» »

Hardwerski problem

Hardwerski problem

BlackHole ::

Najprej je ob zagonu računalnika napisalo, da ni sistema, ni ga zagnalo niti iz sistemski diskete, potem sem ga zagnal iz CD-ja, ko sem hotel pogledat na C disk (root), je napisalo da ga sploh ni.
Sklepal sem, da je zjebalo particijo. Računalnik je od kolega, včeraj je še delal normalno. Potem sem z fdiskom ustvaril novo particijo in formatiral disk, ter naložil Win 98 SE, vendar samo do 3/4, ker mi je ob ponovnem zagonu javljalo neko napako v registru (mislim da je bil
file ver.vxd). Mislil sem, da je kaj narobe z ramom (2x16 MB), zato sem kišto odprl in probal en ram vzeti ven. Malo je blo zajebancije s tem, ker je plata stara (AMD 166 Mhz), vendar mislim da nisem kaj
poškodoval. V glavnem, ko sem ram vtaknil nazaj in prižgal računalnik,
je začelo piskati (vsake 0.5 sek), slike pa ni bilo. Vsi kabli in vse kartice so pravilno priklučeni, tako da ne ve, zakaj piska. Kaj bi lahko bilo narobe. Prosim čim več predlogov, da vas vidim overklokerji.

Huey P ::

Prosil bi te, da napišeš vse komponente ki jih imaš v tem PCju. Od W napajalnika do RAMov..


..::DOOM III: The Legacy::..

Tjulenj ::

ker je plata stara, si lahko samo srecen da ti ni fentalo BIOS-a. danes smo namrec 26.4. in malce brskanja po mozganckih ti bo morda ta datum povezalo z besedicama Chernobil in WinCIH.
popolni format, piskanja se bos pa znebil tako, da bos rame dal ven in se enkrat (pravilno in do konca) noter

BlackHole ::

Pa je možno da virus ostane na particiji, kljub temu da sem jo ponovno ustvaril in formatiral disk. v bistvu sem sumil virus, vendar kako bi se gs a rešil, če bi mi slučajno uspelo računalnik zagnat. Vendar kaj pomeni to piskanje. Napajalnik mislim da je 200 W, glede na to da je star okrog 3 leta, ne morem pogledat ker je rač. pri kolegu. Ram so 2x16 MB 66 MHz, tisti kratki, ne vem koliko pinski, vendar je to sploh važno. Računalnik prižgem in 2 sek. za tem že piska, monitor pa ugasne. Rame sem vzel ven in jih dal nazaj. Na eni strani imajo tak utorček, tako da verjetno ni vseeono kako jih obrneš, ali pač. Prosim še pomoč.

ChiefThunder ::

Al so rami, al je pa bios fuč. Se bi mogl dat popravt.... Da ne bom vsega pisal, kako rešit bios, si prber tukaj.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

BlackHole ::

Torej misliš, da je virus morda uničil bios, samo naj povem da sem v bios preden sem odprl kišto, še lahko prišel, ker sem namreč nastavljal iz kod naj bere sistem.
Ali je možno, da zarada slabega kontakta rama piska oz. ne deluje, samo mislim da je ram do konca noter.

Binji ::

Probaj se mal porint not pol, lahko pa tudi graficno kartico zamenjas itd.. da vidis v cemu je problem.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BlackHole ::

Ma ne bi rad zlomil plošče, mislim da je ram dobor fiksiran, grafične pa itak nisem premikal, se vidi da je dobro fiksirana. Zdaj res že močno sumim virus Černobil, ker baje tudi uniči particijo. Kako bi lahko ponovno sprogramiral BIOS, če je res pokvarjen.

VASkO ::

po piskih se da ugotovit, kaj je narobe (plata ti govori, kaj ji ne stima)

poglej ker BIOS je (ami ali award) pojdi na njihovo stran, poglej beep kode in bos vedel, kje se je zalomilo.
Najverjetneje je, da ram ni dobro not vstavljen, ti kar porini, plate ne bos zlomo!

BlackHole ::

Kako bi lahko ugotovil, če je morda res ram narobe obrnjen, torej za 180 stopinj, kot sem rekel na enem koncu ima tak zobek (kot bi imel posnet rob), ki pa je na vrhu, tako da ne vem, če kaj vpliva na samo vstavitev.
Se lahko s tem uniči ram, če sem ga narobe obrnil in potem prižgal računalnik?

Tjulenj ::

ram ima na spodnjem koncu, tam kjer so konektorji, eno vdolbinico ki ni simetricna, tako da ga ne mores narobe zatlacit do konca noter. poglej malo od strani, ce je toliko notri, da se skoraj ne vidi vec konektorjev.

VASkO ::

tako je

ce imas 72pinski RAM, potem ga moras fajn not potisnit, da tisti kovinski zatici preskocijo cez modul in ga zgrabijo, drugace ne bo delalo pod nobenim pogojem

miranpozar ::

Ce bi sel BIOS k vragu, sploh ne bi piskalo! Tukaj je problem v RAMih (se je kazalo ze ko ti ni hotelo instalirat Win98), ali pa v kaksni drugi kartici (ni dobro vtaknjena v slot ali pa je fuc), oziroma lahko v skrajnem primeru tudi procesor.
Preberi si kode o piskanju!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Lara-K ::

Ce se ti je to vceri zgodl na 26.4 je po vsej verjetnosti virus. Vceri sm tud jest dubla masino k mi jo je en prnesu zrihtat pa przgem pa vidim da je komplet pobrisan disk tud fdiska ni blo. Vem da je biu virus ker je od enga tazga tipa k full ne pazi s kje nasnemava igrce, pa kaksne priponke bo odpru. Na sreco dela vse, sam na novo sm mogla fdisk narest pa instalirat. Lahko bi pa tud bios skurlo, tud to se je ze zgodl. Sam to je ze full star virus, sploh ne vem kje ga vi folk se staknete.
Zdej me pa zanima, pravte da je lohk virus se zmeri gor tud ce je fdisk narjen? Kako to precekiram?
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu

TESKAn ::

Koko prevert? Simpl...dej datum na 26.4., pa bos vidla, ce bo kaj nardil:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

BlackHole ::

Ta kolega ima neke stare rame in kolk se spomnim od včeraj je samo ena zareza spodaj med pini in še tista na sredini. Nisem pa siguren, jutri grem spet k njemu. Samo zakaj je pa particijo zbrisalo, se to lahko zgodi samo od sebe? Ali pa je imel visrus, potem pa so še rami šli fuč oz. morda res niso dobro vtaknjeni, čeprav sem uporabil veliko sile, da sem jih spravil not. Glede na piskanje je res zgleda nekaj z rami.

A.L.T. ::

no, ka si dau oba rama nazaj? ker stari (72pinski al ka že) morajo bit v paru, čene ne delajo!!! poglej da sta v sosednjih režah, če pa vse to narjeno, pol je verjetn kj narobe z ramom.:\
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

BlackHole ::

Ja, danes sem šel h kolegu in pobral rame ven in vse kable odklopil, da sem naredil malo placa, potisnil rame še enkrat not, pržgal in ni vrč piskalo, tako da je zaenkrat v redu. Hvala za nasvete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
689444 (7906) Helena123
»

Piskanje in zaudarjanje

Oddelek: Strojna oprema
121416 (983) Robocop1
»

Težave pri na novo sestavljenem računalniku.

Oddelek: Pomoč in nasveti
491850 (1313) Dominik91
»

Težave z preenosnikom.

Oddelek: Strojna oprema
221210 (966) Scorpia
»

Stavka Racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
291816 (1533) Trdi

Več podobnih tem