» »

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga

«
1
2

ncop1 ::

Zadnje čase (bi rekel ene 3 mesece) me PC-kišta nekaj zafrkava. Vse sorte nagaja ampak mam občutek, da je povezano.

1. Začelo se je s tem da se mi občasno ni hotel prižgati. Na zaslonu so se izpisali podatki matične, potem je začel izpisovati SATA porte, ki so vključeni (torej vsi diski), nato pa se je ustavil na portu kjer je naložen Windows in 5min mlel, nato pa je napisal da ne more zagnati Windowsov in naj preverim. Pač ker sem nujno rabil PC sem šel v BIOS, naredil nov profil, vse ponastavil in ponovno zagnal PC. In včasih je uspelo, včasih pa ne. Kadar ni uspelo pa sem šel na kolena odprl PC in prestavil iz enega SATA v drugega, in nato je včasih delalo, včasih ne. Aja še to, vse skupaj (ponavadi) nagaja, ko PC nekaj dni stoji brez elektrike.

2. Nato pa se je pojavil še en problem, kak mesec pozneje. Računalnik deluje, prižgan, ampak nič ne delam gor. In ko se usedem, da bom začel delat, vse zmrznjeno. Miška sicer deluje, pritisnem ikono nato pa samo še krogec (kar je bila nekoč peščena ura)... In seveda pustim par minut da bi se pobral, ampak ni sreče. In potem sem ga ponovno prižgal in deluje spet 15 min , nato pa zmrzne na enak način med uporabo. In naslednji dan spet...

No sedaj mi je pa vrh glave tega sranja in prosim če mi pomagate. Sam sumim da bi lahko nagajal disk, ali pa matična, lahko bi bilo tudi kaj narobe z Windowsi. (specifikacije PC-ja: Asus P5q-e, E8500, SAPPHIRE HD 4890 1GB DDR5, Kingston 8GB DDR3, SSD-OCZ Vertex2 100GB, Windows 7- 64bit) Računalnik razen tega da občasno takole nagaja leti, dela super....

Torej disk sem pregledal za napake, in meni se zdi v redu
 disk

disk



Pregledal sem računalnik za viruse in malware in nisem nič dobil...
Pregledal in spihal sem kontakte na SATA priključkih in poskusil z različnimi kabli...
Baterija na matični ni fuč, ker drugače bi se nastavitve in ura in to samo od sebe resetiralo...

Torej zaenkrat ni uspeha, kakšna ideja?
Kar res ne želim se ponovnega nalaganja Windovsov ker uspeh ni niti slučajno s tem zagotovljen, dela pa je ogromno, zato bi prosil za kak drug nasvet prej?

hojnikb ::

Plata ima ok kondenzatorje (niso napihnjeni) ?
SSD ma zadnji firmware ?

Ker tole smrdi po odpovedujočem ssdju. Ti vertexi so bili _zelo_ problematični
#brezpodpisa

ncop1 ::

Ja saj me skrbi da crkuje SSD samo sem novega kupil, in mislim da še ni bil tolikokrat prepisan da bi smel že odpovedovat. Firmware je 1.27 ampak ne najdem nikjer podatka a obstaja novejši. Kaj pa to spremeni sploh?

Kondenzatorji so v redu, napajalnik pa je tudi šele pol leta...

hojnikb ::

Prepisi seveda nimajo nobeve veze z odpovedjo...

http://ocz.com/consumer/download

Obstaja verzija 1.37
#brezpodpisa

ncop1 ::

O hvala. Ja tudi prepisi imajo veze, če bi ga dostikrat prepisal se "celice?" uničijo, a ni to glavni problem SSD-jev
Bom še preskusil tole, pa bomo videli

hojnikb ::

>Ja tudi prepisi imajo veze, če bi ga dostikrat prepisal se "celice?" uničijo, a ni to glavni problem SSD-jev

Ko se celice znucajo, ssd crkne oz. gre v read only način.
In ti si še daaaaaaaaaaaleč od znucanih celic.
#brezpodpisa

ncop1 ::

Ja sej zato se mi je čudno zdelo. Aja na njihovi strani mi ne uspe dobit download linka za ta firmware, kje bi to lahko še dobil?

hojnikb ::

downloadaj njihov toolbox in tam updejtaj
#brezpodpisa

solatko ::

Na disku D imaš opozorilo, izklopi ga in poizkusi sistem.
Disk D ima neke napake, na katere je windows alergičen.
Delo krepa človeka

