» »

Tišanje računala

Tišanje računala

Temo vidijo: vsi
««
4 / 31
»»

ginekolog ::

Univerzalen nasvet za tišanje:

Vse vente na 5V molex, pa je že zelo tiho (samo 3 diske š slišim)

Pa poceni je ta rašitev, ker ni treba kupiti ničesar..
Divers do it deeper.

PrimozR ::

Ka a ti prčakuješ da bom BOX cooler vent dal na 5V, k se proc že na 12V (ventilatorja :8) ) greje čez 65°C.

s51as ::

To ni vedno fino ker osnovna naloga ventilatorja je pospeševanje pretoka zraka, ki jo izpolnjuje s tem da se vrti. Hitreje kot se vrti večji pretok zraka ustvarja, hitrost vrtenja pa je sorazmerna z napetostjo na ventilatorju (žal tudi pa tudi hrup).

Po tvoji teoriji bi torej mogu, če za več kot polovico zmanjšaš napetost na ventilatorju, za več kot 2× povečat število ventilatorjev.

A diske kej hladiš? In če jih kako?

Loki ::

S51AS katero graficno imas?
a se da na tega zalmana namontiran kaksen ventilator?

PrimozR ::

Da se ja. Na stran ga pršraufaš (na hladilnik)

s51as ::

Loki: mam Geforce 4 Ti4200, če te zanima, če gre na tvojo grafikuljo tak hladilnik je najbolje da pogledaš na zalmanovo stran (ker je stran v frejmih ti pošiljam osnovno stran, potem pa klikni na sliko tega hladilnika) LINK

V grobem pa je tako da mora imeti grafična kartice tiste lukne okoli procesorja, ker so rebra hladilnika zelo velika na kartici ne sme biti kakih visokih kondenzatorjev, važna pa je tudi okolica grafične (en slot pod kartico postane neuporaben)! In pa če je majhna osnovna plošča je nevarnost da se hladilnik zadane ob hladilnik čipa na osnovni plošči, če pa hladiš procesor z Zalman 7000A pa je nevarnost da se ti zadane ob rešetke tega hladilnika.

Na linku ki sem ti ga dal zgoraj imaš tudi še nekaj fotografij tega hladilnika in na eni lahko vidiš da se da montirat zraven ventilator! Obvezen je pri močnejših grafičnih karticah (Geforce FX in radeon 9800).

V Mlacomu mi je rekel, da ga pričakujejo konec meseca, cena je še neznana naj pa bi bila priblizno enaka modelu C (4788 SIT za gotovino + 1596 SIT za ventilator isto cena za gotovino).

PrimozR ::

To pa SPLJOH ni drago.

s51as ::

No pocen ni, je pa bolši od modela C ker ima dve pipce in s tem bolše prevajanje toplote na drugo stran, kjer pa še ventilator procesorja, napajalnika in še kak dodatni poberejo neki toplote in jo odpihajo ven. Jest mislm na moji probat kr brez ventilatorja če bo pa prehuda temperatura bom pa še ventilator uklopu zraven!
Na Zalmanovi strani priporočajo da imaš en slot pod grafično odprt za bolše dovajanje svežega zraka (menda naj bi temperatura v ohišju padla za 4°C)

ginekolog ::

@s51:

Cpu box vent mam na privezti V, ostalih 5 pa na 5V. Diske mi hladi blowhole 2x90, cpu je na prime load 45-50C. In seveda tisina ja :)
Divers do it deeper.

s51as ::

tako zdaj sem se znebil nadležnega thermaltaka in sem notri namontiral zalmana in pa še zamenjal sem napajalnik za LC power z 12cm ventilatorjem! Sedaj je stvar res bol tiha, sliši se samo še disk!

