Forum » Zvok in slika » Priklop stolpa in dodatnih zvočnikov
Priklop stolpa in dodatnih zvočnikov
m30000 ::
Zivjo!
Zanima me če bi si kupil računalnik z matično ploščo z 5.1 zvokom in bi priklopil na en izho glasbeni stolp na drug izhod pa stereo računalniške zvočnike ali bi imel potem sorround. (sorround z 4 zvočniki in ne sorround 5.1.) . A se to lahko naredi?
Zanima me če bi si kupil računalnik z matično ploščo z 5.1 zvokom in bi priklopil na en izho glasbeni stolp na drug izhod pa stereo računalniške zvočnike ali bi imel potem sorround. (sorround z 4 zvočniki in ne sorround 5.1.) . A se to lahko naredi?
gumby ::
saj je vseeno, kaj delaš... tudi igre imajo prostorski zvok. zadeva deluje, v glavnem - nekaj časa sem tudi sam imel dva ojačevalnika gor na SB Live.
ojačevalnik in receiver pravzaprav, ampak to niti ni pomembno
ojačevalnik in receiver pravzaprav, ampak to niti ni pomembno
RacMan007 ::
Vse na kar moraš biti pozoren je, da izhode zadaj (tri banance - ženske) pravilno konfiguriraš. Softversko pač določiš, da je tvoj sistem 4 kanalni, in da je en izhod za prednje kanale, drugi pa za zadnje. Tako boš dobil ven izhod za v stolp in drugega za priklop rač. zvočnikov. V bistvu zelo simpl stvar za zrihtat.
CaqKa ::
pazi na to kot je zgoraj omenil da boš v softveru določil da imaš 4 kanale in ne 4.1 kanale.. tako da boš dobil base... ker drugače boš brez basov.
R33D3M33R ::
OK, jaz pa imam problem s tem.
Imam zvočno kartico C-media integrirano na matični plošči A7V266-C. Zadeva podpira 5.1 zvok, tako da s tem ni težav.
Poskušal sem na en priklop priklopiti PC zvočnike na drugega pa stolp.
V C-media mixerju sem dal konfiguracijo zvočnikov na 4 zvočnike. V Sounds and Audio devices pa na Quadraphonic speakers.
Problem je v tem, da se priklop line in sploh ni aktiviral.
Deluje namreč le line out kot prej ko sem imel označeno.
V C-media mixerju je poleg tega drsnik line onemogočen.
V čem je problem? Imam najnovejše gonilnike. Preko line out delujejo stolp in zvočniki bp.
Prilagam sliko mixerja:
//edit
Sem popravil tako da sem v Winampu označil Allow Hardware Acceleration in dela
Imam zvočno kartico C-media integrirano na matični plošči A7V266-C. Zadeva podpira 5.1 zvok, tako da s tem ni težav.
Poskušal sem na en priklop priklopiti PC zvočnike na drugega pa stolp.
V C-media mixerju sem dal konfiguracijo zvočnikov na 4 zvočnike. V Sounds and Audio devices pa na Quadraphonic speakers.
Problem je v tem, da se priklop line in sploh ni aktiviral.
Deluje namreč le line out kot prej ko sem imel označeno.
V C-media mixerju je poleg tega drsnik line onemogočen.
V čem je problem? Imam najnovejše gonilnike. Preko line out delujejo stolp in zvočniki bp.
Prilagam sliko mixerja:
//edit
Sem popravil tako da sem v Winampu označil Allow Hardware Acceleration in dela
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 5.1 surroundOddelek: Zvok in slika | 1036 (889) | Hribowc |
» | po namestitvi viste drugačno delovanje zvočnikovOddelek: Operacijski sistemi | 1209 (1027) | shinko |
» | zvočna omarca raveland X 2008Oddelek: Zvok in slika | 3006 (2655) | D_LEONIT |
» | Matična plošča z vgrajenim 5.1 soundomOddelek: Kaj kupiti | 1228 (1116) | boštjan |
» | Dolby 5.1Oddelek: Zvok in slika | 3230 (2778) | ciper |