GTX970 ::

Sistem C: imaš na sdd ali kje drugje ?

ncop1 ::

@hojnikb : sem uspel zdownloadat.
@solatko : disk D: je en star zunanji disk ki ima precej pokvarjenih sektorjev, imam ga samo za 2. backup... nima vpliva tudi brez njega se dogaja.
@GTX970 : Windows je na C:, na SSD ju

ST-777 ::

ncop1 je izjavil:

Računalnik deluje, prižgan, ampak nič ne delam gor. In ko se usedem, da bom začel delat, vse zmrznjeno. ... kakšna ideja?
Morda je vzrok težav napajalnik, koliko je star in kateri je?

ncop1 ::

Ne napajalnik je pol leta star corsair 850w, vec kot dovolj

solatko ::

Stestiraj RAM-e. Sicer pa odklopi vse druge diske, razen sistemskega in, če se ti dogaja enako, je krivda na MB.
Delo krepa človeka

ST-777 ::

ncop1 je izjavil:

Ne napajalnik je pol leta star corsair 850w, vec kot dovolj
Ne gre za to, ali daje več kot dovolj moči. Nekateri modeli pač delajo težave uporabnikom.

Na primer - Corsair RM Series RM850 850W: "After 4 months of use, it failed into a state where it constantly cycles the power on and off; if I remove power for a period of time and then start it runs a bit longer then starts cycling again, almost like there is a failure in the thermal sensor. ...

I had It less then 6 months and today as I was playing Bf4 My PC just shut off. First thing I checked was my PSU, I check it with a muti meter and wasn't reading any voltage on the 12v or 5/3.5 rails. So I put In my old Silent pro gold 800 and my PC started up fine. I will never buy corsair products again" http://www.newegg.com/Product/Product.a...

ncop1 ::

Ojej, a vse to je lahkk narobe... To bo pa dolgitrajno testiranje. Pa problem je da se to ne dogaja vsak dan, ampak enkrat ja, enkrat ne, kot ga pici. Kako pa naj stestiram napajalnjk, nimam multimetra. Aja samo ce bi bil napajalnik, bi se ekran tudi ugasnil a ne?

@solatko: RAM naj testiram tako da po eno palcko ven vzemam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ncop1 ()

solatko ::

Testiraš vsak RAM posebej in to kar nekaj ur.
Lahko pa v Aidi64 pogledaš stabilnost linij napajalnika - če katera precej skače, je to lahko vzrok. Imaš morda kak travniški program, ki ti v ozadju pade v neskončno zanko in ti zato vse zamrzne (igre, kak crack, .....).

Imaš morda instalirana 2 AV programa? To je pri uporabnikih največkrat vzrok za opisane težave.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

hojnikb ::

Mah dejte no z software problemi... Modelu se občasno sistem niti ne pobere, vi pa sanjate o 2 AV programih.

Tole je defekten SSD ali pa naphinjeni kondiji. Druge ni..
#brezpodpisa

solatko ::

hojnikb - Če si nepismen, pojdi še enkrat v prvi razred, da te naučijo čitat. Njemu se občasno to dogaja in defekten je tvoj način odgovarjanja na poste, katere prebereš površno, zato tudi naziv PNG.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

Težave z branjem maš kvečjemu ti (kot ponavadi)..

Začelo se je s tem da se mi občasno ni hotel prižgati. Na zaslonu so se izpisali podatki matične, potem je začel izpisovati SATA porte, ki so vključeni (torej vsi diski), nato pa se je ustavil na portu kjer je naložen Windows in 5min mlel, nato pa je napisal da ne more zagnati Windowsov in naj preverim.


Razloži, kako je lahko v takem primeru krivec program v ozadju ali 2 AV programa ??
#brezpodpisa

solatko ::

ncop1 :: danes, 19:31:33
citiraj

Ojej, a vse to je lahkk narobe... To bo pa dolgitrajno testiranje. Pa problem je da se to ne dogaja vsak dan, ampak enkrat ja, enkrat ne, kot ga pici. Kako pa naj stestiram napajalnjk, nimam multimetra. Aja samo ce bi bil napajalnik, bi se ekran tudi ugasnil a ne?

@solatko: RAM naj testiram tako da po eno palcko ven vzemam?


hojnikb - Potem napiši komu odgovarjaš!
Delo krepa človeka

hojnikb ::

Nwm kaj si hotel dosežit s tem quotom....

