» »

Ali bo deloval wireless lan če...

Ali bo deloval wireless lan če...

dejcoo ::

Zdravo!

Doma in z sosedi imam wireless lan, router je Planet WRT-405 ki deluje 11 kanalih (standard za kanado) in prenos 22mb/s. Ker pa pri Comtronu že en mesec ni za dobit planetovih wireles mrežnih ki sem jih do sedaj kupoval in vem da pašejo z tem routerjem me zanima če bo omrežje delovalo normalno če kupim kakšno mrežno od drugega proizvajalca ki deluje na 13 (europa) ali 14 (japonska) kanalih, ali se bosta router in mrežna sploh našla. Zanima me tudi če normalno deluje povezava med routerjem z prenosom 22mb/s in mrežno z 11 mb/s. Imam pa še en problem en sosed bi se mi rad priključil na linijo in ima notebook je pa oddaljen od mene 3 hiše zato bi ga moral omrežiti preko zunanje antene nevem pa ali sploh obtaja mrežna za notebook ki ima priklop za zunanjo anteno, zanima me če bi morda lahko to povezavo izvedel preko zunanje mrežne ki se priklopi na USB tako da bi postavil to mrežno pri sosedu na podstrešje in jo z cca 10 meterskim USB podaljškom povezal z notbookom.
Če je kdo imel kakeršenkoli podoben problem oziroma pozna odgovor na katerokoli vprašanje ga lepo prosim za odgovor saj bi moral nujno naredit omrežje (ADSL 2M, wireless router wrt-405, 4 sosede imam že prikloplene preko wireless mrežnih WL-8305, 3 mašine bi še moral preko wireless priklopit in 1 notebook ampak problem mi dela COMTRON ker nima že 1 mesec teh Planetovih mrežnih zato moram začet iskat druge variante. No to je moj problem).
Če ima kdo za prodat (iz Maribora) kupim 3 komade wireless mrežne Planet WL-8305 in en komad USB mrežne Planet WL-U350 . Kupim tudi kakšno drugo mrežno oz. USB mrežno samo da deluje v zgoraj navedenem omrežju.
!
  • spremenil: dejcoo ()

Gandalfar ::

Comtronu že en mesec ni za dobit planetovih wireles mrežnih ki sem jih do sedaj kupoval in vem da pašejo z tem routerjem me zanima če bo omrežje delovalo normalno če kupim kakšno mrežno od drugega proizvajalca ki deluje na 13 (europa) ali 14 (japonska) kanalih, ali se bosta router in mrežna sploh našla.


V Comtronu se zmeni, da ti posodijo kaksno drugo kartico, da preizkusis, ce dela dobro. Itak ti bodo z veseljem posdl, ce bodo vedl, da bos potem se 3 kupu :)

dejcoo ::

V COMTRONU že 1 mesec nimajo niti ene wireless kartice na katero bi lahko priključil zunanjo anteno niti Planetve niti nobene druge znamke tako da nimajo kaj posodit. Mislim SRAMOTA ZA TAKO FIRMO ( Comtron )

pujsek_ ::

hehe, kaj ti si tudi eden izmed njih ki so se pri contronu naplahtali z temi skrt izdelki!!!
joj joj .... pridi na nas forum in napisi men se zdi da ma kolega eno 22Mbit od d-linka!

vili ::

pojdi v ZAK in najdi mojstra Akima :))
D-linkove mrezne majo priklucek za zunanjo anteno,ki si jo lohk nardis iz konzerve in N-konektorja |O

p.s. zak je za Bezigradom >:D
ViLi was here !!!

pujsek_ ::

1. KAj potrebujes in delovanje;
www.wlan-sat.com
2. Antene in konektorčki;
www.wlan-sat.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pujsek_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

verzija pci

Oddelek: Strojna oprema
111332 (1175) Azrael
»

Web server in router

Oddelek: Omrežja in internet
61087 (1043) MRB0rYS
»

Kateri brezžični router & kartico?

Oddelek: Kaj kupiti
61363 (1278) Ignorant
»

Wireless LAN - Prosim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
101501 (1388) pujsek_
»

WLAN rešitev

Oddelek: Strojna oprema
201485 (1192) CCfly

Več podobnih tem