» »

Kje najceneje kupiti Macintosha (PowerBook)

Kje najceneje kupiti Macintosha (PowerBook)

Piranha ::

Mene samo zanima, če ve kdo, kako bi najceneje kupil Macintosha...?

V Sloveniji je taka marža, da ti slabo postane, sedaj gledal sem v Avstriji po netu, tam je ceneje pa še davek nazaj dobiš, če se ne motim. Medtem ko me zanima, kako je v drugih deželah.

LP in hvala za odgovor v naprej.
Piranha
  • premaknil: gkovac ()

borchi ::

kje si gledal cene za Slovenijo. če si jih gledal po netu, tiste niso aktualne. poklič v firme in ti bojo dali cene, ki pa bojo še vedno kakih 20% višje kot v evropi, kjer so cene brez davka na dodano vrednost POVSOD enake.

se pravi, če je v avstriji mal dražji kot v nemčiji je to zato, ker ma avstrija mal višji davek. in ker zgleda misliš davek nazaj dobit (se pravi, da boš prenosnik švercal), je čist vseeno kje v evropi ga kupiš. neto te pride povsod enako.
l'jga

IceIceBaby ::

na www.appleslo.com maš aktualne cene.

Drugač pa lej. Na www.appleslo.com stane 1ghz 15" powerbook 913k sit na www.apple.de je pa cena 3600 eurov. To je cca 830k sit. Če računaš da boš davek nazaj dobil boš dal 200k manj kot v sloveniji. To se pa za moje pojme že kar splača. Čeprav lahko pokličeš po trgovinah (epl in Aris) pa povprašaš za dejanske cene in koliko ti dajo popusta itd. Dobit bi moral vsaj 5% pa mogoče najdeš kako ugodno varjanto itd. Pa še če maš firmo lahko daš v stroške računalnik in davek lahko poračunaš.

Pa kot ti je borchi reku. Povsod po EU so enake cene. Torej se ti splača v najbljižjo trgovino v avstriji ali italiji.

btw...kakšnega powerbooka pa nameravaš ? Vidu sem že 17" in nemorm verjet kakšen računalnik je to. Ostali top end notebooki so kot fičo zraven rolsrojsa ob njem :)

Piranha ::

Ja, saj jaz sem tudi mislil, da bo najceneje v avstriji, ker mam res blizu do avstrije... emm 6 km? :D

Drugače pa bi si rad kupil res tega 17" z superdriveom to bi sekalo ko noro, ker delam vse od programiranja pa do CAD risanja in 3DS grafike in tak računalnik bi bil res nekaj za mene, poleg tega, da bi ga lahko uporabljal vsepovsod, ker je pač laptop.

Jaz sem računal, da v avstriji najdražji model dobiš za malo več kot 600 jurjev se mi zdi, ali 700 saj ni tako pomembno, medtem ko te v sloveniji odrejo ko merjasca.

Hvala za vse... ciao!
Piranha

IceIceBaby ::

uff...si se pa mal zmotu. Na avstrijskem applestoru pride top model 17" 4200 eurov, kar znese blizu 1 miljon sit. Pri nas je pa tak comp miljon 66k sit. Torej, manj kot 100k razlike je če ga ne švercaš.

Piranha ::

Pa dobro, ni tako, da ko pač kupiš računalnik recimo v avstriji, plačaš lepo celo normalno ceno, nato greš na carino, tam pokažeš potni list in comp, ti dajo žig in greš nazaj tja, kjer si ga kupil. Nato ti oni tam v trgovini vrnejo davek (20%).

Če ni tako?

Ker enkrat sem si kupoval uro pa sem tudi davek nazaj dobil... v čem je finta... kako švercanje? :|

IceIceBaby ::

Ja, davek že dobiš v avstriji nazaj. Ampak ko stvar prineseš v slo. morš pa našim DDV plačat pa še carino.

Problem je v tem da morš dat na meji račun štemplat avstrijskemu cariniku če hočeš merverštojer naza. Na nekaterih mejnih prehodih se pa baje obveščajo med sabo. Tko da če daš avstrijcu štemplat ta lepo pokliče slovenca pa mu sporoči, slovenc te pa pol preišče če ne prijaviš sam od sebe.

Sicer pa to ne govorim iz prve roke. Za bolj natančne informacije se rajš ornk pozanimaj da neboš ves vesel kupil v avstriji računalnika nakonc boš pa še 1x tolk dajatev plaču :)

borchi ::

pa od kdaj je pa spet carina??!!
l'jga

IceIceBaby ::

zakaj pa nebi blo carine ? Jaz se ne spoznam glih na to, sam zadnjič sem neki iz belgije naroču pa se mi zdi da sem carino plaču in DDV.

Piranha ::

Jop, jaz sem klical nekoga, ko se razume na to, pa mi je rekel, da je tako...

Kupiš comp v neki EU deželi, tam plačaš full ceno, potem ga pripelješ do EU carine, ga tam pokažeš, udarijo štempel, greš nazaj v trgovino, tam vzameš denar, ki je ostal in nato greš nazaj v SLO. Na SLO carini potem rečeš da maš comp, katerega si kupil v avstriji in potem moraš plačat naši oderuški državi 20% davka od vrednosti compa, torej kar dobiš od avstrijecev nazaj, to daš slovencem :D.

No in če compa recimo ne prijaviš na slo carini potem te lahko čaka prijetno presenečenje v tem smislu, da ti ga vstran vzamejo!

To je vse... samo jaz že sedaj vem en tak lep trik, kak carinike napizdit ko budale... hehehe

LP
Piranha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test prenosnika Apple PowerBook

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
375779 (4316) pajac
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382096 (1386) antonija
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453882 (2883) b0j3
»

Najcenejše Rač. trgovine?!?

Oddelek: Kaj kupiti
312589 (1774) overman

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274532 (1784) flipflop

Več podobnih tem