Grafikulja:


Kištica:

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

MEDENA ::

s51as...od kje pa tebi že novi zalman HD ?

aja MLACOM

.kar poceni moram rečt glede na to da je v ZDA 35$....ceneje pr nam LOL...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

Spajky ::

V povprečju ventom na 7V pade pretok samo za tretjino, medtem ko hrup za polovico (enkrat tišje oz. 10dB manj!) in temperature bistveno ne narasejo! Če se da vent na 5V pa pade pretok na slabo polovico, hrup za najmanj 2x tišje (20dB manj), temperature pa bistveno ne narastejo glede na 7V, glede na 12V, pa je vseeno opazen skok temperatur! Pogoj pa je odlično zrihtan AirFlow (pri meni, če jest dvignem vente na 7V, ni ama nobene razlike, če je kista odprta ali zaprta!)

Poglejte si stvari na moji strani pod komp/benchi in k/modifik., če pa kdo rabi vent za proc met na 7V (+5+12) in rabi tudi RPM-je, je pod elektro tudi shema; disk pa se da na elastike ali pa uporabi mojo magično škatljico ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

s51as ::

MEDENA: ja v mlacomu sem ga kupil, je najcenej, še prej so ga imeli pri cool pc samo je drag :( Hladilnik je super samo montaža je pa glavobol! Ampak se splača zdej je tišina :)

Sparky: carsko si tole poštimu! Bom naredil skatlo za diska, samo kako je tole s hlajenjem?
Sm mislu da bi samo kako peno okoli obložil in malo pojačal airflow na elektroniko.
Za gumo moram pa nosilec predelat da bom imel nekaj prostora ker zdaj je čist na knap!

Spajky ::

@ s51as : s hlajenjem je čisto v redu tako; sem moral napravit, če mi je pa hrup šel na živce in komp mam pre nosom! Pa tak sem vse lepo zrihtal, pa je v začetku meseca udarla huda strela jako blizu (prednapetostna prestregla glavnino šusa, sosedje zmetali v smeti brdo elektronike!), pol pa je po enih parih dnevih komp vseeno začel zajebavat vse bolj in bolj. Pa sem ga moral spet odpret in sem se 2 tedna zezal z diagnostiko in popravljanjem matične in PSU, zdej je Ok spet! Ker sem pač mel odprto kišto, sem spet napravil par "sitnih" modifikacij :-) ! Bom malo kasneje sajt updejtal ...

Tista ideja, dat disk malo v spužvo, po moje ni glih v redu, čeprav bi se elektronika dodatno hladila, ker se greje zaradi trenja ležajev tudi motorček diska in potem celo ohišje, tako da je bolje, da okoli diska piha tudi zgoraj ... jest sem sicer nekaj tako mel s starim 8G Samsungom na 5400rpm in dodatno zalepljenim enim hladilnikom na najbolj vročem čipu, ma ni blo najbolje ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Kaufmann ::

Pordavljeni vsi.
s51as, zanima me glede glasnosti LC Powerja. Jaz imam podoben(120mm) napajalc pa je občutno glasnejši od 92mm Zalman ZMF2 venta na 1350rpm. Ali je LC Power tišji od tega Zalman-a ali vsaj približno enako glasen?
Še neki, a je res da imajo vsi rdeči kabli v napajalcu 5V, ker bi tako kar obstoječ napajalc stišal če bi priklopil vent na 5V. (upam da ni že zdaj na 5V)

bond007 ::

Ta napajalc je dokaj glasn (govorim za lc 550W) primerljiv z zalmanom f2 na 2k rpm... Jst sm pričakoval da bo tišja zadeva.Sam sem ga zato odprl in pred ta 120mm vent zvezal potenciometer...(ki mi ga bo verjetn skurl.. je le preveč W v 120 mm ventu :) . Je pa delu ta napajalc cel dan brez ventilatorja ( ni me blo doma.. pa je potenciometer pregoru). Ko sm pršu domov je pa tko čudno dišalo po sobi >:D >:D >:D . Uglavnem.. .fanless ne sme bit :D, da se ga pa utišat do te mere da je praktično neslišn:)

rkb2 ::

Ja LC550 po defaultu ni ravno tih je pa med tišjimi. Če ventilator priklopiš na 5V (RDEČA+ČRNA ŽICA - lahko kar tisti AUX kabel odrežeš in vse skupaj v napajalniku povežeš) bo prakrično neslišen.

s51as ::

Hello,

ne vem kako je z glasnostjo tega napajalnika v primerjavi z zalmanovim, je pa tišji od mojega prješnjega! Jas ga ne slišim, je glasnejši disk in pa zalmanov 7000A na full obratih, če dam zalmana 7000A na min potem slišim disk napajalnika pa ne! Vent v napajalniku je že tako temperaturno reguliran tako da ne vem če ga je pametno kontrolirat še z potenciometrom?

