» »

win98+linux?

win98+linux?

Lizard ::

mam nalozene win98. pa bi rad dal se linux gor(red hat 6.2). moram naredit posebej particijo,to vem..ne vem pa, kako naj nato naredim(instaliram) boot managerja(program,ki se mi bo ob vsakem zagonu zagnal; da bom lahko izbral v kateri OS bom sel). torej?8-O

Daedalus ::

Ob inštalaciji Linuxa ti bo inštalacijski program ponudil možnost inštalirati boot loader... Tak da kr inštaliraj RH, če ti pa kaj ni čisto jasno so pa na CD-ju itak navodila za inštalacijo:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

root987 ::

Glede vprašanja velja isto kot je že omenil Daedalus, vendar še eno vprašanje zate. Okej, sicer ne vem tvoje konfiguracije, vendar, zakaj želiš namestiti red hat 6.2? Ne samo da ga red hat ne podpira več, tudi vse manj datotek je narejenih zanj(rpm). Sicer lahko vse inštaliraš preko datotek z sourci, vendar, a ni to malenkost (pre)zapleteno ko pa imaš v fedori, debianu, gentoonu, itd. orodja kot so yum, apt, emerge,...?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

CaqKa ::

root987:
verjetno zato ker ima star računalnik, pa majhen disk in se pač ne splača današnjih polno naphanih verzij gor metat.

noogy2noogy ::

Ker boš očitno prvič nameščal linux, bi ti priporočal Pingo (slovenska verzija na osnovi Red Hat). Trenutno je zunaj različica 2.0 (RH9). Če ne drugega ti bo lažje začeti z delom. Ob namestitvi te bo program vodil, tako da brez skrbi. Meni je tudi uspelo v prvo in sem bil prijetno presenečen. Sicer sem najprej imel RH9, potem pa sem našel slovenski Pingo in ga namestil. Izberi si minimalno kar rabiš, oziroma kar bi rad sprobal, tako da ti tudi preveč prostora ne bo zasedel. Prej si pa pripravi eno particijo, ki bo namenjena samo za linux (recimo cca. 5 GB), vse ostalo ti postori namestitveni program.
Aja, pa na začetku ne pretiravaj pri izbiri komponent, saj kasneje z lahkoto dodajaš po potrebi.
Po možnosti si prej še preberi kak dober članek o tem, npr. od Nikolaja Pečenko-ta v Monitorju 12'2003, kjer boš izvedel o nameščanju z APT in Synaptic-om.

Samo hrabro!
lp noogy

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Red hat 6

Oddelek: Operacijski sistemi
111310 (1209) drola
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795661 (4887) marsovec gugu
»

prilagajanje rad hat 9.0 (strani: 1 2 3 )

1395947 (4542) TICKO
»

SuSe 8.0, WinXP

81019 (781) BaNdWiDtH
»

buy linux

Oddelek: Programska oprema
141833 (1514) suse80

Več podobnih tem