Je pa očitno, da nimaš nobenih izkušenj z sandforce ssdji :)
#brezpodpisa

solatko ::

hojnikb - Še svojih linkov ne poznaš - prej si govoril o tem, da se mu sistem sploh ne postavi, sedaj pa serješ s sandforce ssd-ji. Izkušnje imam pač take, da dela ali pa pokaže da je crknu, drugih izkušenj ne rabim, vsake bedarije na forumih pa tudi nimam časa gledat. Ti v glavnem pridobivaš izkušnje na forumih in raznih primerjalnih testiranjih, sam od sebe imaš pa bolj malo izkušenj.

OP pravi, da ima občasno probleme s stabilnostjo sistema in dal sem odgovore njemu. SSD takih problemov ne povzroča, so pa jih HDD-ji. Povzroča pa take probleme več AV programov, okvarjen RAM, nestabilne napetosti napajalnika, pregrevanje (kar pri njemu verjetno ni problem).

Sicer je pa takole na splošno odgovarjanje na forumu samo slučajno pravilno in uporabno, saj nihče od nas niti ne vidi napak in časovnih presledkov teh dogajanj, zato so odgovori v smer, kamor naj raziskuje, če bi dobil mašino v roke, bi v pol ure zagotovo vedu, kje je problem.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

jao, ko bi ti bral za seboj, kaksne neumnost pises...


mel v rokah vec sandforce ssdjov, ki so kazal tocno taksne sintome. enega imam se celo v uporabi in se vedno tu in tam povzroca, da se mi laptop obesi pred bootom winsov...

lahko pa se vedno nabijamo o antivirusih...

OP lahko itk zelo enostavno izkjuci ssd tako, da preklonira sistem na hdd in pusti tako kak teden..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

solatko ::

hojnikb - Dej nauč se čitat. OP se sistem sesuva-zmrzuje ko je že postavljen in ne pri boot-u. Kakšne simptome tebi kažejo SSD-ji za OP ni pomembno, je pa pomembno, da ti trolaš temo (na žalost ne samo to).

Dva ali več AV programov instaliranih istočasno, pa povzroča ravno to, o čemer govori OP.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

dj preberi si se enkrat quote, ki sem ga dal...
#brezpodpisa

ncop1 ::

Nimam dveh AV jev.

Ok pa nehejte se kregat nima smisla. Moj namen je bil da pridobim par idej kaj bi bilo še lahko narobe, ker se mi ne da nalagat novih Windovsov. (če je slučajno programsko) zato bi najprej preletel kaj je lahko s strojno opremo narobe, nato pa če ne bo nič počakam in naložim nove Win10 ko bo zunaj in bomo videli...

Pač dobil sem nekaj uporabnih predlogov, moram stestirat, in ker se mi problemi ne pojavljajo konstantno in v točno določenih časovnih zaporedjih, ne morem tako hitro dajati povratnih informacij. Poskušal bom po eno stvar na enkrat, in potem pustil da vidim kaj se bo zgodilo.

Kar se tiče pregrevanja, lahko bi bil končno tudi to vzrok. Včeraj ko je bil PC odprt celo noč, (ker sem bi prelen da bi ga nazaj zaprl) ni zmrznil... Bomo videli. Imam pa nekaj višjo temp od povprečne ~40°C (vzrok, navit proc in grafična ki oddaja veliko toplote in precej nabasano ohišje), čeprav ne bi pa smela biti kritična za delovanje sistema.
Samo zakaj se to potem ni dogajalo poprej?

Glede matične, lahko da počasi odpoveduje, konec koncev je to najstarejša komponenta v PC-ju, kondenzatorji so sicer OK, vsaj na videz.

RAM bom preskusil, vendar tudi še ni star.
Če je pa napajalnik bom pa kar malo jezen, ker je najnovejša stvar, in ni bil ravno najcenejši...

SSD bom posodobil firmware, ko bom utegnil. In preskusil še brez ostalih diskov. Morda bom poskusil naložiti nove Winse na drug disk in sporbat sistem...

Tako da če kdo še kakšno idejo prispeva bom vesel, ampak do petka ne bo nič iz moje strani, ker mene med tednom ni PC pa počiva :)

Aja a bi bil slučajno lahko vzrok to da računalnik veliko stoji?
Pač cel teden ga imam doma, izključen iz vtičnice...