Vse rdeče žice so +5V, rumene +12V, črne 0V, vijolčne -12V, oranžne +3.3V, bele -5V
za -12V in -5V nisem siguren če sem zadel barve, je pa tako nekako!
Glede priklapljanja ventilatorjev na te napetosti sem jas malo proti, saj se s staranjem trenje ležaja ventilatorja povečuje in pri 5V ima veliko manjšo moč kot pri 12V tako se lahko nekega dne preprosto ustavi in to opaziš šele ko se kaj prekuri!
V teoriji pa se ventilator lepo vrti in hladi tam nekje od 3V naprej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s51as ()

bond007 ::

Vent v napajalniku je že tako temperaturno reguliran tako da ne vem če ga je pametno kontrolirat še z potenciometrom?


Res je.. , samo za mene osebno je stvar še vedno preglasna. Sicer sem potenciometer tako zvezal, da termoregulacija vrtljajev ventilatorja še vedno deluje... samo zgornjo in spodnjo mejo sem znižal( sedaj se vrti največ z okoli 1k rpm ... najmanj pa okoli 500)

mikimisek ::

Mene pa zanima če se da nekako prevezat dva ventilatorja iz 12V na 5V. Ker imam sedaj 2 prikljopljena na molex z molexom (sej je molex uni s štirimi luknajmi ki gre u disk pa cdrom?) če razumete in se sedaj rahlo preveč vrtita s tem pa povzročata rahlo preveč hrupa.

Aja pa k smo ravno pri kablih jest imam na grafični 4cm ventilatorček k se dere ko helikopter.
Vmes sem že dal upor ki se dobi zraven zalmanovih ventilatorjev pa mi mbm še zmeraj 6100 obratov (prej je bilo 7200). Ta vetilator ima zelen, rumen in črn kabel. A se mu da zmanjšt hitrost?

smilyxx ::

Ja tista dva ventilatorja lepo vzporedno veži na rdečo in črno žico v molex konektorju. Če pa hočš da ti tist ventilatorčk na grafični deluje čimtišje, ga ali preveži na 5V, ali dodaj potenciometer umes ali pa si kupi kakšen VGA silencer.

Lp
Save water.
drink beer.

PrimozR ::

Ne vem čej pametn na grafi vent tišat. Men se ne zdi. Že itak so referenčna hlajenja VEČINOMA bolj boga in ni pol pametn še upočasnjevt ventilatorja. Bolš da kupš/nardiš kšn bolš hlajene (recmo zalman heatpipe kr hvaljo)

mikimisek ::

@smilyxx Kako pa naj vežen ventilatorja vzporedno? Naj razdrem molex in potem vzamem samo rdečo in črno žico pa povežem v drug molex al kako?
Pa vent na grafični je vezan na 5V saj sem ga vštekal v matično nato pa vmes dal še upor iz 12V na 5V. Vsaj mislim da je to.

@P|P| Jest mam R9000pro in mislim da se mi ne splača dajat nevem kolko denarja za zalmanov sistem. Pa tist vent k sm ga zraven na grafični dobil mi je že crknil pa sem dal gor en navadn 4cm ventilator.

PrimozR ::

Zalman pride mislm da mn kt 5 jurjev. Tko da to ni tolk. Tut hladi dobr. Če ti je pa ven že crknu, zaka pol nis dal večiga?
Fora pr ventilatorjih je, da večji ko je ventilator, več zraka premakne pr istmu hrupu-torej manši bo za isto zraka mogu kr fino sopihat pa se dret.

mikimisek ::

Zdej sm mal gledu za zalmanom ZM80D-HP k ma dve cevki za 6k pa mislm de se kr splača. A je treba obvezno ventilator zravn kupt ker mislim da se mi grafična ne greje prov pretirano.

