Forum » Kaj kupiti » Nakup digitalca v Avstriji
Nakup digitalca v Avstriji
morazem ::
Odločam se za nakup digitalnega foto aparata Olympus C-750 v AVSTRIJI. Zanima pa me predvsem, v katerih trgovinah v gratzu bi skoraj sigurno dobil ta aparat. Zanima me tudi, kako uveljavim tistih 20% davka, ali so na meji kakšni problemi, kako se v avstriji plačuje avtocesta,... in podobne stvari ki jih je dobro vedeti.
HVALA
HVALA
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Jackal ::
www.peluga.at -> poglej malo na njihov on-line cenik. Je dnevno ažuriran s podatki o zalogah.
Za davek rečeš da hočeš imeti obrazec z Mwst. (Mehrwertssteuer). Če hočeš dobiti nazaj vseh 20% potem moreš iti nazaj v to trgovino.
Na avstrijski meji ni problema. Na naši... se moreš pa sam znajti
Za avtocesto v Avstiji rabiš vinjeto. To je podobna nalepka kot te, ki jih rabimo za registracijo in jo moreš nalepit spredaj na steklo. Dobiš jo pri nas (Petrol) - najmanj kar lahko kupiš je takšna, ki traja 10 dni. Lahko pa jo kupiš tudi v Avstriji na bencinski črpalki.
Za davek rečeš da hočeš imeti obrazec z Mwst. (Mehrwertssteuer). Če hočeš dobiti nazaj vseh 20% potem moreš iti nazaj v to trgovino.
Na avstrijski meji ni problema. Na naši... se moreš pa sam znajti
Za avtocesto v Avstiji rabiš vinjeto. To je podobna nalepka kot te, ki jih rabimo za registracijo in jo moreš nalepit spredaj na steklo. Dobiš jo pri nas (Petrol) - najmanj kar lahko kupiš je takšna, ki traja 10 dni. Lahko pa jo kupiš tudi v Avstriji na bencinski črpalki.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
morazem ::
Da morm na nazaj v trgovino po davek? A grem to lahko takoj? Al do carine pa pol nazaj? Al kuko drgač?
Jackal ::
Lahko greš do meje štemplat, pa nazaj v trgovino - kakor hočeš. Glavno je, da daš štemplat na meji. 20% davka ti vrnejo v trgovini. Lahko greš pa na Kompasovo poslovalnico Tax Free v Sloveniji in ti vrnejo davek, ampak ne polnih 20%, saj si oni vzamejo neko provizijo. Lahko greš samo vprašat in če ti ne ustreza, lahko greš tudi nazaj v Avstrijo v trgovino po davek.
V mojem primeru bi moral dobiti nazaj 135€, na kompasu pa bi mi dali lahko največ 85€, tako sem raje dal obrazec fotru, da je šel po davek v trgovino naslednjič, ko je šel spet v Avstrijo.
V mojem primeru bi moral dobiti nazaj 135€, na kompasu pa bi mi dali lahko največ 85€, tako sem raje dal obrazec fotru, da je šel po davek v trgovino naslednjič, ko je šel spet v Avstrijo.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
VASkO ::
kaksen tolar pa lahko se prisparas, ce ne gres po avtocesti, ampak po stari cesti. vinjeta pac stane.
igorjan ::
ali mogoče gdo ve ali ima izkušnje glede online naročanje na poštni predal vavstriji in kako uveljavljati majerstajer˙(mvst) 20% davka ki ga dobiš vrnenega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | U34 in vračilo davka v AvstrijiOddelek: Kaj kupiti | 2130 (2012) | delfinus |
» | Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujiniOddelek: Kaj kupiti | 3970 (2971) | b0j3 |
⊘ | Prenosnik - AvstrijaOddelek: Kaj kupiti | 4628 (1880) | flipflop |
» | Kje najceneje kupiti Macintosha (PowerBook)Oddelek: Kaj kupiti | 1434 (1265) | Piranha |
» | nakup v avstrijiOddelek: Kaj kupiti | 1548 (1227) | darian |