Samo po sebi to ni nič narobe, ampak lahko da prihaja do kakšnih statičnih naelektritev?? Pojma nimam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ncop1 ()

solatko ::

To da računalnik stoji, ne vpliva na njegovo delovanje. Imaš morda napajalnik na vrhu (starejša ohišja), saj se ti potem nabira vroč zrak pri procesorju in RAM-ih, ker tam ne deluje noben ventilator, tisti od hladilnika procesorja pa samo dodaja vroč zrak. Kako je s prahom med hladilnimi rebri, pri klasičnih ohišjih je že malo prahu, povzročalo pregrevanje.
Ugasni računalnik, izklopi napajalnik iz elektrike, zaženi tipko power, da sprazniš elektrolite, potem pa vzemi RAM-e ven in jim konektorje očisti s kakšno krpico in malo alkohola, včasih se nabere prah in začnejo delat težave.
Sam računalnik ima odvajanje statike preko ozemljitve.
Matična ne more počasi odpovedovat, sploh ne na tak način, kadar so bili slabi kondenzatorji se je to sicer dogajalo, pri novih je to skoraj nemogoče, če crkne, plošča neha delovat(razen če imaš še kaj starih s križem na vrhu).
Delo krepa človeka

ncop1 ::

Ja klasično ohišje, napajalnik je na vrhu. Ampak imam pa tako narejeno da se vročina iz procesorja večinoma odvaja skozi izvrtine na zadnji strani ohišja (imam aftermarkt hladilnik in še eno dodatno pregrado sem naredil, da gre topel zrak od procesorja direkt ven, in ne skozi napajalnik. In notri imam sredi ohišja nameščen vent, ki hladi RAM (črpa zrak iz sprednjega dela kjer so diski). In na sprednji strani spodaj en vent na trde diske, in še na stranici dva usmerjena v matično. Prevetreno je dobro, zrak teče od spredaj spodaj proti zadaj zgoraj, ampak vseeno pa ni idealno. Praha ni veliko, rebra so čista.

Kondenzatorji pa so brez križa

Še slikca ker sem lih imel 5min
 Temp

Temp

ST-777 ::

Lažje bo svetovati, ko boš naredil kakšen print screen, recimo od programa SpeedFan.

solatko ::

ncop1 - Nič nimaš drugače, kot vsa klasična ohišja z napajalnikom zgoraj. Rizba je malo sfaljena, ker ti pride procesor bolj visoko in delno skrit za napajalnikom, RAM-i pa se skoraj tiščijo hladilnika, poleg ramov pa se nahaja še DVD enota s priključnimi kabli. V tem prostoru toplota miruje, ne glede na pravilno izveden airflow.
Zaradi tega je temperatura na tem območju tudi za 20 stopinj višja, kot pri enaki postavitvi z napajalnikom spodaj.
Pokrov ohišja z napajalnikom spodaj ima zgoraj prostor za 2 ventilatorja in luknjice, skozi katere gre tista vročina, ki tebi sedaj ostaja.
Na določenih mestih imaš tako lahko temperaturo, blizu temperature hladilnika - 60-70 stopinj in ta temperatura je okoli RAM-ov in glede na to, da tudi RAM-i niso ravno hladni, ti prihaja do sistemskih napak, kot da bi bili zanič.

Rešitev je novo ohišje (poišči temo), pred kratkim časom je bilo predstavljeno odlično ohišje s ceno pod 30€, ki ima vse kar rabiš, sploh če zadeve navijaš.

Ta klasična ohišja so uporabna samo še za mašine v pisarnah, ki nimajo kakšnih zahtevnih nalog ali pa klasika pri brand name mašinah, ki imajo tudi hlajenje urejeno tako kot je potrebno (poglej si konstrukcijo okoli procesorja v kakšni delovni postaji).
Delo krepa človeka

hojnikb ::

kaj ima slabse prezraceno ohisje veze z OPjovim problemom ??
#brezpodpisa

solatko ::

Lahko vse.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

Nisn vedu da se racunalniska ohisja ze ob hladnem zagonu segrejejo v roku parih sekund na kriticno temparaturo...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

solatko ::

hojnikb - Nisi pismen - probleme ima z zmrzovanjem in neodzivnostjo v delovanju. Raje nehaj, ker se smešiš s čisto vsako izjavo.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

ti se smešiš, ker je lepo v prvem postu napisal, da mu zmrzne tudi ob zagonu...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

solatko ::