Pa še nekaj sem videl u malcomu en sistem tt 4 ventilatorji 80mm + fan controler za 5k to pomoje tud ni tolk drago če pogledam da so samo venti 4k. Kaj mislite?
A ma kdo ta sistem de pove o glasnosti pa hlajenju?

smilyxx ::

Mislim da bi bil zate tut čist dost Zalman NB komplet, pa ga lepo prpopaš na grafično pa poskrbiš da mal čez piha pa je.
Save water.
drink beer.

PrimozR ::

Baje da R9800PRO rab ventilator. Itak je pa tenk pa un ščit zalmanov dobiš pa še v kompletu pride dobrga jurja več. (komplet seveda)0:)

smilyxx ::

P|P| on ma R9000 Pro :D

Lp
Save water.
drink beer.

M-man ::

Jaz imam na R9200 128 zalmanov NB32j preko katerega neslišno piha 92mm ventilator svež zrak v kišto. To je povsem dovolj - preverjal sem temperature.

PrimozR ::

Sori :D
Jest pa gledam tvoj post smily pa si mislm: 'Sej, ka pa sm jest napisov?', pol pa končn nulo zagledam namest 8ke :D
Če maš v kišti dobr prepih mrbit ne boš rabu ventilatorja. Ne vem. Najbol da na support mail pišeš al pa kj tazga pa prašaš. Pa sori za napako :D

mikimisek ::

Jest bom pomoje kr kupu ta zalmanov paket brez venta saj bom potem ko bom kupil novo grafično že imel za hlajenje poskrbljeno pa še tišje bo kot pa so današnji stock hladilniki ki pridejo z grafičnimi (geforce).
Kaj pa menite o drugem kompletu ki sem ga omenil? TTA1873
V mlacomu sem gledal da lahko dobim to dvoje za 12k približno.

T0RN4D0 ::

Am tist ko je hotu utišat vent na grafični z "zalmanovim" uporom, pa mu ni uspel--> to je zato ker tist mali vent rab manjšit tok in pol ni tak omejeno... :) NAjbolš je lepo na 7V pa ne gledat temperatur da te ne bo kej skrbel :D


za te sendviče pa če se greje precej grafa pol itaq rabiš vent, če pa ne bi pa moral delat tud brez lepo..... :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Soulja ::

Sm se tud jst odloču mal utišat računalnik in sm kupu revoltecov kontroler iz bofa. Gor sm prklopu 4 fane in ko vžgem comp se prov iz njih sliš neko čudno hreščanje, ki na min obratih ventilatorjev preglasi njihovo šumenje. Prej sm mel utišane z uporniki pa se ni nč kj tazga slišal sam so bli še preglasni zato sm kupu ta kontroler. Sej s časoma po zagonu se hreščanje poleže sam se še zmeri sliš. Me zanima če je mel kdo že take probleme oz če je to normaln pojav pr vseh kontrolerjih?

Kaufmann ::

A ima kdo TTjev set 4 vetov+regulator? Kako se kaj obnese? Ali je na minimum voltaži kaj glasno vse skupaj?8-)

s51as ::

Živjo,

neki me zanima, ko pravte da zaporedno z ventilatorjem vežete potenciometer in pol regulirate hitrost. Jest sm to probu pa mi ikakor ne uspe dobit nekega optimalnga odziva! Kok ohmske potenciometre date? lin/log? mogoče kakšno vezje zraven? Na cool pc sem videl dap rodajajo nek potenciometer za 800 SIT?! tolko stanejo potenciometri brez kablov in gumbov oz še več in mi ni jasno kako tak potenciometer deluje in predvsem kolikšna je njegova upornost!
Probal sem tudi z raznimi regulatorji ampak vedno dobim regulacijo samo v majhnem delu potenciometra.. Probal sem z 10kE, 1kE in 50ohmov, 7806 regulatorjem zdaj pa mislim še neko vezje delat z LM317? Kak nasvet bi prav prišel!

s51as ::

Za hlajenje grafične mam jest zalman HP80D z ventilatorjem (slike so tud tuki nekje) in dela odlično! Ventilatorja sicer nebi potreboval (po navodilih) ampak ker ne stane dost sem ga dal zraven in na 5V in je praktično neslišen!

