bootdisk.img ) z programom rawritewin. Nastavim v BIOS-u disketnik za prvi pogon. Zaženem računalnik izpiše se neki SYS LINUX zraven še št. verzije programa. Potem pa grem gledat v navodila na DVD, kjer piše, naj uporabim rawrite.exe (dos program). S pomočjo tega programa ustvarim še eno disketo.Spet ne pomaga. Izpiše mi isto napako kot prej. Zato sem mislil da bi moralspremeniti vrstni red master/slave. Poskusil sem vse možne kombinacije pa nič. Ko pa vstavim v DVD enoto CD od Windows XP, mi pa XP-je takoj zažene iz CD-ja. Kaj je narobe??
Moja konfiguracija:
DVD: LG DVD drd8120b verjetno 16x
CD-RW : Lite On 40/12/40
Disk: Samsung 40 GB, IDE vodilo
Matična: QDI Kinetiz 7E.
Nikoli nisem nadgrajeval BIOS-a ali firmware-a od DVD-a.

thezerox ::

Tam nekje v eni mapi obstaja en .iso, 2 ali 3 mb je velik, pa speci tale .iso na cd, in pol bootaj tale cd, pol te bo instalacijski program prosil za medij s pingojem, torej za dvd. In pol sem začne delo.

Toda da ne bi bil razocaran. Ok, pač, to je moje mnenje, ni problem v pingoju, njegovi ustvarjalci so opravili zelo dobro delo, čestitke.

Problem je pač pa v red hatu. Ni tako enostavno nastavljiv, kot bi človek pričakoval (sedaj izhajam s stališča, da si newbie; če nisi, pol mojo izjavo ignoriraj). Če si namreč začetnik, sprobaj SUSE. Nekateri svetujejo mandrake, osebno z njim nimam nobenih izkušenj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514029 (3195) MasterKiD
»

Formatiranje EDINEGA diska (C disk) - Kako

Oddelek: Pomoč in nasveti
306789 (6236) Cervantes
»

Laptop brez OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
253478 (2785) ricola78
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
224667 (3486) gorenjc
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537002 (5422) thebaloh

Več podobnih tem