Beri post od včeraj 22.12h
Za napačne starte je bil verjetno kriv disk D, katrega je izklopil in ima samo še probleme z zmrzovanjem.
7-ica in 8-ica se velikokrat ne postavita, če je poleg pokvarjen disk, tisto mletje 5 minut je poizkus, da se zadeva popravi, kar pa ne uspe vedno in pač ponudi druge opcije. Če bi kaj delal z računalniki razen trolal, bi se s temi problemi že srečal.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

hojnikb ::

očitno bereš drugo temo, cause i see no such thing.

btw, drugi disk je zunanji ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

solatko ::

To nima veze, če je disk pokvarjen ob dvigu sistema, le-ta prične težiti z diagnostiko in popravilom, kar mu redkokdaj uspe in ti ponudi druge možnosti popravila - ikone z drugimi opcijami, ne postavi pa sistema, dokler ne zrihtaš ali okvarjen disk ne izklopiš.
Precej mučna zadeva za nepoznavalce.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

heh, ko bi to blo res, sploh pr ssdjih

hint:
ni.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: solatko ()

ncop1 ::

čeprov ne vem pa zakaj se ne bi bootal, če imam pokvarjen D disk, ker je itak sistem na C....
A mora biti vse v nulo da se sistem postavi?

Glugy ::

Vem da ste tle vsi bl pametni k jz ampak men se je zgodil da je tko "zamrznil" računalnik (miška je delala, zmrznlo je ko sem gledal youtube video in je video zmrznu....) v bistvu računalnik je normalno delal z izjemo diska..in kar je blo opravka z diskom ni delal. In sm mogu dat na popravilo. Šel je cel disk....jz ti priporočam da če lahko 1. nared backup 2. probi s kakšnim drugim diskom da vidš če je samo v disku problem 3. če je problem disk ga zamenjaj / daj popravit če je v garanciji. Možno je tud da je pokvarjen disk samo posledica slabega napajalnika. Tko da mogoče dej še tega prevert če deluje. Sicer ne vem kako najlaži vidt če napajalnik dela tko k je treba ampak ok. Mogoče probi še kak drug napajalnik če ni kriv disk.
Aja pa nisem šel vseh postov brat tko da se opravičujem če ste že kej v tem smislu mu predlagal.

solatko ::

ncop1 - Ja novejši sistemi so pač taki, da okvarjenga HW sistem ne sprejme in se boot-anje ustavi, če pa je napaka manjša, pa takoj dobiš obvestilo disk D je v okvari, prišlo bo do izgube podatkov, pričnite postopek backupiranja ali preglejte napravo restart yes, no in če stisneš jes, sistem ugasne in ob boot-u sledi nekaj minutno preverjanje in poizkus popravljanja takega diska. Včasih potem tudi ne konča dvig sistema, temveč ponudi druge opcije.
Ko tako napravo odstraniš pa sistem deluje b.p.
Tudi okvara na USB je lahko razlog, za nestartanje sistema.
Ja HW mora špilat b.p.

Glugy - Imel sem primer tri mesece starega VAIO-ta, na katerem je bil pokvarjen samo en sektor, vse ostalo je bilo b.p., pa je moral v zamenjavo v Nemčijo. Doma imam nekaj diskov na katerih skoraj ni več sektora brez napake, pa backup še vedno dela, ampak, ko ga priključim se sistemu najprej zmeša in bi rad delal vse drugo samo copy paste, kakšne nepomembne zadeve ne.
No na koncu je do sedaj še vedno popustil sistem in je naredilo, kar sem hotel.

Seveda, če je zadeva v garanciji, vzameš disk ven, ga stestiraš v SMART-u in če je kak rumen ali rdeč znak, pošlješ vse skupaj na servis.
Če je kriv sistem (tudi na to je potrebno računat), si namreč dolžen nositi diagnostiko, namestitev novega sistema in poštnino. Zavedat se je potrebno, da ima zelo malo prenosnikov, pooblaščen servis v SLO, se pa za vse pri nas kupljene, nahajajo nekje v EU.
Za omenjeni Vaio, je embalaža za pošiljanje prišla drugi dan po telefonskem pogovoru z DHL iz Irske, ki je menda generalni zastopnik sonyevih prenosnikov in odpotoval v Nemčijo, kjer so zamenjali disk in namestili sistem s SLO verzijo.
Odpeljali so ga v ponedeljek, nazaj so ga pripeljali enako z DHL v četrtek. Izredno hitro, če se spomnim nekaj naših garancijskih servisov s podobno napako.
Delo krepa človeka

hojnikb ::