Imel pa sem eno TT 4.5cm zverinco ki zelo hreščala...

Opozoril bi rad tiste ki dajete ventilatorje na 5V da to delate zelo premišljeno tako da ohranite pretok zraka skozi računalnik! Sploh ne tega delat ventilatorjem na procesorju in grafični, v napajalniku pa samo če je odvod zraka zagotovljen tudi po drugi poti! Sicer se lahko zgodi da bo računalnik obmolknil za vedno :( Jas dajem na 5 ali 7V samo tiste ventilatorje brez katerih bi računalnik še vedno lahko dovol hladno deloval!

Kaufmann ::

Jaz sem naredil tako: vent v napajalniku sem zvezal na Fan mate1, in ga imam na minimum. V levo stranico(piha pol na disk pol zraven) sem vgradil vent Silent cat, ki je skupaj z Zalmanovim ventom od CPUja priklopljen na en Fan mate2. Med Fan mate2 in vsakim ventom je še Zalmanov upor.
Pri 950rpm na teh dveh ventih je temperatura IDLE cpu=51, mb=29.
Napajalnik se ne greje pretirano tako da upam da mi ga ne skuri. Večji je dovod zraka kot odvod.
1900palomino je downclockan iz 1600 na 1200, in razlike v zmoglivosti skoraj ne opazim. Hladilnik je Zalman 6000al-cu.
V glavnem, sistem je malenkost hladnejši in mnogo tišji kot prej ko sem imel samo CPU vent(7V) in vent v napajalniku(12V).

Poldy ::

Mene pa najbolj moti visokofrekvenčni zvok diska. Ali se pri tem Spajkyeva ideja obnese (ko obložiš kar cel disk)?

glinik ::

Jaz sem čisto vse vent. dal na 5V. Vent na grafični sem dol vzel in gor nataknil eno 80tko in jo tudi na 5v dal. Do zdaj vse dela ok. imam pa vodno. Ampak disk še vedno rahlo piska. Mater mu j... :)

Pa še zdaj se mi zdi, da imam preglasen računalnik.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Racko ::

pomoje je najboljsa zadevca kupiti upor, ga prikljuciti na vent pa si zmagu ;P



LP

Izib ::

Jaz osebno imam Chiftec ohišje v katerem je:
P4-2.4
2 x 160GB HDD
1 x 40GB HDD
TI4200
Enermax 350W
in ostala krama

Vse skupaj je v kišti 7 ventilatorjev. Od teh 7-ih se samo ventilator na TI4200 in 90mm ventilator v Enermax-u vrtita poljubno, kot se jima zazdi, ostali vključno z ventilatorjem za procesor, ki je original kot ga pač dobiš zraven so omejeni na polovično hitrost, najpogosteje s uporom ki ga dobiš zraven 80mm Zalmana ali regulacijskim uporom pravtako od Zalmana.

Zadeva je popolnoma stabilna in hladna, vsi trije trdi diski uživajo v mrazu, saj en 80mm ventilator piha direktno čez vse tri, pretok zraka čez kišto je odličen, kar je pa najbolj pomembno je to, da je računalnik tih in da nimaš občutka da od vseh teh ventilatorjev lebdi v zraku,...

