» »

Linux za USB-key

Linux za USB-key

Aspirinix ::

A ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem načinom namestitve linuxa?
Torej, kaj imam v mislih: linux namestiš na USB-key in ga nato lahko bootaš kjerkoli naletiš na USb port in delaš normalno kot na svojem pcju?
Ali je kaj takega sploh pametnega?
Pa recimo še eno: distribucija, ki bi jo bilo še normalno dati na npr. 486 z 500MB diska in 32MB rama. Rabil bi, predvsem imena distrojev, da bi lahko vsaj delno usposobil nekaj starih računalnikov, ki sem jih nekako našel po naključju. Za kak mail brati bi verjetno še bili, ne?

Phoebus ::

OK za zbootat linux iz USB keya na 486 bo problem, ker imajo samo novejši pentiumi usb :-D

Sicer pa ni problem naredit; obstaja 30MB velika text-only distro (live CD), lahko daš ST linux gor če imaš dovolj placa na keyu,...... NP, samo mašin ki znajo iz ključa zbudit je malo.

Dr_M ::

ce ma plata pci slote sicer lohk kupis kartico, samo nevem ce je smiselno kupit kartico za vec dnarja kot je vreden racunalnik.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Gandalfar ::

Aspirinix: flonix je menda stvar tocn za to

moj_nick ::

Če pa imaš Linux na oddaljenem računalniku, samo skopiraš vse .* fajle iz tvojga home-a na usbdisk in mountaš na oddaljenem kompu.
110111001001010001010000

Aspirinix ::

V bistvu sem imel dve vprašanji.
GAndalf, hvala. Ravno to sem iskal.

Drugo vprašanje je bilo namestitev na 486 in podobne stroje. Recimo do 120mhz/32mb rama. Torej verjetno kakšna starejša dirtibucija z majhno namestitvijo in majhnimi potrebami za delo, ne?
ZAto sem vprašal, če je morda kdo to že delal.

Gandalfar ::

Hmm .. ja, tech2k se s tem ukvarja. Najdes ga na irc.debian.org , #knoppix kanal. Ne tocno s tem ampak z live embedded distroti. Isci v tej smeri. Ce si predstavljas, da je 486 kokr en embedded sistem, ki rabi met cim manj bloata notr potem je to smer raziskovanja.

SasoS ::

Slackware za 486-tko pa ZipSlack za USB key :D

Slackware.com

Rokm ::

jest sm probal ta flonix built 41 dat na USB memory disk, lpo posnamem gor pol ka pa probam z njega bootat, mi pa napiše da ni veljaven system disk.... kaj nardit?
aja pa memory disk je velk 64MB in gre vse lpo gor, pa tudi matična podpira bootanje z USB naprav

CaqKa ::

kak pa veš če matična podpira butanje iz usbja? za to funkcijo matičnih namreč prvič slišim.

/edit
pa stran od flonixa trenutno ne dela... a obstaja kaka ne francoska stran za ta distro?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Daedalus ::

Piše v manualu, pa kot boot device lahk v BIOSU izbereš USB.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z pri cnc stroju

Oddelek: Pomoč in nasveti
222439 (1693) TheBlueOne
»

Doma narejen router!

Oddelek: Omrežja in internet
212388 (1370) sidd