A ogromnih ECC napak na ssdju pa nihče ne vidi...
#brezpodpisa

ST-777 ::

solatko je izjavil:

... če je zadeva v garanciji, vzameš disk ven, ga stestiraš v SMART-u in če je kak rumen ali rdeč znak, pošlješ vse skupaj na servis.
CrystalDiskInfo za HDD, kjer nimam sistema, ampak kopije datotek, kaže pri Reallocated Sectors Count rumen znak. Vsa štiri števila pri Reallocated Sectors Count se od junija lansko leto niso spremenila. HDD deluje v redu in sem mnenja, da mi ni treba pošiljati diska v servis, čeprav ima disk v CDI rumen znak. O tem problemu so pisali tudi tukaj:

"... you should worry if reallocated sectors is increasing consistently. If the number is constant after several boots, then it isn't a problem. If it increases consistently then you should be worried." http://www.techpowerup.com/forums/threa...

ncop1 ::

ja sej tisti moj D disk ima tudi že 2 leti enako število pokvarjenih sekotrjev, zato ga pa še zdaj uporabljam. To je vseeno, samo nisem pa vedel vse do zdaj da to lahko vpliva na delovanje/bootanje sistema

solatko ::

Če niso poškodovani sektorji, ki jih po defaultu uporablja OEM sistem. Disk garancijsko zamenjajo takoj, ko SMART ni čist. Rumenih ali rdečih oznak ne sme biti.
Če kljub temu uporabljate orodje v redu, sam diske, ki so v garanciji hočem imeti brez slabosti, saj nastanejo pozneje, ko garancije ni več.

Sam imam doma nekaj 10 diskov, ki so se nabrali z leti in niti eden ni čist, nimam pa gor sistema, temveč jih uporabljam, da zmanjšam količino stvari na mašinah. Seveda nič pomembnega. Delajo pa vsi normalno, če gor ni sistema.
Delo krepa človeka

ncop1 ::

Torej update: ko se mi je spet začelo dogajat da se PC ni hotel prebuditi iz tedenskega spanja, (please select a proper boot device....) sem šel na kolena in odklopil disk s poškodovanimi sektorji (D) in nato se je prižgal iz prve.

Torej prvi del problema je nekako rešen, samo drug disk rabim. Ampak zmrzovanje pa moram še vedno rešiti.
Bom poročal kako bo šlo

:D

Aja glede garancij in tega, to je 7 let stara Toshiba ki nima že dolgo nobene garancije in je že za 300% presegla vse parametre, tako da če bo za odpis ni panike :P Drugače je bil pa izvrsten disk, svaka čast da še zdaj dela

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ncop1 ()

ncop1 ::

Računalnik se mi je spet uprl. Ponovno je začel zmrzovati. Tokrat pa sem siguren da je SSD, gori na njem rdeča lučka, in ko zadeva zamrzne in hočem resetirat, mi pri bootanju na tistem SATA priključku kjer je ne zazna diska.

Zadevo rešim če ga potegnem iz zida in izpraznim (pritisk na ON/OFF) in potem se postavi in deluje 5min (toliko da napišem tale post) nato pa spet zamrzne.

Tisto s Toshibo sem rešil, pač jo priklopim samo ko jo rabim, ampak tole je pa sistemski SSD in ne gre brez njega. Firmware pa ne znam updejtati. Če ima kdo kakšna podrobna navodila se toplo priporočam, ker sistemski SSD ni enostavno posodobit. Gre pa za OCZ Vertex 2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ncop1 ()

ST-777 ::

ncop1 je izjavil:

... tole je pa sistemski SSD ... Gre pa za OCZ Vertex 2.
OCZ Vertex 2 ni primeren za sistemski SSD, skoraj polovico uporabnikov mu je dalo najnižjo ali drugo najnižjo oceno: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Kupi raje SSD kakšne druge firme, OCZ Vertex 2 pa uporabi za kaj drugega kot je sistemski SSD.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj s starim računalnikom?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302177 (1302) Bye
»

windowsi zmrzujejo!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
454057 (3429) bmatko
»

Nasvet pri nakupu

Oddelek: Kaj kupiti
392926 (2478) Soon
»

OCZ z novimi pogoni Vertex 2 prodaja mačka v žaklju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
8016651 (14097) Pyr0Beast

Več podobnih tem