Najbolj pomembna zadeva pri hlajenju notranjosti ohišja je v tem da dovajaš isto količino zraka kot jo odvajaš, kar preprosto pomeni, da moraš imet ventilatorje ki pihajo sveži zrak not in ventilatorje, ki topel zrak vlečejo ven iz ohišja. Po vem logično ne,...
Seveda pa moraš pri tem pazit, da je vse kablovje lepo speljano po notranjosti računalnika, da zrak lahko kar se da nemoteno kroži, ker roko na srce se tukaj pojavljajo slike takih kišt, ko da bi z vilami nametali kable not in pol se čudite da se zadeva greje ne glede na število ventilatorjev.

Z moje strani je prav tako zelo pomembno hladit trde diske, kar je pri Chiftec ohišju, ki ga trenutno imam rešeno samo za 3 diske, sem pa že opazil nek nov model, ki ima predvidene tri 90mm ventilatorje za hlajenje 8-ih trdih diskov.

http://www.chieftec.com/products/Workco...

Prav tako je pri tišanju računalnika pomembno ločit stik kovine trdega diska in ohišja od samega računalnika. Pri IBM-ju so že davno nazaj uporabljali sanke, ki jih pritrdiš na HDD in so imele gumijaste vmesnike med sanko in vijakom, tako da se disk dejansko ne dotika ohišja.

PS: me pa zanima kako je kaj glasno vodno hlajenje, če pomislim da rabiš eno pumpico ki neprestano ropota, pa po navdi tudi ventilator (ki ga definitivno ni pametno omejevat), ki hladi rebra hladilnika, pa po vsem takem se je težko znebit preostalih ventilatorjev še posebej v napajalniku, pa tudi diske je dosti lažje hladit z ventilatorjem kot vodnim hlajenjem ,...


LP
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izib ()

PrimozR ::

Z vodnim hladiš CPU, ponavad še grafo pa northbridge, ostalo se ne splača. Diski ostanejo z ventom, napajalci so ful tihi (Tagana recmo v idle preglasi disk baje), na radiatorju pa dost dela opravjo 12 centi venti na 5V.

lakotnyk ::

črpalke so pa nekatere tudi zelo tihe... hydor so kr tihe po testih sodec, tiste nemske k se lih zdej imena ne morm spomnt, neki na eheim al neki, je pa baje neslisna... tko da.... :D
les grandes hommes font des grandes erreurs.

kuglvinkl ::

Neanderthal nas je opozoril na to poročilo.
Your focus determines your reallity

LordWorm ::

-Tudi js sem zadovolen lastnik Zalmana ZM80D z OP1, ki ga imam za rezervo, trenutno ni priklopljen.Moj R9600pro (nenavit) pa je cist zadovolen s hlajenjem brez ventija.Sestavljanje je preprosto samo cajt si je treba vzet, pa navodila prebrat.Edin scis je termalna pasta,k je kr neki.Ampak to se da kupit->recmo kaka silver...potem bi bil se bolj zmogljiv!

-Na Xp1800+ imam Zalman pahlaco iz bakra in tale 120mm venti, ki bi ga kumot vrtel pri 750 vrtljajih ce bi imel kak vecji heatpipe hladilnik(bakren) na procesorju.

-Lc power550 120mm pa definativno ni tih ker mocno preglasi NBja(pri 1200rpm), ki hladi procesor.Dal ga bom na 5v.Pravite da se samo zveze z redco in crno?Nic spajkanja?
Lc power 550 obstaja sedaj z 140mm ventijem!Ce das tega na 5v, je pa sploh super pomoje.Pa je v tem primeru tisji od Tagana?

-kista je kr en big tower,ki se mi pa dopade saj se zgornji pokrov da odstraniti in tako spustis topli zrak ven.Torej moj cilj, imeti samo 2 tiha ventija v kisti je skoraj dosezen.Samo se napajalca stisat.:)

btw a Zalman ZM - 2HC2 heat pipe, hladilnik za trdi disk je za kej?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordWorm ()

mips/cips ::

kaj se vsi trudte utišat računalnik. NAj se dere mrcina. Jest mam rad da fajn ven šusa zrar pa brni ko star hladilnik. Še kakšen strojček za led delat bi si notr namonteru:D KIšta mora bit ledeno mrzla, sem že razmišlu če bi si kupu en mini zmrzovalnik, ki se ga da zapret(samo kabli bi ven gledal)>:D .
No hard work, no easy livin...

