» »

Problem pri MSI TI4200 grafični kartici, ozeroma njen konec?

Problem pri MSI TI4200 grafični kartici, ozeroma njen konec?

Lazy ::

Sicer je še v garanciji, me pa je na njej motilo to, ker se mi dokaj pogosto ob zagonu računalnika niso naložili gonilniki zanjo, po ponovnem zagonu pa je blo vse OK.
Danes sem opazil neko motnjo ob miskinem kazalcu, ampak se nisem obremenjeval s tem. Kar nekaj časa sem igral zahtevno igro, nato pa pustil nažgan računalnik ter odšel v šolo. Ko sem prišel nazaj in začel z njim delati, se je sistem sesul, kar koli sem kliknil se je pokazalo samo okvir okna ali pa preprosto nič. Normalno sem lahko prisel v winse samo v VGA mode načinu (program za kontrolo delovanja kartice je javljal previsoko temperaturo). V tem načinu se zbrisal gonilnike ter na novo zagnal, ampak bilo je isto.
Nato sem kartico zamenjal za pci kartico, in računalnik se je brez problemov zagnal. Ko sem še enkrat probal z titaniumko (medtem se je shladila), so se windowsi normalno naložili, ter delali nekaj minut, nato pa so se spet sesuli.

Na grafični je original hladilnik, sem pa zamenjal termalno pasto, navita pa ni bila.

A je to njen konec?

pingo76 ::

Zlepa jo ne boš fental. Če je v granciji jo reklamiraj ne? Lahko pa ji tudi omisliš en boljši hladilnik. Kolega je imel enake težave in jo je hotel skoraj vržt stran pa po novo. Pol smo dali gor en TT GF4 cooler ki ima eno nagravžno modro ledico gor pa še dandanes dela brez težav.
P.S. Ker je ta cooler glasen ko svinja ga je dal na 7v in je postal zmeren.

Brane2 ::

Preveri, če se ni vent nazru prahu in gas po potrebi ocisti.

Drugace pa, ce se stvar pregreva po lastni krivdi, cimprej na servis. Naj se oni ubadajo s tem. Ce je kriv cip (in ne vent) se bo lahko napaka stopnjevala do tocke, ko bo stvar povsem neuporabna.

Sem ze mel tak problem z GF2 kartico. Stvar je nekaj casa delala cisto normalno, le po vklopu sem moral se enkrat resetirati mashino, drugace ni prisla v Winse.

Napaka se je pocasi stopnjevala do te mere, da se je zadeva yelo grela, pa v graficnih nacinih sploh ni hotela vec delati...

V glavnem, ce je stvar v garanciji in je napaka ponovljiva, pac uveljavi garancijo....

celada ::

Ja dost folka je mel probleme s 4200 ker jim je ventilator odpovedu pol se jim je pa skuhala tko da pazi jst bi na tvojem mestu vent menju

Lazy ::

Zanimivo...ampak saz mislim da je le nekaj na njej fuč, ker hladilnik sem spucal par tednov nazaj. Ravno vceraj sem kontroliral temperaturo po igranju, 44 stopinj, drugace ima okoli 40.
Jutri nesem na servis pa bom vidu kaj bodo tam pogruntal.

Hvala z aodgovore, LP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554059 (3383) GTX970
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575550 (4276) venetu
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955104 (3820) Timmah

NE KUPUJTE PRI MLACOMU (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
835075 (3375) Primoz
»

Problem Hard disk za strokovnjake za win2k

Oddelek: Strojna oprema
221615 (1283) Alec999

Več podobnih tem