LordWorm ::

Ah ni ga bolj zopernega od glasnega ventija ;)

Montiral sem blazevalce vibracij od zalmana in se pozna, se vedno pa se slisi malo ko melje.To pa predvsem zato ker imam spredi kjer so 5 palcne enote 3 luknje.Kje bi se dalo dobit te plastike za zapret?

Tudi z napajalcem se je izslo.
-Za tiste ki nevedo kako dat na 5V:odpres napajalca, precvikas zicki od ventija jih sleces in jih zvezes z rdeco in crn zicko iz katerega koli 4 pinskega prikljucka.Js sem zvezane zice se zavaroval s salotejpom.
LC power je tako zelo tih.Ce bi imel 140mm venti pa bi bil se tolk bol stabilen.Poleg tega lahko zamenjate venti za kakega tisjega.
Hvala za to idejo!

-Tist 120mm NB je se vedno preglasen ker ga morm met na 1200rpm.Verjetno bom rabil kake vecje heatpipe rebra na procesorju da bi ga furu pri 750rpm, kjer je res tih.
Se nasvet za vse: kupite si silver termalno pasto in z njo packejte po teh zadevah.Izvedel sem da je t pasta zelo pomemben element.Ce bo grafa pregrevala bom razstavil HD80 in z bolso termalno sestavil nazaj.Sam da ventija nebo treba prizigat:)

p.s. ce bi bile te zadeve tehnolosko bolj napredne se sploh nebi jebali s tem ;)

SkIDiver ::

Že dolgo nisem premaknil nič na področju hlajenja računala pa bo malo potrebno prevetrit ohišje.

Zanima me kje bi dobil 80mm ventilator z ležaji? Po možnosti moči okoli 2W.

Če pa je kdo zainteresiran menjam dva 92mm ventilatorja za dva 80mm ventilatorja.

-Sunon, 12V, 1.7W
-NMB, 12V, 3.6W

Oba z ležaji.

Zerg ::

eno prašanje za ncjasnega & Co.:

na 2. straniu tega topica je prikazana rešitev za utišanje diska (z gumicami - razrezanimi zračnicami od apn6).
pa me zanima, kako je s hlajenjem diska oz. če se kaj pregreva. in kakšna je širina traku (1 cm) ?

LP Z
flip - flop - fly

Scorpia ::

Mene pa neki zanima glede hard diska. Naredil sem po svoje iz gume nosilce disk pa se skoraj vec ne slisi, edino ko melje se mal sliši. Zdej je pa tukaj problem, namreč non stop nekaj melje(sicer manj, ko kaj snemam na njega ali pa ko ber), sumim da zarad XP-ja. Izklopil sem tudi tisti virtual memory pa še vedno neki bere. Čez nekaj časa pa da mir, ko kaj pišeš ali pa če imam no stop firefox uklopjen in brskam se ne sliši. Ko pa kakšno igro zaženem, nikol ne neha mlet. a je pri vas tudi tko? Npr. v win. ME tega ni. Kako je pa bilo pred leti, ko sem kupil disk in imel xp-je, se ne spomnim ali je kaj mlel, ker je cel računalnik(napajalnik,ventilator na procesorju...) bil prglasen za disk.
Enkrat je bil program za disk od Maxtor ki ti ga je stišal, ampak je bil počasnejši. Zdej pa ga ne najdem več:| . Če ga kdo ima ali link, bi bil vesel, ker je takrat disk bil res tih.
Da ne boste mislili da mam premal rama. mam ga 512mb

LP
««
4 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY HPC

Oddelek: Zvok in slika
375052 (4562) Eboran
»

Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kaj

Oddelek: Novice / Procesorji
93369 (2805) Wolfram
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129239 (6982) OwcA
»

Kako z kompresorskim hlajenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
487707 (6997) frenk
»

Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
173836 (3718) Spajky

Več podobnih tem